AFT 2010 3.ročník - 1.místo

28.08.2010 21:51

Anton Fussballturnier 2010 (sobota 28.08.)

Vítězem AFT 2010 se stali hráči Anton aus Tirol! V pěti zápasech bez prohry, s jedinou bodovou ztrátou za remízu v posledním kole, bez obdrženého gólu, prošli Antoni k premiérovému vítězství ve třetím ročníku turnaje...

Sešel se rok s rokem a již potřetí jsme se v poslední prázdninový víkend (tentokráte opět v sobotu) sešli k sehrání zápasů Anton Fussballturnieru. Po nadějném počtu sedmi účastníků v ročníku prvním, loni došlo k poklesu startujících o dva, přičemž zejména neúčast obhájce (Pankráckého válce) nás mrzela. Letos se zdálo, že opět dorazí sedm týmů, včetně obou dosavadních vítězů, leč ze sedmi přihlášených se nakonec dostavilo jen šest. Tato skutečnost nás, jako pořadatele, zarmoutila mnohem víc, než případná omluva z účasti jakéhokoli druhu… Tím neomluveným a nedostavivším se celkem byl bohužel právě Pankrácký válec, který se loni omlouval na poslední chvíli, ale omlouval. Letos omluva nedorazila, pouze planá přihláška. O úrovni komunikace v klubu pak asi nejlépe vypoví skutečnost, že nejlepší střelec prvního ročníku pankrácký Jaroslav Horel se dostavil k prezentaci mezi prvními (o neúčasti týmu se dověděl de facto až současně s výkopem prvního zápasu)…

O tom, že fakt neomluvené neúčasti Pankráckého válce notně naboural organizační řád celého turnaje, netřeba pochybovat. Od počtu pronajatých hřišť, přes délku předjednaného pronájmu, počet sudích až k totálně zhroucenému rozpisu zápasů, kde tímto jednotlivým týmům vznikly až hodinová okna. Záhy tedy došlo k poradě kapitánů týmů s organizátory a v rychlosti se rozpis zápasů přepisoval. Tímto krokem se sice uspořil čas (výrazně ubylo prostojů), ale zákonitě došlo k situacím, kdy některá mužstva hrála i čtyři zápasy v řadě (což bylo v chladném počasí nakonec menší zlo, než dlouhé pauzy).

Třetím vítězem a tedy majitelem třetího štítku na Anton pokalu se stal poprvé pořádající celek

ANTON AUS TIROL

což jeho hráče, příznivce i funkcionáře velmi potěšilo!

  

V 15 zápasech padla 31 branka, což dává průměr 2,07 gólu na zápas (2008 - 2,1; 2009 - 2,1). Gól padl každých 8,23 minuty.

Na gólech v sítích soupeřů se podílelo 18 střelců, deset jich mělo po jedné trefě, čtyři po dvou, tři dali po třech gólech (Horel – hostující v CF Kulišáci, Hrdinka P. z Bakery a Janďourek z Antona) a korunu pro nejlepšího střelce si vystřílel se čtyřmi trefami

Martin Hrdinka

z Bakery. Král střelců zaznamenal celkově přesně polovinu branek svého týmu. Jen dva zápasy skončily bez branek a třináctkrát nedokázali útočníci překonat soupeřova gólmana (Vibromax jun. 4x, Boca Seniors 3x, Bakera, Kulišáci 2x). Nejlepší mušku měli hráči Antona, kteří dali devět gólů.        

Nejpevnější obranou se prezentovaly oba nejlepší týmy Anton aus Tirol a Desperado, které neinkasovaly ani jednou! To je poměrně unikátní počin minimálně proto, že se tak stalo prvně v historii turnaje a hned se tak povedlo dvěma týmům ze šesti. Z celkově druhého mužstva pak vzešel i nejlepší gólman turnaje 

Martin Odraz 

Druhý celek turnaje se zapsal do jeho historie dosud nebývalým počinem, kdy čtyři po sobě jdoucí zápasy vyhrál nejtěsnějším poměrem vždy shodně 1:0. V posledním vystoupení, de facto finále letošního AFT, opět neinkasoval, ale poprvé nedokázal rozvlnit soupeřovu síť, což v konečném účtování stačilo „jen“ na druhou příčku.   

Nejlepším hráčem turnaje byl opět (a již trochu tradičně) po dlouhém dohadování direktoriátu zvolen hráč vítězného týmu Anton aus Tirol

 Karel Janďourek

v jehož prospěch nakonec rozhodly i tři přesné trefy, kterými svůj výkon pádně korunoval.

Z patnácti zápasů třetího ročníku skončily jen tři remízou (20%; 2009 – 43%, 2008 – 40%). Jediným týmem, který si připsal více než jednu remízu, byla Boca Seniors (2).

Dva celky neprohrály (první Anton a druhé Desperado) a rovněž dva nedokázaly zvítězit (5.Boca, 6.Vibromax).

Nejvíce gólů padalo v závěrečných třetinách zápasů (38,7%), v těch úvodních jen o jeden gól méně (35,5%).

gólový minutovník

1.´- 6.´

7.´- 12.´

13. - 17.´

turnaje

11

8

12

Z minutovníků jednotlivých týmů vyplývá, že vítězové turnaje měli gólově nejsilnější závěry zápasů, kdy dali 4 góly (stejně jako 3.Bakera). Naopak úvodní třetiny zápasů nejvíce brankově vycházely čtvrtým Kulisákům (4g.). Kuriózním se jeví asi být, že druhé Desperado dalo všechny své čtyři  góly ve středních pasážích zápasů.

gólový minutovník

1.´- 6.´

7.´- 12.´

13. - 17.´

týmů

Anton aus Tirol

3

2

4

Desperado

 

4

 

Bakera

3

1

4

CF Kulišáci

4

 

2

Boca Seniors

 

1

2

Vibromax juniorka 1985

1

 

 

Třetího ročníku AFT se zúčastnilo šest celků veteránských soutěží PSMF (dva účastníci první – Bakera, Kulišáci, dva druhé – Anton, Boca a po jednom třetí - Desperado a čtvrté – Vibromax Veteránské ligy). Jak vidno z konečného pořadí AFT, úroveň soutěží na přípravném turnaji moc velkou roli nehrálo, když oba prvoligisté skončili umístěním (a tím více bodovým ziskem) za účastníky nižších lig. Pravdou ale je, stejně jako v mistrovských soutěžích, že výkony a umístění velmi často ovlivňuje docházková kázeň v jednotlivých týmech. Třeba loňský vítěz dorazil jen v šesti hráčích a možnost střídání si vydobyl až bleskovým angažováním jaksi bezprizorního Horela z neomluveného Pankráckého válce.

Třetí ročník proběhl díky nedostavení jednoho z přihlášených celků trochu hektičtěji. Protože se ale hrálo (při AFT) trochu nezvykle za chladného počasí, občas i přeháněk, rychlejší sled zápasů byl nakonec spíš pozitivem. Poučením pro příští ročník z letos čerstvě nabyté zkušenosti s nezodpovědným přístupem přihlášeného účastníka, kterým následně byli dotčeni a postihnuti všichni, se jeví býti NUTNOST zavedení bezpodmínečné platby startovného předem, a to ke dni uzávěrky turnaje. Jen tak bude pro ty zodpovědné zajištěna maximální míra jakéhosi komfortu a jistoty (ohledně počtu účastníků, zápasů, hrací doby, pokud možno pro všechny stejného sledu zápasů apod.).

Sportovní část turnaje proběhla opět velmi zdařile a věříme, že i všichni účastníci byli s průběhem přípravy spokojeni. Na turnaji bohužel ulpěla i velmi nepříjemná kaňka, když v průběhu úplně posledního zápasu byl okraden hráč týmu Bakery, velmi pravděpodobně jedním z přihlížejících (nezúčastněných) diváků, který odcizil jednu z tašek, ve které se nacházely všechny osobní doklady a cennosti! Ačkoli se hráči Bakery okamžitě po zjištění skutku rozptýlili do okolních ulic sídliště, pachatele se jim dopadnout bohužel nepovedlo. Dále ale bude vyhodnocována poměrně bohatá fotodokumentace z turnaje…

Úplně nakonec nemůžeme zapomenout ani letos na zvláštní poděkování partnerům Anton Fussballturnieru a týmu Anton aus Tirol, společnostem Finerta s.r.o. a Ewopharma spol.s r.o., které se nemalou měrou podílejí na činnosti obou jmenovaných subjektů.  

Poslední informací je již tradičně vyhlášení předběžného termínu příštího ročníku, tedy

Anton Fussballturnieru 2011

který je naplánován opět na poslední sobotu srpna, tj.27.08.2011

A tradice velí, že všichni účastníci posledního ročníku (2010)  jsou automaticky a přednostně zváni.

Tak tedy za rok na viděnou!

 

 

tým

Z

V

R

P

SKÓRE

B

1.

ANTON AUS TIROL 

5

4

1

0

9

:

0

13

2.

DESPERADO VET          

5

4

1

0

4

:

0

13

3.

BAKERA                 

5

2

0

3

8

:

5

6

4.

CF KULIŠÁCI VET     

5

1

1

3

6

:

7

4

5.

BOCA SENIORS VET    

5

0

2

3

3

:

12

2

6.

VIBROMAX JUNIORKA 1985

5

0

1

4

1

:

7

1