2019 JARO

02.09.2019 00:00

REPORTY

25.SAISON

3.kolo

Anton aus Tirol - Bum bar 1:4 (0:1)

10.4.2018; 19:15 HRAB 2; UMT 3

Sestava: Kočka - Sváťa, Kopa, Mlaďas - Ríša, Tomáš, Meďák, Milánek

Branky: 26.min. 0:1; 36.min. 0:2; 38.min. 0:3; 45.min. 0:4; 46.min. Anton 7 Ríša 1:4

 

Do třetího kola jsme nastupovali sice doma, ale nezvykle v úterý a až ve čtvrt na osm. Na docházku nezvyklý čas vliv neměl, k dispozici byli všichni Antoni, které máme toto jaro v provozuschopném stavu. Větším problémem bylo, že na Hrabákově se nerozsvítil jeden ze čtyř stožárů a tudíž jsme zápas na prostřední dvojce dohrávali na hranici regulérnosti. Je třeba říci, že zápas se dohrál i na jedničce, kde na tom byli podstatně hůře, ovšem tam hrály podstatně mladší ročníky. Vzhledem k podmínkám by bylo záhodno začínat načas, leč v době oficiálního začátku měli Bumbarští k dispozici pouze pět kousků. Čekačka nakonec nevypršela úplně a dorazili jim dva hráči. Jak se posléze ukázalo, ti nejdůležitější. Výsledky našeho soupeře ve třetím kole vzbuzovaly respekt: dvě výhry, obě o pět branek a celkové skóre 11:1, to nevypadalo, že se potkáme s nějakými nazdárky.

Zápas začal opatrným oťukáváním. Borci z Bum baru sice neoplývali kdovíjakými zázračnými fotbalovými dovednostmi, ale hráli důrazně, důsledně a hodně se spoléhali na technicky zdatnější součástku s číslem 14 na zádech a malinkým culíkem na temeni. Právě ten se během první desetiminutovky dostal do největší šance, když se proháčkoval až před Kočku, položil si i jeho, ale z nulového úhlu zaťukal pouze na naší pravou tyč. Za nás se ze střední vzdálenosti dvakrát zastřeloval Tomáš, ale jeho přízemní rány spolehlivě vykopl soupeřovic brankář. Kočku stále zlobila culíkatá čtrnáctka, která se hned dvakrát protáhla naší obranou, ale pokaždé místo závěrečné kličky zkoušela našeho vybíhajícího gólmana prostřelit a to není zase tak jednoduché, zvláště když se Vám naše jednička vrhne pod nohy. Ve dvacáté minutě připravil krásný moment Anton 13 Tomáš, který se položil do vzduchu a vystřihl báječné nůžky, avšak jejich šmiknutí chyběla třešnička v podobě vstřelené branky – balón proletěl vysoko nad břevnem. Poslední desetiminutovka už se odehrávala výhradně před naší brankou. Antonům chyběl pohyb i kvalita na míči a tak jsme se ocitli pod tlakem. Série standardních situací vyvrcholila autovým vhazováním, které včas škrtl hlavou naběhnuvší útočník a Kočkovy pěsti mávly do prázdna – 0:1.

Druhá půle začala podobně, jako ta první skončila: soupeřovým tlakem, z něhož po pěti minutách rezultoval gól: soupeři celkem bez povšimnutí přešli půlku a protože nám vůbec neklaplo přebrání hráčů, zcela nekrytý frajer to z nějakých deseti metrů zkusil bodlem a rána prošla Kočkovi pod tělem – 0:2. Hned za dvě minuty se soupeřův šikula prosmýkl po naší levé straně a prudkým centrem mezi Kočkou a Kopou našel na zadní tyči nabíhajícího spoluhráče, který jenom nastavil hlavu – 0:3 a bylo po zápase.  Milánek, hrající se zánětem spojivek, nám zamával a odkvačil šířit slávu do superveteránské ligy v dresu Tučňáků a Antoni se i nadále topili v marnosti. Nedařilo se nám vůbec nic a naopak na druhé straně se čtvrthodinky před koncem dočkal i nelepší hráč na hřišti – 0:4. Hned po rozehrání jsme ukázali, že i my něco s míčem dovedeme: Sváťa roztáhl hru doprava na Kopu, ten hned předal balón na střed, Tomáš jej prodloužil doleva a rozeběhnutý Anton 7 Ríša zaznamenal náš čestný úspěch. Zápas hraný v pološeru se už pouze dohrával ve znamení souboje soupeřových střelců s Kočkou a ten si na svou pažbu připisoval jeden zářez za druhým. Bohužel na dělbě bodů jeho zákroky už nic změnit nemohly.  

Anton 1 Kočka si na svou hruď podruhé připíná hvězdu číslo jedna, ovšem hvězdy číslo dva a tři dnes zůstávají neuděleny.  



Více zde: https://antonaustirol.webnode.cz/news/start-jara/

1.kolo

Anton aus Tirol – MŠSK MFF UK VET 5:2 (2:1)

St 20.3.2019; 18:00; HRAB 1 

Sestava: Kočka – Kopa, Mlaďas, Kuba, Mojmír, Sváťa – Milánek, Burgy, Petr, Meďák

Branky: 3.min Anton 2 Meďák 1:0; 4.min 1:1; 27. Anton 15 Burgy 2:1; 37.min Anton 15 Burgy 3:1; 44.min 3:2; 58.min Anton 12 Milánek 4:2; 60.min Anton 15 Burgy 5:2

Do prvního utkání jara 2019 jsme šli se čtyřmi kousky na střídání, a to ještě mimo hru zůstal pracující Anton 18 Zdenda a Anton 3 Karel svou obnovenou premiéru odložil o týden kvůli lehkému poranění kotníku. Soupeři měli s docházkou podstatně větší problém. Už končila čekačka, když se do brankářského oblékal hráč z pole. Nakonec i na straně vysokoškoláků byl jeden střídající, když postarší rozhodčí zahájil zápas.

Nezačali jsme vůbec špatně. První střelecký pokus si sice připsali Vysokoškoláci, ale míč mířil vysoko  nad. To na naší straně si Burgy posadil na zem dva beky, našel před brankou zcela volného Antona 2 Meďáka, a ten zatloukl míč pod břevno - 1:0. Pocit, že všechno půjde samo, nás opustil hned v následující minutě. Lehká ztráta míče na půlce, série nedorazů a rychlý protiútok vyústil v zasunutí míče do naší prázdné branky. Začínalo se znovu, ale soupeřů najednou bylo plné hřiště. Dvakrát skvěle zasáhl Kočka, jednou soupeři rozebrali naší obranu do posledního šroubku, avšak poslední přihrávka před prázdnou nevyšla úplně ideálně, takže holohlavý útočník na míč o chlup nedosáhl. Na naší straně si připravil tutovou šanci Petr, ale z bezprostřední blízkosti vsadil na sílu a soupeřova brankáře jenom napálil do břicha. Jeden ze zlomových okamžiků zápasu přišel tři minuty před půlí. Odvrátili jsme standardní situaci, Anton 15 si mi míč píchl okolo posledního obránce a podél vybíhajícího gólmana jej špičkou kopačky posunul do sítě - 2:1.

Ve druhé půli pokračoval vyrovnaný souboj. Soupeři vyměnili gólmana, čímž ještě vzrostla jejich síla na míči, my jsme využívali technických schopností Burgyho, Petra a Kuby. Petr měl na kopačce náš třetí gól, když vyslal doleva Burgyho a naběhl si na zpětnou přihrávku. Soupeřův (ne)gólman předvedl parádní zákrok, ale nemůžeme se ubránit pocitu, že kdyby střela nešla po zemi, ale trochu nahoru, nebylo by mu roztažení po čáře nic platné. Ve 37. minutě se do odraženého míče opřel z voleje Milánek, skákavá střela trefila Burgyho do kolena a s pomocí pravé tyče skončila v síti - 3:1. Kdo čekal, že nás dvoubrankový rozdíl uklidní, mýlil se. Soupeři relativně rychle snížili hlavou po autovém vhazování a záhy mohli vyrovnat. Autor druhé branky v naší síti dostal ideální nabídku od brankové čáry proti noze, správně utáhl placírku do protipohybu přesunujícího se Kočky, ale náš gólman vytrčil semafor a předvedl zákrok večera. Vysokoškoláci s přibývajícím časem udělali přednost z toho, že nemají gólmana a začali hrát nefalšovanou power play. Rázem jsme byli pod tlakem a odolávali s vypětím všech sil. Chléb se lámal dvě minuty před koncem, kdy soupeřův střelec z ideální pozice napálil břevno. Vzápětí se Milánek vydal napadat soupeřovic rozehrávku, dostal gólmana na půlce do úzkých, zahnal ho až do rohu hřiště a odměnou mu byla krátká přihrávka, kterou náš borec dostihl před brankou dříve než vracející se bek - 4:2. Vysokoškoláci už se vrhli do útoku se vším všudy. Zaskakující gólman se odmítal vracet do branky, i když jsme mu k tomu váháním před autovým vhazováním na naší polovině dali dost času. Burgy byl ze své příležitosti tak překvapen, že prázdnou branku výrazně minul, ale to byl naštěstí jenom cvičný nástřel. Vzápětí odebral soupeřům balón a ranou z půlky napsal poslední tečku za úvodním zápasem sezóny J2019. 

Přestože výkon nebyl zdaleka ideální, Antoni začali novou sezónu tak, jako tu poslední skončili. Série výher je dlouhá už osm zápasů! 

Hvězdou číslo jedna nemůže být nikdo jiný, než autor tří branek a jedné asistence Anton 15 Burgy. Zdatně mu sekundoval Anotn 12 Milánek s jednou brankou a jednou asistencí. Třetí hvězdu si na svou hruď připíná Anton 1 Kočka, jehož zákrok za stavu 3:2 byl rozdílový.

A3

 

2.kolo

Anton aus Tirol – Deportivo Estudiantil 1:1 (1:0)

St 27.3.2019; 18:00; HRAB 1 

Sestava: Kočka – Kopa, Mlaďas, Kuba, Mojmír – Milánek,Petr, Meďák, Zdenda, Karel

Branky: 29.min Anton 3 Karel 1:0; 52.min 1:1

Úvodní vítězství Antony namlsalo a do hry se tak hlásili všichni aktivní borci. Nakonec tedy Anton 12 Milánek usoudil, že dá svému bolavému ramenu klid a šel raději pískat na druhý konec Prahy a Anton 10 Sváťa dorazil pouze s fotoaparátem. I tak jsme měli k dispozici slušné čtyři kousky na střídání. Naši soupeři se scházeli podstatně hůře, začali bez střídání, leč docházkou typu „Švábi na pivo“ poskládali v průběhu zápasu slušnou sestavu se třemi náhradníky.

Anton 13 Petr

Deportivo je týmem, který nám ve čtvrtém podzimním kole uštědřil poslední porážku, takže jsme prahli po pomstě. A začali jsme zhurta: Navrátilec Anton 3 dostal míč vpravo do branky, vylepšil svou pozici prvním dotykem směrem do středu a šajtlí otřel svůj pokus o vzdálenější tyč. Vzápětí Petr zprava servíroval míč Meďákovi a jeho rána práskla do břevna. Šancí jsme v první desetiminutovce měli dost, několikrát se útočníkům míč zamotal mezi nohama kousek od branky, do výborné šance se vřítil Kuba, ale vysokého brýlatého gólmana nepřekonal, borec se mu včas vrhl pod nohy. Deportivo začínalo kousat postupně. Ránu z pravé strany skvěle vykopl Kočka, za chvíli u levé postranní čáry nešťastně minul míč Mojmír a soupeřův prostorově výraznější hráč šel na Kočku sám, ale pouze jej nastřelil, respektive tedy místo na pravé ruce, které nebylo úplně stoprocentní. Náš gólman se zvedal hodně těžce. Bezbrankový stav vzal za své až minutu před půlí. Dobrá předávka míče na půlce vyústila v nájezd Antona 13 zprava. Anton 3 na druhé straně nejprve klamavým pohybem naznačil náběh na zadní tyč, včas cukl na osu hřiště a přesně tam ho Petrova přihrávka našla – 1:0.

Anton 11 Kuba

Ve druhé půli se obraz hry poněkud změnil. Už to nebyl souboj Antonských útočníků s gólmanem za přihlížení soupeřových hráčů s občasným brejkem. Hráči Deportiva přitvrdili a začali být daleko častěji na míči. A najednou bylo před Kočkou hodně rušno. Anton 1 ledacos pochytal, spoustu šancí zazdili sami útočníci. V té největší borec před zcela prázdnou bránou nepochopitelně vsadil na razanci a napálil břevno. Na druhé straně zakombinovala dvojčata, Petr poslal míč doprava na Zdendu, ten diagonálně hledal u levé tyče Karla, ale náš střelec neseřídil mířidla dobře a pálil jenom do boční sítě. Osm minut před koncem přišel dlouhý balón napravo od naší branky, následovala zpětná hlavička do nejnebezpečnějšího prostoru, tam se Estudiantský hráč vrhl rybičkou a Kočka na čáře čaroval. Bohužel z rohu už udeřilo: tělnatý borec zakroutil okolo špatně clonícího beka na lajně míč rovnou do branky překvapeného Kočky. Nastal šturm za vítězným gólem. Burgyho ránu vykopl skvělý gólman a podařilo se mu zpacifikovat i dorážku stejného hráče. Ke střele se dostal i Kuba a míč škrtl o břevno. Za chvíli pálil opět Anton 15 a poté, co vystřelil, mu kotník projel skluzem útočník soupeře. Bylo pro nás poněkud nepochopitelné, že rozhodčí celou akci přešel bez povšimnutí. I kdybychom akceptovali, že střelou byla akce zakončena, za likvidační zákrok mělo přijít nějaké barevné varování. To byla věc, kterou bychom jinak vcelku přesnému sudímu chtěli vytknout. On se správně nenechal rozhodit tím, že trestné kopy přibývají jenom na jedné straně a důsledně pískal většinu nedovolených zákroků, které se množily geometrickou řadou s Burgyho kouzly. Ovšem nijak nereagoval na to, že tvrdost zákroků roste se zjištěním, že karetní ohodnocení nepřichází. Zákeřný útočník dostal žlutou až těsně před koncem, když podruhé prošlápl Kočku a atmosféra utkání nabrala už opravdu neúměrnou hustotu. Ani jeden z týmů již rozhodnout nedokázal a tvrdý zápas tak skončil remízou.

Anton 18 Zdenda

Hvězdou číslo jedna byl Anton se stejným číslem na dresu. Kočka navzdory naražené ruce pochytal spoustu střel. Přestože se bodově neprosadil, tak hvězdou číslo dva byl tradiční tahoun většiny akcí a zároveň cíl nevybíravých zákroků Anton 15 Burgy. Hvězdu číslo tři si připíná Anton 13 Petr, někdy až příliš velký hračička, jehož přesná přihrávka vedla k našemu jedinému gólu.  

A3

3.KOLO

Anton aus Tirol Autobazar DUO 1:3 (1:1)

3.4.2019; 18:00 hřiště HRAB1; UMT3

Sestava: Kočka – Sváťa, Mlaďas, Kopa – Kuba, Burgy, Meďák, Karel

Branky: 10.min. 0:1; 30.min. Anton 10 Sváťa 1:1; 55.min. 1:2; 26.min 1:3

Třetí kolo nás zastihlo poněkud v nedbalkách. Po plné účasti v kole druhém scházela obě dvojčata a, jak se posléze ukázalo, absence to byla fatální. S týmem Autobazar DUO máme dlouholeté zkušenosti a tak jsme v první chvíli zajásali, když jsme viděli, že nejdůraznější obránce soupeře, jehož každý druhý zákrok smrdí sádrou, se chystá na roli brankáře.  Netušili jsme, jak si nás z této pozice vychutná.

Samotný zápas jsme nezačali špatně. Anton 15 začal motat hlavy soupeřům a dostali jsme se do několika zajímavých koncovek. Anton 3 dostal míč proti noze a pálil z první, jeho ránu vytáhl zaskakující gólman kolenem, čímž rozehrál své parádní představení. Během první půle pochytal, co se dalo. Burgy své sólo nezakončil střelou, ale přihrávkou na paty nabíhajícímu Karlovi. Za chvíli stejná spolupráce už vypadala jako jasný gól, ale Karel míč do prázdné branky dostat nedokázal. Brankář vykopl povedenou ránu Kuby, jež prošla mezi nohama jednoho z obránců a mířila k pravé tyči, Burgyho oblouček vytáhl na břevno a s pomocí obránce dokázal na čáře zpacifikovat i dorážku Antona 3. To už jsme ovšem prohrávali. V desáté minutě jsme nepokryli jednoduchou narážečku a Kočka kapituloval. Soupeřům narostla křídla a najednou se zdálo, že je jich plné hřiště. Kočka tahal z mošny jeden těžký zákrok za druhým, aby nás udržel ve hře. V poslední minutě první půle jsme si pomohla klasickou standardkou a přeci jenom vyrovnali. Kopa přetáhl autové vhazování na zadní tyč, Sváťa dokonale zvládl Milánkovu roli a trkl míč do odkryté branky – 1:1.

Ve druhé půli jsme se snažili rozhodnout, ale naše útoky nebyly důrazné. Hráči Autobazaru dobře vykrývali prostor a nedávali nám moc šancí. Burgy byl kvalitně střežen a jeho kouzla tentokrát neúčinkovala. V taktické bitvě moc šancí nebylo a co se objevilo, to zlikvidovali brankáři na obou stranách. Pět minut před koncem přišel dlouhý balón ze soupeřovy poloviny, který přesně našel autora první branky zápasu a jeho hlavička skončila v síti – 1:2. Hned v další akci se hrdina zápasu prodral po naší levé straně a přízemní přihrávkou pod sebe vyzval ke skórování nabíhajícího spoluhráče, který Kočku nekompromisně propálil potřetí. Na nějakou odpověď už jsme se nezmohli a tak jsme se po devíti zápasech bez prohry museli sklonit před lepším soupeřem.

Jedinou hvězdou v našem dresu byl Anton 1 Kočka, ocenit je nutné ještě autora branky Antona 10 Sváťu

 
 
4.kolo
 

Anton aus Tirol – JR Club 5:7 (3:3)

10.4.2019; 18:00 hřiště HRAB1; UMT3

Sestava: Kočka –  Kopa, Mojmír, Kuba, Milánek – Burgy, Meďák, Karel, Petr

Branky: 14.min. 0:1; 15.min. 0:2; 17.min Anton 11 Kuba 1:2; 19.min 1:3; 20.min. Anton 15 Burgy 2:3; 22.min Anton 15 Burgy 3:3; 33.min. 3:4; 45.min. 3:5; 46.min Anton 15 Burgy 4:5; 49.min Anton 3 Karel 5:5; 51.min 5:6; 58.min 5:7

Do čtvrtého kola se hlásili až na Zdendu všichni aktivní Antoni. Pod dojmem plné soupisky svou účast na poslední chvíli odřekli Sváťa a Mlaďas, ovšem i tak jsme měli k dispozici slušné tři kousky na střídání. Ve stejném počtu se dostavil i soupeř a pod vedením mladého sudího se šlo na věc.

Začali jsme útočně. Anton 15 se vrhl do svých oblíbených slalomů, ale během první desetiminutovky skórovat nedokázal. V největší šanci sám před gólmanem trefil tyč. Anton 3 se pokoušel jeho střelu usměrnit, ale o chlup na ní nedosáhl a o stejný chlup jej minul míč po odrazu od tyče. Náš střelec z toho vyšel jako pořádně nemotorný jedinec a je třeba říci, že tenhle moment ho do zbytkuzápasu pořádně poznamenal. Ve 14. minutě podnikli soupeři zprvu nenápadný výpad, ale na jeho konci byla rána k levé tyči naší branky, která odšpuntovala bláznivou desetiminutovku – 0:1. Hned za minutu došlo na ose hřiště k souboji mezi Mojmírem a střelcem první branky. Anton 8 vehementně reklamoval ruku, od níž se míč odrazil doprava k dalšímu hráči soupeře. Jeho protesty se ještě znásobily po té, co tento práskl do balónu a jeho bomba se od naší levé tyče odrazila do sítě, leč mladý sudí k naší nelibosti prohlásil hru horní končetinou za neúmyslnou a branku uznal – 0:2. Znovu jsme se vrhli do útoku, Petr posunul míč doleva na Kubu a Anton 11 ranou z úhlu na zadní tyč snížil na 1:2. Hned za minutu však přišla fatální ztráta při naší rozehrávce a JéeRští dotáhli nájezd dvou útočníků na bezmocného Kočku do koncovky do prázdné – 1:3. Zabrali jsme víceméně hned po rozehrání. Burgy si uzmul míč pro sebe a ranou zprava na zadní snížil. Hned nám bylo lépe a předvedli jsme nejhezčí akci první půle: Kopa našel vpravo od branky Karla, ten hned z první nabídl míč před branku, kde Anton 15 předskočil svého strážce a obloučkem srovnal na 3:3. Psychické výhody ze srovnání dvoubrankové ztráty jsme do poločasu nevyužili a tak se během plodných osmi minut zrodila poločasová plichta.   

 Hned na začátku druhé půle nás rozladilo druhé spornější rozhodnutí jinak přesného sudího. Burgy na naší polovině sebral polovysoký míč, ke kterému se soupeřův zadák poněkud sklonil a byla mu odpískána hra vysokou nohu. Naši nespokojenost s tímto rozhodnutím znásobil fakt, že pas před naší branku jsme odvrátili jenom k připravenému střelci a ten šikovně obstřelil hlouček před brankou i Kočku – 3:4. Tenhle moment nás hodně rozhodil. Na deset minut jsme vypadli z role a nebyli schopni něco kloudného vymyslet. Když přišla další chybná rozehrávka a soupeři pohodlně přidali pátý gól, vůbec to s námi nevypadalo dobře, ale dvoubranková ztráta nás paradoxně nakopla. Hned za minutu se do ostrého souboje uprostřed hřiště dostal Anton 8 Mojmír, ač faulován pokračoval v pohybu a poslal směrem k brance navštívenku, kterou do gólové podoby přetavil Anton 15 pohotovou patičkou – 4:5. Rázem jsme měli navrch, před branku soupeře přiletělo několik centrů. Ve 49.minutě Anton 2 hodil aut zleva na bližší tyč, Burgy, který strhl svého hráče s sebou, balón pustil a Anton 3 kolenem vymetl levou šibenici soupeřovy branky – 5:5. Opět jsme ovšem psychickou výhodu nevyužili. Už za dvě minuty náš hodně statický útok čtyři na čtyři skončil ranou do holení bránícího soupeře a brejkem, který soupeři neomylně proměnili v šestou branku. Času ještě bylo dost, ale Antoni se potřetí už zvednout nedokázali. Trochu symbolicky byl zápas ukončen ranou, kterou nešťastně přizvedl Kuba a učinil jí tak pro Kočku nechytatelnou.

Ani ve čtvrtém kole jsme na vítěznou vlnu nenasedli. V zápase, kde obrany jakoby neexistovaly, jsme celou dobu tahali za kratší konec. Dvakrát se nám nadějně podařilo dotáhnout dvoubrankovou ztrátu, ale ani jednou jsme se nedostali do vedení, což ve finále vyústilo ve druhou prohru v řadě.

Hvězdou číslo jedna byl Anton 15 Burgy se svými třemi góly, hvězdou číslo dva Anton 11 Kuba. Třetí hvězdu hledáme marně.

5.kolo

Anton aus Tirol – Gambrinus 5:1 (2:1)

24.4.2019; 18:00 hřiště HRAB1; UMT3

Sestava: Kočka –  Kopa, Mojmír, Sváťa, Mlaďas – Burgy, Kuba, Meďák, Karel, Zdenda

Branky: 10.min. Anton 15 Burgy 1:0; 18.min. 1:1; 30.min Anton 15 Burgy 2:1; 31.min Anton 15 Burgy 3:1; 35.min Anton 3 Karel 4:1; 38.min Anton 18 Zdenda

V pátém kole nás čekal Gambrinus. Jedná se o tým s prvoligovou minulostí, takže jsme čekali těžký boj, ovšem kdeže loňské sněhy jsou. Naši soupeři se v minulém kole omluvili a i tentokrát měli s docházkou potíže. V době, kdy už uplynula čekačka, obouval si pátý hráč do pole teprve kopačky a na středové čáře tak čekal Anton 3 a s ním oba rozhodčí s rozpačitými úsměvy na tváři. To Antoni byli v plné zbroji. Tedy ne úplně, museli jsme překousnout špatnou zprávu, neboť Anton 13 Petr si o víkendu zlomil kotník, ale jinak se všichni ostatní provozuschopní Antoni hlásili do hry. Pod dojmem nabité soupisky dal Anton 12 Milánek přednost mrzkému výdělku v podobě pískání, ovšem i tak jsme měli čtyři borce na střídání.

Zápas byl od prvních minut soubojem našeho útoku s obranou soupeře, vyhlášeným gólmanem, ale hlavně s vlastní nepřesností. Zahodili jsme v první desetiminutovce několik šancí, až našel klíč k brance soupeře Kuba. Elegantní kličkou se protáhl podél pravé postranní lajny a naservíroval míč Burgymu u levé tyče před odkrytou branku - 1:0. Zdálo se, že nás vedení uklidní a začnou se sypat další branky, ale nebylo tomu tak. Naopak v 18. minutě soupeři nečekaně srovnali. Celá situace začala tím, že se na pozici posledního ocitl Anton 3. Není to úplně jeho post, ale i tak by se dalo očekávat, že hráč na prahu padesátky situaci nějak zkušeně ustojí a ne že se pokusí prostorově výraznějšího soupeře předskočit, přičemž proletí vzduchem jako splašená veverka. Borec s Géčkem na hrudi se poděkoval utěšenou pumelicí, která s pomocí zadní tyče zapadla do sítě – 1:1. Znovu jsme se vrhli do útoku a zahazovali, co se dalo. Smutný hrdina předchozího okamžiku Karel třikrát ztroskotal na brankáři, jednou trefil tyč. Po Burgyho ráně zvonilo břevno, Kuba trefil před brankou Zdeňka, ten zase místo přihrávky na volného spoluhráče pálil z nesmyslného úhlu mimo. Naši útočnou snahu charakterizoval moment, kdy Kuba na ose hřiště místo toho, aby práskl do míče nalitého proti noze, hledal ještě vpravo Kopu a tomu přízemní centr zpacifikoval gólman. Když už se chystala poločasová pauza, zaútočili soupeři, leč o balón přišli a Anton 15 Burgy svůj brejk dotáhl do kličky gólmanovi – 2:1.

O půli jsme si několikrát zdůraznili, že čím dříve dáme dva, tři góly tím dříve soupeřům v úmorném vedru dojdou síly a tohoto pokynu jsme se v první desetiminutovce drželi. Hned po rozehrání Burgy prostrčil míč mezi obránci doleva na Karla, ten mezi nohama soupeřova zadáka vykouzlil narážečku do míst, kam si nabíhali Antoni 5 a 15 a nakonec to byl Burgy, kdo si míč uzmul pro sebe a procedil ho skrz nohama brankáře Gambrinusu – 3:1. Za čtyři minuty se vpravo od soupeřovy branky Burgy důrazně opřel do soupeřova zadáka, balón mu odebral a nabídl branku Antonovi 3 – 4:1. Po dalších čtyřech minutách opět Burgy potáhl akci a na závěr nabídl jednoduchou koncovku Zdendovi. Vedli jsme 5:1 a přesně dle poločasových předpovědí bylo po zápase.

Hvězdou číslo 1 nemůže být nikdo jiný než Anton 15 Burgy, který měl prsty ve všech gólech. Hvězdou číslo dva Anton 11 Kuba, asi nejběhavější člen naší skvadry a hvězdou číslo tři neúnavný Anton 5 Kopa

A3

6.KOLO

6.kolo

Anton aus Tirol – Notorkros 8:4 (6:1)

Středa 1.5.2019; 18:00 hřiště HRAB1; UMT3

Sestava: Kočka –  Kopa, Mojmír, Mlaďas – Burgy, Kuba, Meďák, Karel, Zdenda, Milánek + Sváťa s fotoaparátem

Branky: 1.min. Anton 15 Burgy 1:0; 4.min. Anton 18 Zdenda 2:0; 8.min. 2:1; 8.min Anton 15 Burgy 3:1; 15.min. Anton 11 Kuba 4:1; 16. min. Anton 15 Burgy 5:1; 20.min Anton 3 Karel 6:1; 35.min. 6:2; 46.min. 6:3; 53.min Anton 3 Karel 7:3; 60.min. Anton 3 Karel 8:3; 60.min. 8:4

ŽK: Anton 18 Zdenda

Před šestým kolem se mezi Antony rozšířila jedna z nejsmutnějších zpráv. Svůj poslední zápas prohrál Anton 6 Vory, jeden ze zakládajících členů klubu. Do zápasu se tak hlásili všichni aktivní Antoni s cílem alespoň na dálku vzdát poctu jednomu z nás. Po společném focení následovala minuta ticha, které se spolu s rozhodčími zúčastnil i náš soupeř a šlo se na věc.

Fotogalerie na profilu AT na Fb

Zápas jsme začali pod dohledem Pavlova bratra Petra a v tempu, které se oběma Voráčkům muselo líbit. Z první akce jsme sice gól nevstřelili, přízemní přihrávku zprava soupeřovi zadáci sebrali, ale jeden z nich se začal poněkud nesmyslně točit k vlastní brance. Anton 2 Meďák mu míč odebral, patou posunul na Burgyho, střela Antona 15 škrtla o soupeřova obránce a zapadla k levé tyči – 1:0. Ve čtvrté minutě Burgy potáhl akci tří na dva, posunul míč doleva a ránu Antona 18 brankář jenom lehce tečoval – 2:0. Soupeři se připomněli v minutě osmé.  Útok tří hráčů na tři obránce nevypadal zprvu až tak nebezpečně, ale ve finále přišla přihrávka na volného hráče, který se zjevil sám před Kočkou a uspěl – 2:1. Hned po rozehrání jsme kontrovali: Anton 15 poslal kolmou přihrávkou nabídku na teč Antonovi 3. Karel míč minul, ale to nás mrzet nemuselo, protože gólman reagoval na jeho pohyb a nikým netečovaný balón se zastavil až v síti – 3:1. Soupeře jsme tlačili dál. Milánek napálil tyčku a v patnácté minutě udeřilo počtvrté. Kubovu ránu obrana zblokovala, ale Anton 11 se dostal k dorážce a jeho střela nemohla být přesnější. Balón se v pravém horním rohu odrazil od břevna do země a s pomocí patky tyče zaplul do sítě – 4:1. Hned za minutu kombinaci středem ukončila nenápadná Burgyho střela k pravé tyči – 5:1. Ďábelskou dvacetiminutovku zakončil průnik Zdendy, který přihrávkou zprava našel před brankou volného Antona 3 a Karel si připsal relativně jednoduchý zářez – 6:1. Konec první půle se odehrával v exhibičním duchu, během něhož jsme vlastní ležérností zahodili několik dobrých příležitostí.

Druhá půle byla něco úplně jiného. Hned z první akce soupeřů zvonila za Kočkou pravá tyč. Balónu se znovu zmocnili soupeři a další rána opět rozezvučela brankovou konstrukci. Notorkrosští nás zavřeli v našem pokutovém území a nedávali nám dýchat. Ve 35. minutě přišla prudká přihrávka zleva, která mířila Kočkovi mezi nohy, ten sklepl kotníky právě tak nešťastně, aby si míč srazil do sítě – 6:2. Nadechovali jsme se těžce. Soupeři hrající s jedním na střídání dál měli dost sil. Jak útočili, otevírali okénka v obraně, leč my jsme je nedokázali využít. Zdendova rána se odrazila od břevna, Kuba utěšenou bombou orazítkoval pravou tyč, leccos pochytal pohyblivý brankář, zvláště zvládal sbírat přihrávky, po nichž by střelec zakončoval do prázdné. A každá ztráta balónu najednou hrozila brejkem. Jeden z nich ve 46. minutě zakončila přesná přihrávka zprava, na které si u naší levé tyče pochutnal prostorově výraznější bek – 6:3. Stále se nic nedělo, měli jsme pořád dostatečný náskok, ale už jsme se potřebovali trefit i ve druhé půli. To se povedlo v 53. minutě. Přízemní střela Antona 15 nebyla z nejnebezpečnějších, brankář jí bez problémů vykopl, ale právě v tom momentě před ním přeběhl Anton 3. Balón ho zasáhl zezadu do lýtka a doskákal do branky po sedmé. Teprve tenhle moment nás definitivně uklidnil. Otevřený fotbal gradoval v poslední minutě. Anton 3 aktivním napadáním vybojoval roh a s Burgym si střihli svou oblíbenou disciplínu. Statický obránce se nestačil ani ohlédnout, Karel jej předskočil a zatloukl do odkryté branky přesně načasovanou přihrávku Antona 15 – 8:3. Ani to však nebyl konec. Soupeři ještě z posledního útoku zvládli dostat balón na osu hřiště a bombu jednoho z Notrokrosských Kuba tečoval mimo Kočkův dosah – 8:4. Po této brance se už ani nerozehrávalo ze středového kruhu.

Hvězdou číslo jedna nebyl nikdo jiný, než Anton 15 Burgy. Hvězdou číslo dva Anton 11 Kuba a třetí hvězdu posíláme symbolicky do nebe pro Antona 6 Voryho.

A3



Více zde: https://antonaustirol.webnode.cz/news/start-jara/

Anton aus Tirol – Notorkros 8:4 (6:1)

Středa 1.5.2019; 18:00 hřiště HRAB1; UMT3

Sestava: Kočka –  Kopa, Mojmír, Mlaďas – Burgy, Kuba, Meďák, Karel, Zdenda, Milánek + Sváťa s fotoaparátem

Branky: 1.min. Anton 15 Burgy 1:0; 4.min. Anton 18 Zdenda 2:0; 8.min. 2:1; 8.min Anton 15 Burgy 3:1; 15.min. Anton 11 Kuba 4:1; 16. min. Anton 15 Burgy 5:1; 20.min Anton 3 Karel 6:1; 35.min. 6:2; 46.min. 6:3; 53.min Anton 3 Karel 7:3; 60.min. Anton 3 Karel 8:3; 60.min. 8:4

ŽK: Anton 18 Zdenda

Před šestým kolem se mezi Antony rozšířila jedna z nejsmutnějších zpráv. Svůj poslední zápas prohrál Anton 6 Vory, jeden ze zakládajících členů klubu. Do zápasu se tak hlásili všichni aktivní Antoni s cílem alespoň na dálku vzdát poctu jednomu z nás. Po společném focení následovala minuta ticha, které se spolu s rozhodčími zúčastnil i náš soupeř a šlo se na věc.

Zápas jsme začali pod dohledem Pavlova bratra Petra a v tempu, které se oběma Voráčkům muselo líbit. Z první akce jsme sice gól nevstřelili, přízemní přihrávku zprava soupeřovi zadáci sebrali, ale jeden z nich se začal poněkud nesmyslně točit k vlastní brance. Anton 2 Meďák mu míč odebral, patou posunul na Burgyho, střela Antona 15 škrtla o soupeřova obránce a zapadla k levé tyči – 1:0. Ve čtvrté minutě Burgy potáhl akci tří na dva, posunul míč doleva a ránu Antona 18 brankář jenom lehce tečoval – 2:0. Soupeři se připomněli v minutě osmé.  Útok tří hráčů na tři obránce nevypadal zprvu až tak nebezpečně, ale ve finále přišla přihrávka na volného hráče, který se zjevil sám před Kočkou a uspěl – 2:1. Hned po rozehrání jsme kontrovali: Anton 15 poslal kolmou přihrávkou nabídku na teč Antonovi 3. Karel míč minul, ale to nás mrzet nemuselo, protože gólman reagoval na jeho pohyb a nikým netečovaný balón se zastavil až v síti – 3:1. Soupeře jsme tlačili dál. Milánek napálil tyčku a v patnácté minutě udeřilo počtvrté. Kubovu ránu obrana zblokovala, ale Anton 11 se dostal k dorážce a jeho střela nemohla být přesnější. Balón se v pravém horním rohu odrazil od břevna do země a s pomocí patky tyče zaplul do sítě – 4:1. Hned za minutu kombinaci středem ukončila nenápadná Burgyho střela k pravé tyči – 5:1. Ďábelskou dvacetiminutovku zakončil průnik Zdendy, který přihrávkou zprava našel před brankou volného Antona 3 a Karel si připsal relativně jednoduchý zářez – 6:1. Konec první půle se odehrával v exhibičním duchu, během něhož jsme vlastní ležérností zahodili několik dobrých příležitostí.

Druhá půle byla něco úplně jiného. Hned z první akce soupeřů zvonila za Kočkou pravá tyč. Balónu se znovu zmocnili soupeři a další rána opět rozezvučela brankovou konstrukci. Notorkrosští nás zavřeli v našem pokutovém území a nedávali nám dýchat. Ve 35. minutě přišla prudká přihrávka zleva, která mířila Kočkovi mezi nohy, ten sklepl kotníky právě tak nešťastně, aby si míč srazil do sítě – 6:2. Nadechovali jsme se těžce. Soupeři hrající s jedním na střídání dál měli dost sil. Jak útočili, otevírali okénka v obraně, leč my jsme je nedokázali využít. Zdendova rána se odrazila od břevna, Kuba utěšenou bombou orazítkoval pravou tyč, leccos pochytal pohyblivý brankář, zvláště zvládal sbírat přihrávky, po nichž by střelec zakončoval do prázdné. A každá ztráta balónu najednou hrozila brejkem. Jeden z nich ve 46. minutě zakončila přesná přihrávka zprava, na které si u naší levé tyče pochutnal prostorově výraznější bek – 6:3. Stále se nic nedělo, měli jsme pořád dostatečný náskok, ale už jsme se potřebovali trefit i ve druhé půli. To se povedlo v 53. minutě. Přízemní střela Antona 15 nebyla z nejnebezpečnějších, brankář jí bez problémů vykopl, ale právě v tom momentě před ním přeběhl Anton 3. Balón ho zasáhl zezadu do lýtka a doskákal do branky po sedmé. Teprve tenhle moment nás definitivně uklidnil. Otevřený fotbal gradoval v poslední minutě. Anton 3 aktivním napadáním vybojoval roh a s Burgym si střihli svou oblíbenou disciplínu. Statický obránce se nestačil ani ohlédnout, Karel jej předskočil a zatloukl do odkryté branky přesně načasovanou přihrávku Antona 15 – 8:3. Ani to však nebyl konec. Soupeři ještě z posledního útoku zvládli dostat balón na osu hřiště a bombu jednoho z Notrokrosských Kuba tečoval mimo Kočkův dosah – 8:4. Po této brance se už ani nerozehrávalo ze středového kruhu.

Hvězdou číslo jedna nebyl nikdo jiný, než Anton 15 Burgy. Hvězdou číslo dva Anton 11 Kuba a třetí hvězdu posíláme symbolicky do nebe pro Antona 6 Voryho.

A3



Více zde: https://antonaustirol.webnode.cz/news/start-jara/

Zápas jsme začali pod dohledem Pavlova bratra Petra a v tempu, které se oběma Voráčkům muselo líbit. Z první akce jsme sice gól nevstřelili, přízemní přihrávku zprava soupeřovi zadáci sebrali, ale jeden z nich se začal poněkud nesmyslně točit k vlastní brance. Anton 2 Meďák mu míč odebral, patou posunul na Burgyho, střela Antona 15 škrtla o soupeřova obránce a zapadla k levé tyči – 1:0. Ve čtvrté minutě Burgy potáhl akci tří na dva, posunul míč doleva a ránu Antona 18 brankář jenom lehce tečoval – 2:0. Soupeři se připomněli v minutě osmé.  Útok tří hráčů na tři obránce nevypadal zprvu až tak nebezpečně, ale ve finále přišla přihrávka na volného hráče, který se zjevil sám před Kočkou a uspěl – 2:1. Hned po rozehrání jsme kontrovali: Anton 15 poslal kolmou přihrávkou nabídku na teč Antonovi 3. Karel míč minul, ale to nás mrzet nemuselo, protože gólman reagoval na jeho pohyb a nikým netečovaný balón se zastavil až v síti – 3:1. Soupeře jsme tlačili dál. Milánek napálil tyčku a v patnácté minutě udeřilo počtvrté. Kubovu ránu obrana zblokovala, ale Anton 11 se dostal k dorážce a jeho střela nemohla být přesnější. Balón se v pravém horním rohu odrazil od břevna do země a s pomocí patky tyče zaplul do sítě – 4:1. Hned za minutu kombinaci středem ukončila nenápadná Burgyho střela k pravé tyči – 5:1. Ďábelskou dvacetiminutovku zakončil průnik Zdendy, který přihrávkou zprava našel před brankou volného Antona 3 a Karel si připsal relativně jednoduchý zářez – 6:1. Konec první půle se odehrával v exhibičním duchu, během něhož jsme vlastní ležérností zahodili několik dobrých příležitostí.

Druhá půle byla něco úplně jiného. Hned z první akce soupeřů zvonila za Kočkou pravá tyč. Balónu se znovu zmocnili soupeři a další rána opět rozezvučela brankovou konstrukci. Notorkrosští nás zavřeli v našem pokutovém území a nedávali nám dýchat. Ve 35. minutě přišla prudká přihrávka zleva, která mířila Kočkovi mezi nohy, ten sklepl kotníky právě tak nešťastně, aby si míč srazil do sítě – 6:2. Nadechovali jsme se těžce. Soupeři hrající s jedním na střídání dál měli dost sil. Jak útočili, otevírali okénka v obraně, leč my jsme je nedokázali využít. Zdendova rána se odrazila od břevna, Kuba utěšenou bombou orazítkoval pravou tyč, leccos pochytal pohyblivý brankář, zvláště zvládal sbírat přihrávky, po nichž by střelec zakončoval do prázdné. A každá ztráta balónu najednou hrozila brejkem. Jeden z nich ve 46. minutě zakončila přesná přihrávka zprava, na které si u naší levé tyče pochutnal prostorově výraznější bek – 6:3. Stále se nic nedělo, měli jsme pořád dostatečný náskok, ale už jsme se potřebovali trefit i ve druhé půli. To se povedlo v 53. minutě. Přízemní střela Antona 15 nebyla z nejnebezpečnějších, brankář jí bez problémů vykopl, ale právě v tom momentě před ním přeběhl Anton 3. Balón ho zasáhl zezadu do lýtka a doskákal do branky po sedmé. Teprve tenhle moment nás definitivně uklidnil. Otevřený fotbal gradoval v poslední minutě. Anton 3 aktivním napadáním vybojoval roh a s Burgym si střihli svou oblíbenou disciplínu. Statický obránce se nestačil ani ohlédnout, Karel jej předskočil a zatloukl do odkryté branky přesně načasovanou přihrávku Antona 15 – 8:3. Ani to však nebyl konec. Soupeři ještě z posledního útoku zvládli dostat balón na osu hřiště a bombu jednoho z Notrokrosských Kuba tečoval mimo Kočkův dosah – 8:4. Po této brance se už ani nerozehrávalo ze středového kruhu.

Hvězdou číslo jedna nebyl nikdo jiný, než Anton 15 Burgy. Hvězdou číslo dva Anton 11 Kuba a třetí hvězdu posíláme symbolicky do nebe pro Antona 6 Voryho.

A3

 

7.kolo

Anton aus Tirol – Masters 12:1 (6:0)

Středa 15.5.2019; 19:30 hřiště Děkanka; UMT3

Sestava: Kočka –  Kopa, Sváťa, Mlaďas – Burgy, Kuba, Meďák, Milánek

Branky: 8.min. Anton 15 Burgy 1:0; 10.min. Anton 10 Sváťa 2:0; 20.min. Anton 15 Burgy 3:0; 22.min Anton 2 Meďák 4:0; 23.min Anton 2 Meďák 5:0 30.min. Anton 12 Milánek 6:0; 31.min. Anton 12 Milánek 7:0; 33. min. Anton 12 Milánek 8:0; 40.´8:1; 44.min Anton 15 Burgy 9:1; 47.min. Anton 11 Kuba 10:1; 52.min. Anton 11 Kopa 11:1; 53.min Anton 11 Kuba 12:1; 

V pravém květnovém chladu a dešti, těsně po třech zmrzlých, jsme přijeli na patrně nejmenší hřiště v soutěži - na Děkanku, abychom se konfrontovali s čerstvým pokořitelem vedoucích Milovic (4:2) Masters. Poslední vzájemné měření sil na našem domácím hřišti skončilo vysokým vítězstvím našich barev (10:3), kterým jsme si hodně polepšili v dosavadní jinak spíš vyrovnané bilanci s tímto soupeřem. S úvodním hvizdem nás bylo do hry plus jeden, což se vzhledem k již zmíněnému nevlídnému počasí jevilo jako počet spíš lepší. Dnes by 2+2 na střídání asi dost trpěli. Soupeřů bylo asi o dva víc. Zápas už od začátku chopil do své moci A15 a ačkoli se mu v úvodu ne zcela dařilo, postupem času překonal zbytečnou nervozitu z nedaleko přítomných televizních kamer a soupeře pomocí svých kouzel, větru a deště totálně rozpustil. Na úvodní branku jsme čekali "až" do 8.minuty, kdy se A15 prosadil v přelidněném předbrankovém prostoru. Za dvě minuty vybídl ke skórování kolmou uličkou z levého křídla zabíhající A10, velmi svižně jsme si tak dopřáli klidu dvoubrankového vedení. Domácí se k naší brance dostávali rovněž, ale jejich zakončení postrádalo ve většině případů tu hlavní ingredienci - přesnost. Po deseti minutách klidu zbraní přišla, pro domácí, smrtící tříminutovka, kdy v rychlém sledu rozvlnili síť nejprve sám A15 a poté 2x po jeho přihrávkách před prázdnou A2, 23.minuta 5:0. V tomto čase se dostavil už i původně avizovaný A12, který se stihl převléknout ještě před přestávkou, zapojil se do hry a co víc, svůj de facto první kontakt s míčem proměnil v šestou branku Antona.

Do druhé půle zůstal A12 na hrací ploše s vysvětlením, že za chvilku zas musí běžet, protože má od 21h trojblok pískání kdesi kdovíkde, tak aby si té hry také trochu užil. Během tří minut druhé půle A12 zkompletoval čistý hattrick a po asi 7 - 8 minutách svého působení v zápase se s námi rozloučil slovy - no nic, tak já už zas musim běžet... se převlékl zpátky do civilu a odkráčel do deštivé tmy. Odchod hrdiny nás na chvilku vyvedl z rovnováhy a domácí využili naší chvilkové nepozornosti ke vstřelení alespoň čestného úspěchu, kdy na těsně před Kočkou tečovanou střelu k levé tyči A1 nedosáhl, navíc dost dobře ji ani neviděl. Čtvrthodinku před koncem jsme ale opět nabrali vědomí a hattrick zkompletoval i A15. Následně A11 Kuba zakulatil stav na 10:1. V závěrečné desetiminutovce jsme dalšími dvěma góly otevřeli otázku reálného pomýšlení na historicky nejvyšší výhru, nicméně zůstalo jen u myšlenek.

První hvězdou zápasu byl o vlásek Anton 15 Burgy, který řídil naši ofenzívu vymýšlením brankových příležítostí i střílením branek. Druhou hvězdu si urval nevídaným vystoupením Anton 12 Milánek, který největší část svého působení na Děkance strávil převlékáním a poté odpočinkem o přestávce. Krom jiného pak v závěrečných třech minutách prvního a 4 minutách druhého přetavil své čtyři kontakty s míčem kopaným v čistý hattrick. Bravo. Třetí hvězdu si odnáší dvougólový A11 Kuba.

P.S. jak už bylo poznamenáno ve včerejším FB úvodníku, A15 Burgy předvedl naprosto nevídaný, mimořádný individuální výkon, kdy k hattricku přidal neuvěřitelných osm asistencí, čímž se přímo podílel na 11 z 12 vstřelených branek Antona!!! Gratulujeme!

P.P.S. nicméně ani po zápase s drtivou výhrou neni úplně všecko růžový. Inkasovaný gól hodně zbytečný, nikoli nevyhnutelný, tentokrát to navíc ani nebylo, že bysme v pěti jiných šancích měli kliku a tady naopak smůlu, vyloženě nebezpečných situací soupeř fakt moc neměl, ta nula se měla uhrát. na druhý straně bylo pár (celkem dost) situací, které jsme měli zrealizovat mnohem líp, kor když na to byl čas i prostor. Některé situace by neměly vyjít do ztracena... v jiných (vyrovnanějších) zápasech, by nás to mohlo mrzet mnohem víc. Ale jsou to pořád stejné neduhy a chyby. V předbrankovém prostoru by se mělo hrát co nejvíc z první, tejden stání nad míčem povede k něčemu jen opravdu zřídkakdy.

A10

INFO z PSMF - Dobrý den, oznamujeme vám, že ve vaší skupině V2B došlo k odstoupení týmu Gambrinus VH VET. Utkání se týmům kontumují v jejich prospěch.
Na základě předchozí informace tak dochází k anulování našich pěti vstřelených gólů (A15 3, A3 1, A18 1), jakož i jednoho obdrženého v již odehraném zápase s Gambrinusem. Do statistik se zapisuje kontumační výhra 6:0.
 

8.kolo

Anton aus Tirol – QPC 2:6 (0:4)

Středa 22.5.2019; 18:00; Hřiště HRAB1; UMT3

Sestava: Kočka – Kopa, Sváťa, Mlaďas – Kuba, Burgy, Milánek, Meďák, Karel

Branky: 2.min. 0:1; 7.min. 0:2; 23.min. 0:3; 26.min. 0:4; 31.min. Anton 3 Karel 1:4; 33.min. Anton 15 Burgy 2:4; 51.min. 2:5; 53.min. 2:6

Jeden z našich tradičních soupeřů po nedávném sestupu omladil a ve velkém stylu se vrátil do druhé veteránské ligy. Po sedmém kole se vyhříval na prvním místě tabulky. Tam mu sice trochu pomohlo vyloučení Gambrinusu, protože tím pádem získal zadarmo body, které na hřišti ztratil, ale na to se historie neptá. Ani my jsme do zápasu nešli ve špatném rozpoložení. Týden stará demolice týmu Masters byla v živé paměti, tým byl až na dvojčata kompletní, nic nenasvědčovalo tomu, že bychom neměli utkání zvládnout.

Do zápasu jsme však vstoupili naprosto katastrofálně. První útočná akce soupeřů skončila tak, že útočník přihrávku, mířící do zámezí, chytil rukou a my jsme tedy rozehrávali od brankové čáry. Míč si vzal Meďák a asi už se nedozvíme, na co zrovna myslel. Faktem je, že jaksi nepřítomen duchem poslal kulatý nesmysl před naše pokutové území do míst, kde v tu chvíli nebyl vůbec nikdo a na jeho pobídku nejrychleji zareagoval soupeřův hroťák. Ránu z první ještě před Kočkou nešťastně přizvedl Kopa a pohroma byla na světě – 0:1. Soupeře tento dárek patřičně potěšil a během první desetiminutovky své vedení zdvojnásobili a opět šlo o střelu, kterou před Antonem 1 jeden z obránců tečoval. Byli jsme jako opaření. Hráči QPC dirigovaní ligovým rozhodčím Hrubešem byli všude dříve, běhali, naráželi si z první a bavili se fotbalem, my jsme působili unaveně a upracovaně. Naději nám mohlo přinést jenom snížení stavu, ale šanci jsme si vypracovali pouze jednu a tu Anton 3 po Burgyho nabídce zbrkle poslal svou slabší nohou mimo. Trest přišel v poslední desetiminutovce první půle, kdy nejprve rychlá akce tří na jednoho vyústila v relativně jednoduchou koncovku zprava okolo vybíhajícího Kočky a vzápětí přišel i čtvrtý gól v naší síti a asi nikoho nepřekvapí, že střela byla za záda bezmocného Antona jedna opět tečována. Po první půli se tak zdálo, že je rozhodnuto. Čtyřgólový rozdíl nám přišel ještě milosrdný a nezdálo se, že by se do druhé půle mělo něco změnit, leč stalo se.

Hned od úvodního hvizdu druhé půle jsme vyrazili napadat soupeřovu rozehrávku, Burgy získal balón, posunul jej doprava na nabíhajícího Kopu, ten prudkou přízemní přihrávkou našel na levé straně Karla a Antonovi 3 se podařilo z první vystřelit takovým koníčkem, který klepnutím o zem nabral výšku a nad padajícím brankářem zamířil do vzdálenější šibenice – 1:4. Za dvě minuty jsme znovu sebrali už na půlce kolmou přihrávku, Anton 15 si tentokrát posunul míč doprava a svůj střelecký pokus otřel o bránícího beka – 2:4. A najednou se zdálo, že by to šlo. Obraz hry se nezměnil nijak výrazně, běhavý tým QPC si i nadále držel územní převahu a byl nebezpečný, ale dva rychlé góly přece jenom jejich rozehrávku trochu znejistěly. Rozhořel se boj o to, jestli se dotáhneme na kontakt, nebo soupeři opět odskočí. Burgy podporovaný nejčastěji Kubou a Kopou se snažil něco vymyslet, nadějně vypadala akce, při níž zleva přihrával skrz chumel hráčů doprava na zcela volného Kopu, tomu do střely stihl skočit bek. Trestný kop z hranice vápna rozehrál Mlaďas na Milánka a jeho střelu likvidoval gólman QPC s vypětím všech sil. Asi největší příležitost na kontaktní gól měl Milánek po Kopově autovém vhazování, které podskočil jak obránce, tak brankář, ale střela z úhlu se zastavila o tyč. To celé bylo lemováno střeleckými pokusy z větší vzdálenosti, které likvidoval spolehlivý brankář QPC a také brejky soupeřů, u nichž se nejednou zaskvěl fantastickými zákroky Kočka. Když už byl překonán, napálil kapitán QPC skluzem pouze levou tyč. Definitivní rozuzlení přišlo v poslední desetiminutovce. Kočka opět skvěle zakročil proti přesile, ale na dorážku z hranice vápna pod víko už neměl šanci dosáhnout – 2:5. Autor třetí a páté branky v naší síti vzápětí dovršil hattrick a dodal tak výsledku podobu, který je pro nás možná až příliš krutá vzhledem k tomu, jak jsme se ve druhé půli alespoň zdánlivě dokázali do ztraceného zápasu vrátit.

Hvězdou číslo jedna byl Anton jedna Kočka, hvězdou číslo dva Anton 15 Burgy a třetí hvězdu si na svou hruď připíná Anton 11 Kuba.

 
A3
 
 

9.kolo

Anton aus Tirol – Inter Lotyšák B 3:6 (2:3)

Středa 5.6.2019; 18:00 hřiště HRAB1; UMT3

Sestava: Kopa –  Mlaďas, Kuba, Milánek – Burgy, Meďák, Karel

Branky: 5.min. 0:1; 14.min. Anton 3 Karel 1:1; 22.min. Anton 3 Karel 2:1; 23.min. 2:2; 30.min. 2:3; 33.min. Anton 15 Burgy 3:3; 47.min. 3:4; 59.min 3:5; 60.min 3:6

V devátém kole na nás dolehla personální krize. Petr je se zlomeným kotníkem ze hry venku a souběžně s ním, se z naší sestavy vytratil i jeho bratr, který s ním zřejmě z nějakých neznámých důvodů drží basu. Nyní si poranil koleno Sváťa a ráno se vedoucímu mužstva huhňavým hlasem z účasti na zápase omluvil i nachlazený Kočka. Aby vrásky na zodpovědných tvářích byly ještě hlubší, hlásil Kuba pozdní příchod, Milánek naopak potřeboval odejít dříve a do toho přijel Burgy na kole s tím, že mu oteklo koleno a tak to tedy jenom jde zkusit. Počty jsou to celkem jednoduché: první a poslední desetiminutovku jsme museli zvládnout bez střídání a mezi tím jsme měli na lavičce jeden kousek. Koleno Antona 15 prostě vydržet muselo, o což se postarala ortéza, kterou s sebou na zápasy pro všechny případy vozí vedoucí mužstva.

Do branky zacouval univerzál Kopa a za šíleného vedra se šlo do boje proti jednomu z kandidátů postupu. Je tedy nutno říci, že ani ten nebyl v ideální kondici. O nejlepšího střelce soutěže přišel nedávno při zápase superveteránské ligy, na začátku byl jako my bez střídání a vzhledem k tomu, že jeden z borců běžel ještě přeparkovat, tak pár minut hrál i ve čtyřech v poli. Ovšem nakonec mu ještě v první půli dorazili dva borci a zvláště ten druhý s číslem 8 se ukázal býti rozdílovým. Ale popořádku. Na začátku jsme třímali otěže utkání v rukou my a vypracovali si několik šancí. Karel zleva pálil jenom do gólmana, Milánek z druhé strany těsně minul zadní tyč i Antona dva, který právě tam celou akci zavíral. Trestný kop po faulu na Burgyho rozehrál Milánek na Mlaďase a jeho vydařená střela skončila na pravé tyči. Potom, co jeden z hráčů Lotyšáku odkráčel k autu a my hráli přesilovku, se zdálo, že teď už prostě gól dát musíme, ale stal se pravý opak. V útoku jsme přišli o míč a na světě byl najednou brejk tří na jednoho, se kterým si soupeři poradili – 0:1. Tenhle moment nás samozřejmě pořádně rozhodil. Soupeři dostali povolený dopink a Kopa v naší brance několikrát zachraňoval situaci na poslední chvíli. Nadechli jsme se až ve 14. minutě. Anton 2 Meďák rozehrával rohový kop, jeho prudký přízemní centr brankář robinzonádou nezachytil a ve změti nohou za ním se nejlépe zorientoval Anton 3 Karel – 1:1. Ve 22. minutě nám bylo ještě lépe. Po obloučku z levé strany se Anton 3 vrhl rybičkou a dopravil míč do sítě. Hlavou to tedy nebylo, soupeři reklamovali ruku, rozhodčí viděl rameno a střelec jen vychytrale mlčel, krčil rameny a přijímal gratulace – 2:1. Z nabytého vedení jsme se však dlouho neradovali, hned z následující akce nám po pravé straně utekl vlasatý borec, prudce nastřelil míč před branku a ten se od útočníka, který byl v zápasnickém klinči s Mlaďasem odrazil do sítě – 2:2. Strhl se boj o vedoucí gól a nebyli jsme od něj daleko: rohový kop opět zahrával Meďák, opět byl u míče Karel rychleji než jeho strážce a za gólmanem soupeře zvonilo břevno. A tak si vedení vzali opět soupeři. Na začátku celé akce byla naše útočná standardka, ale ta vyústila jenom ve ztrátu míče a dokonale provedený brejk – 2:3. Gól do šatny ukončil první půli tím nejhorším možným způsobem.

Druhá půle pro nás začala lépe. Anton 15 se prosadil svou klasickou kličkovanou, sám před gólmanem trefil tyč, ovšem míč se k němu přes brankářova záda vrátil a náš střelech jej šoupl do sítě – 3:3. Chvíli se zdálo, že nám vyrovnání vlije krev do žil, ale nestal se tak. V úmorném vedru nám síly začaly odcházet rychleji než soupeřům, kteří měli o jednoho střídajícího více. Navíc na Antonovi 15 bylo přeci jenom znát určité omezení a tak se zápas postupně stal soubojem soupeřových útočníků s Kopou. Ten zázračně zlikvidoval i situaci, kdy jím vyražený balón soupeřův útočník vracel hlavou. Míč poskakoval na čáře, ale náš zaskakující gólman jej za ní nepustil, přestože tedy střelec tvrdil, že „už tam byl“ a v následném souboji Kopu nakopl. Soupeřových šancí přibývalo a ve 47. minutě už jedna z nich skončila v síti -  3:4. Kdo čekal, že se vrhneme do útoku, byl zklamán. Naše ofenzivní choutky končily na nepřesnostech a důsledném bránění soupeřů, kteří se nenechali dvakrát pobízet k rychlým kontrům, jenž však pravidelně zahazovali. V jednu chvíli osamělý střelec ze dvou kroků trefil pravou tyč prázdné branky a tak jsme stále mohli doufat, že se nám z nějaké akce povede vyrovnat. Do hry se s postupujícím časem více zapojoval i Kopa a tak jsme měli alespoň náznak nějakého tlaku. Naděje zhasla v 59. minutě, kdy přišla jednoduchá narážečka a pátý zásah v naší síti. V poslední minutě jsme opět soupeře zatlačili s Kopou na rozehrávce, ovšem před brankou jsme nebyli příliš přesní a soupeřův zadák se poděkoval trefou přes celé hřiště do prázdné branky. I druhý poločas tedy ukončil gól v naší síti a dvě soupeřovy trefy v posledních dvou minutách daly výsledku možná až příliš krutý nádech.

Hvězdou číslo 1 byl Anton 5 Kopa, tentokrát netradičně v brance. Ani tento post ho však neudržel celý zápas na naší polovině. Další hvězdy se hledají těžko, je nutné ocenit všechny, kdo v tomhle počasí zvládli nějaký pohyb po celých šedesát minut.

 
A3

 

10.kolo

Anton aus Tirol – Po Útlumu 6:0k

Středa 12.6.2019; 18:00 hřiště HRAB1; UMT3

Sestava: Kočka - Kopa, Sváťa, Kuba - Milánek, Meďák, Karel, Zdenda

Deset minut po oficiálním začátku se dostavil jeden ze soupeřů a omluvil se za celý tým s tím, že v šatně jsou jenom čtyři a tudíž nejsou schopni zápas odehrát. V parném vedru jsme tedy soupeřům, kteřá již jistě sestupují, popřáli hodně štěstí ve třetí lize a rozešli se k domovům. Dvouzápasovou šňůru proher jsme tedy přetrhli tím nejméně populárním způsobem.

A3

11.kolo

Anton aus Tirol – STG Milovice 1:1(1:0)

Středa 26.6.2019; 19:30 hřiště BECH; UMT3

Sestava: Kočka - Mlaďas, Sváťa - Kuba - Milánek, Karel

Branky: 1.min. Anton 11 Kuba 1:0; 59.min. 1:1

Poslední kolo nás zaválo do Běchovic. Léto bylo v plném proudu, tropické vedro, pár hráčů na dovolené, nečekalo nás nic snadného, už proto, že sjme dohromady dali s bídou základní pětku.

Zápas jsme začali ideálně, když Kuba šikovnou tečí dotlačil do branky Mlaďasův aut. Vedení nás uklidnilo, možná až příliš. Hrál se poklidný zápas bez většího pohybu, každé přerušení se hodilo na občerstvení hráčů, protože i Milovičtí se dostavili v počtu tak na základní pětku. Z poklidného rámce zápasu vybočila Sváťova dalekonosná rána, která zatřásla břevnem, na druhé straně se dvakrát vyznamenal Kočka. Asi bychom zápas dotáhli do vítězného konce, kdybychom těsně před koncem nevyrobili fatální kiks, po němž následovala penalta. Kočka si na tvrdou ránu sáhl, ale mimo tyče jí nedostal.

Hvězdy tentokrát neudělujeme, zaslouží si je všichni, kdo v úmorném vedru přežili a to včetně rozhodčích.

A3