ANTON FUSSBALLTURNIER 2011 - SOBOTA 27.08.

27.08.2011 12:00

Anton Fussballturnier 2011 (sobota 27.08.)

Z více než stovky oslovených týmů Veteránské ligy se do turnaje přihlásily 3 (slovy tři) týmy, což je nejméně v celé dosavadní historii. Tato skutečnost kvalitu turnaje neovlivnila. Ba naopak. Letos se sešla jednoznačně největší konkurence v podobě týmů nejvyšší soutěže (Santa Dominica), ex-ligisty (CF Kulišáci) a druholigisty (pořádající Anton aus Tirol). Účastníci nižším počtem týmů nebyli nijak ochuzeni, protože každý odehrál dvaktrát čtyřicet minut, což důkladně prověřilo připravenost celků na novou sezónu, která zahajuje už v následujícím týdnu...

Turnaj se prvně v historii odehrál za naprosto ideálního fotbalového počasí, s teplotou kolem 20°C, což byla proti pařákům v prvních třech ročnících velmi příjemná změna. Zahajovací zápas obstaral souboj Kulišáků s Dominicou. Kulišáci se ale potýkali s nemalou komplikací, neboť jim šestý hráč zůstal kdesi na cestě. Operativně zasáhl direktoriát turnaje, který jednoznačně upřednostnil sportovní hledisko před formálním a do sestavy žlutých vyslal na výpomoc hráče z pořádajího klubu, Antona trojku. Že to nebyla posila úplně marná dokázala t.č."žlutá patnáctka" dvěma přesnými zásahy, kdy ten první byl dokonce vedoucím a tedy i úvodním gólem turnaje. Dominicáni do přestávky stihli jen srovnat, ale po přestávce se již projevila lepší fyzická připravenost rudých a převahu vyjádřili i šesti góly k přesvědčivé výhře.

Druhý zápas měli obstarat Antoni s poraženým, aby se v závěrečném zápase hrálo o celkové prvenství. Z tohoto úmyslu operativně sešlo poté, co Kulišáci byli po své čtyřicetiminutovce bez střídání mnohem vyčerpanější, než rudá Dominica. Dominicáni tedy nastoupili k zápasu s obhájci, s možností již rozhodnout o svém prvenství. Antoni šli ale hned v úvodu do vedení. Poté došlo k nemilé události, kdy gólman SD při pokusu vyboxovat míč nešťastně zavadil rukou o hlavu jednoho ze soupeřů a zvuk vzájemného kontaktu hlavy s rukou nevěstil vůbec nic dobrého. Chvilku se sice zdálo, že to nebude nic vážného, ale záhy se ukázal pravý opak (vyšetření v nemocnici potvrdilo zlomeninu). Po chvilce organizační přestávky nabrala Dominica na hostování gólamana Kulišáků a hra pokračovala. Antoni zvýšili na 2:0, což byl poločasový výsledek. Ve druhé půli obhájce kontroloval hru a přidával další góly.  Za stavu 4:0 se prosadil i soupeř, ale poslední slovo měli opět bílí.

Závěrečný zápas tak měl stále náboj, protože se z prvenství mohl nadále radovat kterýkoli z týmů. Nejblíž k vítězství, a tedy k obhajobě, měli Antoni, kteří si mohli dovolit i dvoubrankovou prohru. Naopak nejdál měli k prvenství Kulišáci, kteří potřebovali výhru o 7 gólů. Žlutí se rozhodně nechtěli smířit s třetím místem a vzhledem k drobným šrámům některých hráčů povolali dva hráče SD na hostování, což spolu s dorazivším, původně šestým, Kulišákem vydalo na hodnotné posílení kádru. Zápas tak byl mnohem vyrovnanější, než oba předchozí, kdy vždy jeden z týmů dominoval. Antoni proti "výběru světa" museli vykazovat hodně úsilí, aby se prosadili. Poločasové těsné vedení 1:0 po přestávce pojistili na dvoubrankové, ale záhy se nepoučili z několika varování a soupeř snížil. Bílí opět svůj náskok zdvojnásobili, ale těsně před koncem se žlutí podruhé přiblížili aspoň remíze na dohled. K dosažení aspoň bodu už ale měli příliš málo času a Antoni se tak po stoprocentním zisku stali prvním týmem v historii turnaje, který dosáhl druhého prvenství a navíc i obhajoby titulu.

Turnaj splnil své hlavní poslání, tedy přípravu týmů před nadcházející sezónou. Hráči účastnických týmů se po několikaměsíční pauze opět sešli v jednom dresu na hřišti, aby si osvěžili zažité signály, kombinace, varianty přechodu do útoku, součinnost v defenzívě... Důvodů, proč se takového fotbalového osvěžení nechce účastnit podstatně více celků, se můžeme jen domýšlet. V podstatě jsou nám ale lhostejné. Antoni se osvěžit prostě chtěli a jsme moc rádi a upřímně děkujeme, že se s námi chtěli osvěžovat alespoň hráči klubů Santa Dominica a CF Kulišáci.

Dík patří tradičně i partnerům turnaje a pořádajícího klubu

09,00 Santa Dominica - CF Kulišáci 7 : 2 (1:1)

09,45 Santa Dominica - Anton aus Tirol 1 : 5 (0:2)

10,30 Anton aus Tirol - CF Kulišáci 3 : 2 (2:1)

Pořadí :

1.Anton aus Tirol  2 - 2 - 0 - 0... 8 : 3 6b

2.Santa Dominica 2 - 1 - 0 - 1... 8 : 7 3b

3.CF Kulišáci        2 - 0 - 0 - 2... 4 :10 0b

Všechny tři týmy si tak odnesly poháry a hodnotné ceny od partnerů turnaje EUROSTORES a REVALID.

FOTOGALERIE Z TURNAJE ZDE

Oceněni byli tradičně i nejlepší

gólman Petr Vyhnal - CF Kulišáci

střelec Richard Klípa - Anton aus Tirol, 3 góly

hráč Jindřich Marhoul - Santa Dominica

PŘÍŠTÍ - 5.ROČNÍK ANTON FUSSBALLTURNIERU JE NAPLÁNOVÁN NA

25.08.2012

Dotazy k AFT 2011

Datum: 28.08.2011

Vložil: Martin

Titulek: Fraktura

Ahoj,
tak je to zlomený. Sháníme gólmana na podzim. :-(

Datum: 28.08.2011

Vložil: A10

Titulek: Re: Fraktura

:-/ tak to je fakt pech...

Datum: 28.08.2011

Vložil: Martin

Titulek: Re: Re: Fraktura

To jo, no nic, musíme někoho sehnat.

Přidat nový příspěvek