POSLEDNÍ ZÁPAS

12.04.2023 23:55

32.SAISON

JARO 2023

07.kolo

Anton aus Tirol – Hosthunters 9:3 (4:1)

Středa 17.05.2023; 18:00 hřiště HRAB1; UMT3

Sestava: A4 Vlasta – A2 Meďák, A8 Mojmír, A11 Kuba, A13 Ondra,A15 Burgy, A16 Petr, A17 Michal, A23 Zbóřa

Branky: 17.min. A15 - Burgy 1:0; 27.min. A11 - Kuba 2:0; 28.min. 2:1; 29.min. A11 Kuba 3:1, 30.min A23 - Zbóřa 4:1, 40.min. A15 – Burgy 5:1, 41.min. A23 – Zbóřa 6:1, 44.min. A2 - Meďák 7:1; 49.min. A23 – Zbóřa 8:1; 50.min. 8:2; 57.min. A23 – Zbóřa 9:2; 59.min. 9:3

Není to tak dávno, co Antoni měli problémy se sestavou a to takového rázu, že museli jeden zápas skrečovat předem. Vedení tedy nelenilo a těsně před výkopem sedmého kola byl dotažen příchod nového Antona. Michal zatím bude nastupovat s trojkou stále indisponovaného Karla, ale pro své působení v klubu vybral číslo 17. Pochází z ideální líhně, Hanspaulku se vyučil v týmu LMI a doplňuje tak čtyřku a patnáctku, které šly stejnou cestou. Rýsující se konkurence jakoby motivovala zbytek kádru ke stoprocentní docházce, do hry se nehlásila pouze devítka, tak si vedení týmu mohlo dovolit luxus dát volno pracovně zaneprázdněné desítce a dvanáctku nechat jít pískat. I tak jsme zápas s dosud neporaženými Hosthunters vyhlíželi s tím, že máme k dispozici to nejsilnější, co soupiska Antona nabízí. Do brankářského munduru se oblékl Vlasta, který se na hru v poli díky poraněnému svalu moc necítil a nutno říct, že odchytal skvělý zápas a přiváděl soupeře k šílenství hlavně ve druhém poločase.

Začali jsme v podstatě podobně, jako jsme skončili minulý zápas. Zabezpečená obrana, bránění od půlky, dlouhé nákopy na Burgyho, který pak rozdával přihrávky nebo se prosazoval sám i přes dva na něj nalepené protihráče. Měli jsme i štěstí, soupeř trefil tyčku a pak po závaru těsně minul z bezprostřední blízkosti branku. V polovině poločasu Vlasta rychlým výhozem nastartoval Burgyho a ten nám opět předvedl, že by ve škole čar a kouzel mohl vyučovat samostatný předmět – totiž jak několik relativně pohyblivých borců během mžiku proměnit na bezbranné slalomové tyčky – 1:0. Konec půle byl hodně bohatý na góly – po Kubově střele k tyči snížil během minuty soupeř po rychlé narážečce a náběhu před osamoceného Vlastu. Vzápětí dlouhý Petrův aut našel za obranou podruhé skórujícího Kubu. V okamžiku, kdy jsme si říkali, že bude fajn jít do poločasové přestávky s dvougólovým vedením v zádech, ještě vletěl do souboje před bránou důrazný Zbóřa a na poločasový výsledek přidal třešničku v podobě čtvrté branky - 4:1.

Začátek druhé půle se nesl ve snaze soupeře o snížení, ale žádný trvalý a výrazný tlak se z jejich strany nekonal. Spíše šlo o střely ze střední vzdálenosti, které s přehledem likvidoval Vlasta, a když ve 40.minutě zvýšil opět Burgy na 5:1, bylo rozhodnuto. Soupeř se sice snažil, ale stále více Antony pouštěl do rychlých protiútoků a přečíslení, které skončili ještě dalšími čtyřmi góly v síti nevýrazného soupeřova brankáře. Druhopoločasový hattrick si připsal Zbóřa, hlavně jeho poslední gól stál opravdu za to; Vítězný gól na 7:1 dával Meďák. A to ještě řada příležitostí zůstala nevyužita… Soupeř korigoval jednou dokonce při našem neočekávaném oslabení, když jsme nevystřídali za Michala, který se vydal pro zakopnutý míč. to nás nakonec ale samozřejmě mrzet nemuselo, snad jenom Vlastovi tahle korekce trochu vzala náladu a sebevědomí.

Skvělý týmový výkon podpořený všemi Antony s vyčnívajícími Vlastou, Burgym a Zbóřou nám přinesl překvapivou, ale zcela zaslouženou výhru, a vzhledem ke kontumační výhře v příštím kole i posun nahoru v tabulce.

 

 

 

Diskusní téma: POSLEDNÍ ZÁPAS

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek