2018 PODZIM

30.11.2018 15:09

REPORTY

24.SAISON

3.kolo

Anton aus Tirol - Bum bar 1:4 (0:1)

10.4.2018; 19:15 HRAB 2; UMT 3

Sestava: Kočka - Sváťa, Kopa, Mlaďas - Ríša, Tomáš, Meďák, Milánek

Branky: 26.min. 0:1; 36.min. 0:2; 38.min. 0:3; 45.min. 0:4; 46.min. Anton 7 Ríša 1:4

 

Do třetího kola jsme nastupovali sice doma, ale nezvykle v úterý a až ve čtvrt na osm. Na docházku nezvyklý čas vliv neměl, k dispozici byli všichni Antoni, které máme toto jaro v provozuschopném stavu. Větším problémem bylo, že na Hrabákově se nerozsvítil jeden ze čtyř stožárů a tudíž jsme zápas na prostřední dvojce dohrávali na hranici regulérnosti. Je třeba říci, že zápas se dohrál i na jedničce, kde na tom byli podstatně hůře, ovšem tam hrály podstatně mladší ročníky. Vzhledem k podmínkám by bylo záhodno začínat načas, leč v době oficiálního začátku měli Bumbarští k dispozici pouze pět kousků. Čekačka nakonec nevypršela úplně a dorazili jim dva hráči. Jak se posléze ukázalo, ti nejdůležitější. Výsledky našeho soupeře ve třetím kole vzbuzovaly respekt: dvě výhry, obě o pět branek a celkové skóre 11:1, to nevypadalo, že se potkáme s nějakými nazdárky.

Zápas začal opatrným oťukáváním. Borci z Bum baru sice neoplývali kdovíjakými zázračnými fotbalovými dovednostmi, ale hráli důrazně, důsledně a hodně se spoléhali na technicky zdatnější součástku s číslem 14 na zádech a malinkým culíkem na temeni. Právě ten se během první desetiminutovky dostal do největší šance, když se proháčkoval až před Kočku, položil si i jeho, ale z nulového úhlu zaťukal pouze na naší pravou tyč. Za nás se ze střední vzdálenosti dvakrát zastřeloval Tomáš, ale jeho přízemní rány spolehlivě vykopl soupeřovic brankář. Kočku stále zlobila culíkatá čtrnáctka, která se hned dvakrát protáhla naší obranou, ale pokaždé místo závěrečné kličky zkoušela našeho vybíhajícího gólmana prostřelit a to není zase tak jednoduché, zvláště když se Vám naše jednička vrhne pod nohy. Ve dvacáté minutě připravil krásný moment Anton 13 Tomáš, který se položil do vzduchu a vystřihl báječné nůžky, avšak jejich šmiknutí chyběla třešnička v podobě vstřelené branky – balón proletěl vysoko nad břevnem. Poslední desetiminutovka už se odehrávala výhradně před naší brankou. Antonům chyběl pohyb i kvalita na míči a tak jsme se ocitli pod tlakem. Série standardních situací vyvrcholila autovým vhazováním, které včas škrtl hlavou naběhnuvší útočník a Kočkovy pěsti mávly do prázdna – 0:1.

Druhá půle začala podobně, jako ta první skončila: soupeřovým tlakem, z něhož po pěti minutách rezultoval gól: soupeři celkem bez povšimnutí přešli půlku a protože nám vůbec neklaplo přebrání hráčů, zcela nekrytý frajer to z nějakých deseti metrů zkusil bodlem a rána prošla Kočkovi pod tělem – 0:2. Hned za dvě minuty se soupeřův šikula prosmýkl po naší levé straně a prudkým centrem mezi Kočkou a Kopou našel na zadní tyči nabíhajícího spoluhráče, který jenom nastavil hlavu – 0:3 a bylo po zápase.  Milánek, hrající se zánětem spojivek, nám zamával a odkvačil šířit slávu do superveteránské ligy v dresu Tučňáků a Antoni se i nadále topili v marnosti. Nedařilo se nám vůbec nic a naopak na druhé straně se čtvrthodinky před koncem dočkal i nelepší hráč na hřišti – 0:4. Hned po rozehrání jsme ukázali, že i my něco s míčem dovedeme: Sváťa roztáhl hru doprava na Kopu, ten hned předal balón na střed, Tomáš jej prodloužil doleva a rozeběhnutý Anton 7 Ríša zaznamenal náš čestný úspěch. Zápas hraný v pološeru se už pouze dohrával ve znamení souboje soupeřových střelců s Kočkou a ten si na svou pažbu připisoval jeden zářez za druhým. Bohužel na dělbě bodů jeho zákroky už nic změnit nemohly.  

Anton 1 Kočka si na svou hruď podruhé připíná hvězdu číslo jedna, ovšem hvězdy číslo dva a tři dnes zůstávají neuděleny.  



Více zde: https://antonaustirol.webnode.cz/news/start-jara/

1.kolo

Anton aus Tirol – VV Vokra VV 4:6 (1:4)

5.9.2018; 18:00 hřiště HRAB1; UMT3

Sestava: Kopa (10.Kočka) - Mlaďas, Sváťa - Meďák, Milánek, Burgy, od 10.min Kopa, od 15.min Kuba

Branky: 7.min. 0:1; 11.min. Anton 15 Burgy 1:1; 21. min. 1:2; 26.min. 1:3; 28.min 1:4; 46.min. Anton 15 Burgy 2:4; 47.min 2:5; 49.min. 2:6; 54.min. Anton 15 Burgy 3:6; 60.min. Anton 11 Kuba 4:6

Úvodní podzimní zápas roku 2018 se pro nás nesl ve znamení jednoho velkého návratu. Anton 15 Burgy během posledních dvanácti měsíců prožil těžké trápení s pravým kolenem. Po zranění ze září 2017 zkusil naskočit v posledním podzimním kole, ale celá věc se ukázala vážnější. Následovala operace a obnovený restart. Jak pohled do střelecké listiny napovídá, vrátil se v takové síle, na jakou jsme od něj zvyklí. Příznivci Antona doufali, že hlavně jeho spolupráce s dvojčaty, která nám v posledním jarním kole tak pomohla k záchraně, bude příslibem světlých zítřků, ale jak Petr, tak Zdenda se z prvního kola omluvili – záda a achilovka. Tak doufejme, že není zaděláno na další dlouhé absence.

Našemu vedení se na úvod sezóny povedlo jedno organizační faux pasé. Na stránkách, kam hráči potvrzují účast, byl chybně uveden čas výkopu, což vedlo k tomu, že pár jedinců doráželo na poslední chvíli v domnění, že mají spoustu času. Naštěstí se Antoni vyznačují železnou disciplínou a takřka všichni chodí na zápasy s půlhodinovým předstihem… I tak jsme tedy byli nuceni na první minuty nasadit do branky Antona pět a netrpělivě vyhlížet, kdy se za plotem objeví Kočka.

Vokra je náš tradiční soupeř, který se stále umísťuje v první polovině druhé ligy. Na jaře skončil ve vedlejší skupině na pěkném čtvrtém místě a tak jsme čekali těžký souboj. Naši soupeři začali tlakem, ale jen jsme získali míč, zamotal Burgy dva obránce a poslal na levém křídle do šance Mlaďase, jeho ránu gólman soupeře vyrazil. Roh soupeři odvrátili, ale v momentě, kdy všichni vyráželi k naší brance, vysunutý útočník trochu nelogicky hlavou vrátil míč zpátky a za svou obranou našel jenom připraveného Burgyho. K naší smůle ani on gólmana Vokry překonat nedokázal.  Pykali jsme v sedmé minutě. Rychlá narážečka zprava a soupeřův šikovný štírek prostřelil Kopu – 0:1. V desáté minutě jsme poslali do branky Kočku, který se zahřál během z parkoviště do areálu a rozchytal pohazováním rukavicemi na atletické dráze a záhy i vyrovnali skóre: Anton 15 Burgy se protáhl svými typickými kličkami od levé postranní čáry do středu a bodlem nasadil gólmanovi soupeře jesle – 1:1. Najednou se hrálo „nahoru - dolů“ a šancí bylo jako máku. Kopovu ránu málem před gólmanem tečoval Meďák, Burgy po dlaší kličkované sice utancoval dva obránce, ale míč okolo nich na volného Kubu prostrčit nedokázal, odvahu k ráně z první nenašel Milánek. Ve 21. Minutě přišla nešťastná ztráta míče na půlce a autor první branky si nájezd na Kočku vychutnal – 1:2. Hned jsme se vrhli dopředu a snažili se vyrovnat. Po Kubově dělovce jsme marně reklamovali ruku clonícího obránce, jenomže ono mělo být ještě hůře: odražený balón si v pohodě vyměnila dvojice našich obránců, ale v momentě, kdy Mlaďas vracel přihrávku Kopovi, vložil do trajektorie míče nohu napadající útočník a zasunul jej tak přesně k naší levé tyči 1:3. Vypadali jsme jako boxer po tvrdé ráně a vzápětí inkasovali počtvrté: autor prvních dvou branek v naší síti se protáhl po naší pravé straně a svému o hodně prostorově výraznějšímu kolegovi připravil lahůdku v podobě koncovky do prázdné – 1:4. Nebyl to úplně přesný obraz hry. Vokra hrála dobře, hodně využívala "mladíka" s číslem 15, ale zase o tolik lepší nebyla. My jsme hořce platili za špatnou koncovku a hlavně za laciné ztráty balónu na půlce.

Do druhé půle soupeři nastoupili s vědomím pohodlného náskoku. Nechali nás hrát a vyráželi do velice nebezpečných brejků. Jak už to tak bývá, vytvořili si tak daleko více šancí než my, ovšem i pod vlivem tříbrankového rozdílu se dlouho zahazovali. Kočka čapal jako o život, dvakrát zazvonila tyč a když už se před ním objevili osamocen dva útočníci, dali si finální přihrávku na paty. Ve 46. minutě si Burgy zpracoval autové vhazování zleva, otočil se kolem svého strážce a zavěsil – 2:4. Pocit, že bychom se zápasem mohli něco udělat, nám nevydržel ani minutu. Hned při dalším našem útočném pokusu jsme přišli na vápně soupeře o míč a najednou se opět z půlky řítila na našeho gólmana dvojice útočníků. Tentokrát si poradili lépe a hubený šikula zkompletoval hattrick. Vteřinovka s bídou oběhla dvakrát ciferník a Kočka lovil míč ze sítě pošesté: opět jsme mysleli více na útok, než na obranu. Tentokrát tedy ne tak výrazně – soupeři šli tři na dva, ale i tak bylo tristní, že zatímco se dva naši beci prali s dvojicí útočníků v rohu hřiště, trojice našich borců z půlky fandila a nikoho nenapadlo pokrýt frajera u naší pravé tyče. Ten se poděkoval povedenou koncovkou nad Kočkovo pravé rameno. V té chvíli bylo hotovo, ale zápas se hrál až do konce. Šancí přibývalo a my se prosadili ještě dvakrát. Nejprve se Burgy protlačil středem až před gólmana, jednoduchou kličkou jej obešel a rychle píchl balón do sítě a v poslední minutě naše důsledné napadání vyústilo v zisk míče na vápně soupeře, Kuba si narazil s Burgym a i on si otevřel střelecký účet v letošní sezóně – 4:6.

Hvězdou číslo jedna nemůže být nikdo jiný než Burgy s bilancí tři góly a jedna asistence. Hvězdou číslo dva opozdilec Kočka, který nás dlouho držel alespoň na dostřel nějakým bodům a hvězdou číslo tři Anton 11 Kuba.

 

2.kolo

Anton aus Tirol – Autobazar DUO 2:2 (0:2)

12.9.2018; 18:00 hřiště HRAB1; UMT3

Sestava: Sváťa - Mlaďas, Kopa - Meďák, Milánek, Burgy, Petr

Branky: 6.min. 0:1; 25.min. 0:2; 35.min. Anton 15 Burgy (penalta) 1:2; 43.min. 1Anton 5 Kopa 2:2

Do druhého kola jsme řešili zásadní otázku. Kočka vyrazil za hranice všedních dnů a tak do branky po chvíli přemlouvání zacouval Sváťa. Z minulých marodů se dal dohromady alespoň Petr, ovšem zase chyběl Kuba. I tak jsme šli na hřiště s přesvědčením, že co se týče kreativity, máme k dispozici velice slušný základ… Samozřejmě za předpokladu, že dva Petrové, kteří spolu v soutěžním zápase nastoupili poprvé, rychle najdou společnou řeč.

Jak pohled na zápis ve střelecké tabulce napovídá, trvalo to jeden poločas. Během něj nám hra zoufale skřípala. Sice se hned v první minutě objevil za autobazarskou obranou Milánek a Sváťův dlouhý pas o chloupek nezpracoval, ale to byl jenom slabý náznak. Fotbalově velice zdatní soupeři se prosadili hned z první vážnější akce. Borec s desítkou si zpracoval míč zády k naší brance a přestože se zdálo, že je bezpečně pokrytý, rychle se otočil a okolo nohou našeho obránce zacílil na zprava na zadní tyč – 0:1. Takřka po rozehrání se druhý šikovný útočník protáhl po naší levé straně a k naší úlevě místo přihrávky na zcela volného spoluhráče poslal míč okolo pravé šibenice na přilehlé parkoviště. Tohle varování nám nestačilo. Naše akce byly těžkopádné, bez pohybu, brankáře, který vypadal na hráče z pole, jsme nikterak v první půli neprověřili a naopak Sváťa čelil záplavě střel a šancí. Něco pochytal sám, něco Autobazarští spolehlivě spálili. Pět minut před přestávkou přišla kombinace ze středu doleva a odtamtud střela mířící na rohový praporek, z níž se ovšem vyklubala ideální přihrávka na frajera zavírajícího celou akci na zadní tyči – 0:2.

Na začátku druhé půle dovedně ukrytou střelu zleva na bližší tyč tečoval Meďák a balón se odrazil od nohy nicnetušícího Sváti. Tenhle moment jakoby předznamenal obrat ve hře i ve skóre. Soupeři mají ve svém středu drsného beka, jehož hlavním herním prvkem je skluz. Ten nejprve drsně srazil kličkujícího Petra, ale tenhle trestný kop jsme ještě nevyužili, takřka vzápětí znovu hasil situaci skluzem a střelu zleva srazil rukou. Vzhledem k tomu, že nohy sice byly mimo vápno, ale zbytek těla uvnitř, sudí neváhal a nařídil pokutový kop. Burgy (ne)brankáře prostřelil ranou k pravé tyči a nám narostla křídla. Náš záložní motor naskočil a my se čím dál tím více tlačili do koncovky. Brankář soupeřů chytal hlavně nohama, něco zblokovala obrana, něco jsme zahodili sami, ale ve 43. minutě bylo vyrovnáno: Burgy se protáhl zprava na střed, přiťukl míč Kopovi a Anton pět fantasticky utáhl placírku okolo dvou clonících obránců zleva na zadní tyč – 2:2. Rozhořel se boj o vítězný gól a zdálo se, že taháme za delší konec. Dlouhý aut brankář srazil na ruku obránce, ale píšťalka nezazněla, takže druhý pokutový kop jsme k dispozici nedostali. Příliš se nám nepozdával ani skluz, kterým výše uvedený bek zblokoval střelecký pokus Petra. Pět minut před koncem brankář soupeře jenom vyrazil přízemní střelu Burgyho, k dorážce se protlačil Milánek, ale ani na nadvakrát míč přes překvapivě mrštného gólmana do branky nedotlačil. Poslední trestný kop dostal jako dárek soupeř, ale jeho rána letěla k doskočišti připravenému na skok vysoký.

Hvězdou číslo jedna byl Anton 5 Kopa, jehož gól byl naprosto ukázkový, hvězdou číslo 2 Anton 10 Sváťa, toho času zaskakující v brance a hvězdou číslo 3 Anton 15 Burgy, jehož penalta nás nasměrovala k vyrovnání.

 
 

3.kolo

Anton aus Tirol – Po útlumu 2:2 (0:1)

19.9.2018; 19:00 hřiště P1; UMT3

Sestava: Kočka - Sváťa, Mlaďas, Kopa - Meďák, Milánek, Kuba, Zdenda, od 20.minuty Burgy

Branky: 19.min. 0:1; 32.min. 0:2; 56.min. Anton 5 Kopa 1:2; 60.min. Anton 11 Kuba 2:2

Los třetího kola nás poslal mimo naše domovské hřiště a o hodinu později, než jsme zvyklí. Copak čas, ten nás netrápil, ale jiné hřiště nás na dvacet minut připravilo o největší hvězdu. Anton 15 se ještě tři minuty před oficiálním začátkem zápasu do telefonu usmíval nad obavami vedoucího mužstva. Za minutu už sklíčeně oznamoval, že se nachází na našem domácím hřišti na Hrabákové a urychleně tedy vyráží směrem ku Pražačce. Pracovní vytížení nakonec znemožnilo příjezd jednomu z dvojčat a tak jsme byli vděčni Zdendovi, že si dal dohromady achilovky a s novými kopačkami dorazil vyztužit naše řady.

Tým Po útlumu není od pohledu z těch nejmladších a měl k dispozici pouze jeden kousek na střídání, ovšem chlapíci to jsou vysocí, důrazní, hubení až šlachovití a setsakra pohybliví. Přesto se začátek vydařil spíše nám: Zdenda s Kubou připravili střeleckou pozici Meďákovi, ale ten svůj pokus otřel o záda otáčejícího se gólmana a tím se střela dostala mimo tři tyče. Zdenda ztroskotal na vyběhnuvším gólmanovi a vzápětí po dlouhém pasu sklepl hrudí míč proti noze Kubovi a rána Antona 11 málem přerazila břevno. V té chvíli už ovšem otěže první půle přebíral soupeř, který pro rozehrávku hojně využíval šikovného gólmana. Kočka dvakrát skvěle zasáhl, ovšem v 19.minutě už byl bezmocný:  rohový kop zleva šel krásně proti noze rozeběhnutému bekovi, jehož bomba se zastavila až v našem pravém horním rohu. Soupeři byli na koni a nechybělo mnoho, abychom šli do kabin s dvougólovým mankem. Rychlonohý šikula se prohnal po naší levé straně, na jeho přízemní centr osamocený Kočka nedosáhl a první ze dvou nekrytých útočníků k naší veliké úlevě zcela prázdnou branku minul.

Do druhé půle soupeřům odstoupil jediný hráč na střídání. To my jsme plnohodnotně dostali do hry  Burgyho a věřili v obrat. Ovšem vítr z plachet nám vzala hned první vážnější akce, při níž nás útlumští rozebrali jako dědečkův budík – 0:2. Bylo nám zle, nedobře. Náš soupeř se lépe pohyboval a u každého míče byl dříve.  My jsme byli všude a nikde, nedostupovali jsme útočníky, dopřávali jsme jim spoustu prostoru a dopředu jsme se dostávali hodně ztěžka. Chleba se začal lámat čtrnáct minut před koncem. Anton 15 se dostal do koncovky a zvolil procítěný oblouček přes vyběhnuvšího gólmana. Těsně před tím, než by balón zaplul pod břevno, dorazil k brance vracející se autor první branky a slušnou volejbalovou smečí zasáhl. Rozhodčí zcela správně nařídil penaltu a volejbalistu poslal za lajnu. Ideální příležitostí na snížení jsme ovšem pohrdli. Anton 15 svou přízemní střelu nenasměroval úplně k tyči a gólman jí dokázal vykopnout. Útlumským už i tak pomalu docházely síly a teď šli do čtyř. Nebylo se co divit, že zalezli před svou branku a přenechali nám iniciativu. Ovšem nám se bez kontaktního gólu čas zoufale krátil, soupeři padali do střel, co prošlo, jako třeba slušná rána Antona 2 zleva na bližší šibenici, vytěsnil stále jistý gólman. Až čtyři minuty před koncem jsme balón do sítě doslova dotlačili, brankář zlikvidoval dvě střely, další nějak ztlumil obránce a až v okamžiku, kdy se střelec dožadoval odpískání ruky, se přiřítil Anton 5 a z kroku už neomylně napálil balón do sítě. Soupeři chvilku namítali, že tedy snad bude penalta za ruku, když jsme jí tak vehementně reklamovali, ale to byl spíše úsměvný pokus. Ještě byl čas na vyrovnání a ono nakonec přišlo, i když nás tedy stálo spoustu úsilí a to nejenom na poli fotbalovém. V poslední minutě byl Anton 15 nakopnut nalevo od soupeřovy branky, hned po odpískání si náš borec postavil balón a aniž by čekal na pokyn sudího, rozehrál okolo protestujících soupeřů na vápno, odkud Kuba s pomocí pravé tyče skóroval.  Sudí gól jasným gestem uznal a poslal míč na půlku, když se okolo něj seběhl hrozen soupeřů… a k našemu zděšení muž s píšťalkou otočil, že se jako tedy bude znovu rozehrávat trestný kop. V té chvíli se na rozhodčího zase vrhli naši hráči s jasnými argumenty: Nikde nebylo řečeno, že se bude kopat na píšťalku, balón byl při rozehrání v klidu, tudíž nebylo porušeno žádné pravidlo a není důvod gól neuznat. A tohle naše diplomatické úsilí slavilo úspěch. Gól byl opět uznán a zápas hned po rozehrání ukončen.

Hvězdou číslo jedna v tomhle podivném zápase byl Anton 11 Kuba – autor vyrovnávací branky. Hvězdou číslo dva stále pozitivně naladěný Zdenda a hvězdou číslo tři neúnavný Anton 5 Kopa  

4.kolo

Anton aus Tirol – Deportivo Estudiantil 2:3 (2:1)

26.9.2018; 18:00 hřiště HRAB1; UMT3

Sestava: Kočka - Meďák, Milánek, Kuba, Petr, Burgy, Tom

Branky: 15.min. Tom 1:0; 21.min. Tom 2:0; 22.min. 2:1; 38.min. 2:2; 44.min 2:3

Ve čtvrtém kole jsme narazili na španělsky mluvící cizince – jak už ostatně název našeho soupeře napovídá. Netušíme, šlo-li o čistokrevné borce zpoza Pyrenejí, nebo zástupce jižní Ameriky, ale to je celkem jedno. Borci si s balónem rozuměli a byli výrazně mladší, než my. K tomu nás trochu trápila docházka. Dlouho dopředu hlásili absenci Antoni 10 a 5 a když na poslední chvíli skolila chřipka i devítku, byli jsme komplet bez obrany. Vytáhli jsme tedy z fotbalového důchodu Toma a doufali, že to nějak ukopeme.

Soupeři se do nás pustili hned od první minuty a zdálo se, že je otázkou času, kdy inkasujeme, ovšem Kočka od začátku chytil slinu a říkal si o sestavu kola. A když se žádná ze šancí neujala, prásknul dvakrát do míče z dálky Tom a najednou jsme vedli 2:0. Věděli jsme, že tenhle výsledek neodpovídá průběhu hry, ale svitla nám naděje, že takhle by to šlo. Bohužel hned po rozehrání od půlící čáry si frajer posunul balón a bombou okolo clonícího Milánka odčaroval Kočkovo kouzlo. Znovu jsme se zatáhli a bránili, co to šlo.

Krátce po půli přišel centr zleva, Kočka s Meďákem měli k balónu stejně dlouho a vypadalo to, jako by si dávali přednost. Každopádně ani jeden z nich balón do bezpečí odklidit nedokázal a toho využil šikovný deportivec – 2:2. Teď už bylo opravdu otázkou času, kdy inkasujeme. Paradoxem zůstává, že střelcem rozhodující branky nebyl nikdo z hbitých soupeřových útočníků, ale náš hrdina z první půle. Prudký centr z rohového kopu zasáhl Tom nešťastně špičkou kopačky a usměrnil jej tím nejméně příjemným směrem. Na obrat jsme již neměli síly ani fyzické a ani psychické.

Naší hvězdou číslo jedna byl jednoznačně Anton 1 Kočka, hvězdu číslo dva i přes nešťastný zásah v závěru Tom a hvězdou číslo tři byl Anton 15 Burgy. 



Více zde: https://antonaustirol.webnode.cz/news/start-jara/?_ga=2.80822174.841692453.1538515581-264554989.1533119176

4.kolo

Anton aus Tirol – Deportivo Estudiantil 2:3 (2:1)

26.9.2018; 18:00 hřiště HRAB1; UMT3

Sestava: Kočka - Meďák, Milánek, Kuba, Petr, Burgy, Tom

Branky: 15.min. Tom 1:0; 21.min. Tom 2:0; 22.min. 2:1; 38.min. 2:2; 44.min 2:3

Ve čtvrtém kole jsme narazili na španělsky mluvící cizince – jak už ostatně název našeho soupeře napovídá. Netušíme, šlo-li o čistokrevné borce zpoza Pyrenejí, nebo zástupce jižní Ameriky, ale to je celkem jedno. Borci si s balónem rozuměli a byli výrazně mladší, než my. K tomu nás trochu trápila docházka. Dlouho dopředu hlásili absenci Antoni 10 a 5 a když na poslední chvíli skolila chřipka i devítku, byli jsme komplet bez obrany. Vytáhli jsme tedy z fotbalového důchodu Toma a doufali, že to nějak ukopeme.

Soupeři se do nás pustili hned od první minuty a zdálo se, že je otázkou času, kdy inkasujeme, ovšem Kočka od začátku chytil slinu a říkal si o sestavu kola. A když se žádná ze šancí neujala, prásknul dvakrát do míče z dálky Tom a najednou jsme vedli 2:0. Věděli jsme, že tenhle výsledek neodpovídá průběhu hry, ale svitla nám naděje, že takhle by to šlo. Bohužel hned po rozehrání od půlící čáry si frajer posunul balón a bombou okolo clonícího Milánka odčaroval Kočkovo kouzlo. Znovu jsme se zatáhli a bránili, co to šlo.

Krátce po půli přišel centr zleva, Kočka s Meďákem měli k balónu stejně dlouho a vypadalo to, jako by si dávali přednost. Každopádně ani jeden z nich balón do bezpečí odklidit nedokázal a toho využil šikovný deportivec – 2:2. Teď už bylo opravdu otázkou času, kdy inkasujeme. Paradoxem zůstává, že střelcem rozhodující branky nebyl nikdo z hbitých soupeřových útočníků, ale náš hrdina z první půle. Prudký centr z rohového kopu zasáhl Tom nešťastně špičkou kopačky a usměrnil jej tím nejméně příjemným směrem. Na obrat jsme již neměli síly ani fyzické a ani psychické.

Naší hvězdou číslo jedna byl jednoznačně Anton 1 Kočka, hvězdu číslo dva i přes nešťastný zásah v závěru Tom a hvězdou číslo tři byl Anton 15 Burgy.

 

5.kolo

Anton aus Tirol – Legends a Veterans 2:1 (2:1)

02.10.2018; 19:30 hřiště STOD; UMT3

Sestava: Kočka - Kopa, Mlaďas, Sváťa - Meďák, Kuba, Petr, Burgy

Branky: 6.min. Mlaďas 1:0; 19.min. 1:1; 22.min.Burgy 2:1.

K zápasu jsme se sešli v počtu 8, tedy takřka ideálním - jeden střídající do každé řady, což se v nastalém větrném chladu zdálo jako počet akorát. Bohužel asi v polovině první půle odpadl s kolenem Mlaďas.

Zápas s týmem, který doposud nepoznal hořkost porážky, jsme zahájili poměrně aktivně a se šikovnými hráči soupeře drželi krok nejen ve hře směrem dopředu, ale i zpátky. Ba co víc, v průběhu celých 60 minut jsme si vypracovali podstatně víc příležitostí ke vstřelení branky, což se nám bohužel nepovedlo promítnout do konečného skóre.

První šanci jsme měli z přímého kopu z levé strany, ze kterého A10 obstřelem zdi hledal vzdálenější horní roh domácí branky, gólman ale parádním semaforem vytáhl míč na roh. Za chvilku jsme měli další přímák z velmi podobného místa, tentokrát jsme volili rozehrávku do Burgym uvolněného prostoru a Mlaďas z pravého křídla našel skulinku mezi levou tyčí a rukou gólmana - 1:0. Gól nás povzbudil, ale rozhodně jsme nemínili jen pasivně bránit, pořád jsme zlobili i vepředu. Kuba trefil pěknou střelou břevno vedle pravé spojnice a míč zamířil jen těsně před brankovou čáru a do hry. Domácí se spoléhali na tři velmi rychlé a šikovné individuality ve svých řadách, které nám zatápely víc než dost. Pár ataků jsme poměrně s přehledem ústáli, v 19.minutě jsme ale nepatrně zaváhali na protější straně po naší standardce a bleskový kontr 3:2 domácí zužitkovali ke střele z levého křídla na zadní tyč bezmocného Kočky - 1:1. Za tři minuty jsme si ale vzali vedení zpět, kdy Meďák autem našel Burgyho na rohu vápna, A15 si stále zády k brance a obráncem za krkem z první sklepl míč do protipohybu a druhým dotekem z otočky nasměroval míč křížem přesně do levé šibenice - 2:1! Krásný fotbalový moment.

Po změně stran, už bez odstoupivší A9, jsme se soustředili zejména na precizní obranu, abychom nepropadali v útoku. Legendy se snažily tlačit všecko co nejrychleji do vápna, ale popravdě jsme tam mnoho balonů nepustili. Navíc jsme udržovali soupeře v pohotovosti i směrem dozadu, kdy naše  útočné duo Petr & Petr zaměstnávalo obranu s gólmanem domácích dlouhé vteřiny držením míče kolem jejich vápna. Škoda, že některé akce jsme nedotáhli k přesnějšímu zakončení. Nutno ale říct, že gólmana taky neměli L&V jenom pro parádu. Největší příležitost si domácí vypracovali po zpětné přihrávce proti noze, ale střelu zastavila tyč.

Chtělo by se říci - povedený zápas, oběma směry, ačkoli vepředu by se asi slušela o chlup lepší produktivita. Hvězdu zápasu si zaslouží celý tým, který podal opravdu velmi kompaktní, bojovný a zodpovědný výkon, vyvážený oběma směry, koncentrovaný směrem dozadu, chvílemi velmi nápaditý i svižný nahoru. Po zásluze odměněn dvěma body. porazili jsme tým, který dosud neprohrál, rozešel se smírně třeba se Santa Dominicou a Starou gardou.

 Tirol – Deportivo Estudiantil 2:3 (2:1)

26.9.2018; 18:00 hřiště HRAB1; UMT3

Sestava: Kočka - Meďák, Milánek, Kuba, Petr, Burgy, Tom

Branky: 15.min. Tom 1:0; 21.min. Tom 2:0; 22.min. 2:1; 38.min. 2:2; 44.min 2:3

Ve čtvrtém kole jsme narazili na španělsky mluvící cizince – jak už ostatně název našeho soupeře napovídá. Netušíme, šlo-li o čistokrevné borce zpoza Pyrenejí, nebo zástupce jižní Ameriky, ale to je celkem jedno. Borci si s balónem rozuměli a byli výrazně mladší, než my. K tomu nás trochu trápila docházka. Dlouho dopředu hlásili absenci Antoni 10 a 5 a když na poslední chvíli skolila chřipka i devítku, byli jsme komplet bez obrany. Vytáhli jsme tedy z fotbalového důchodu Toma a doufali, že to nějak ukopeme.

Soupeři se do nás pustili hned od první minuty a zdálo se, že je otázkou času, kdy inkasujeme, ovšem Kočka od začátku chytil slinu a říkal si o sestavu kola. A když se žádná ze šancí neujala, prásknul dvakrát do míče z dálky Tom a najednou jsme vedli 2:0. Věděli jsme, že tenhle výsledek neodpovídá průběhu hry, ale svitla nám naděje, že takhle by to šlo. Bohužel hned po rozehrání od půlící čáry si frajer posunul balón a bombou okolo clonícího Milánka odčaroval Kočkovo kouzlo. Znovu jsme se zatáhli a bránili, co to šlo.

Krátce po půli přišel centr zleva, Kočka s Meďákem měli k balónu stejně dlouho a vypadalo to, jako by si dávali přednost. Každopádně ani jeden z nich balón do bezpečí odklidit nedokázal a toho využil šikovný deportivec – 2:2. Teď už bylo opravdu otázkou času, kdy inkasujeme. Paradoxem zůstává, že střelcem rozhodující branky nebyl nikdo z hbitých soupeřových útočníků, ale náš hrdina z první půle. Prudký centr z rohového kopu zasáhl Tom nešťastně špičkou kopačky a usměrnil jej tím nejméně příjemným směrem. Na obrat jsme již neměli síly ani fyzické a ani psychické.

Naší hvězdou číslo jedna byl jednoznačně Anton 1 Kočka, hvězdu číslo dva i přes nešťastný zásah v závěru Tom a hvězdou číslo tři byl Anton 15 Burgy. 



Více zde: https://antonaustirol.webnode.cz/news/start-jara/?_ga=2.80822174.841692453.1538515581-264554989.153311917

 

6.kolo

Anton aus Tirol – Masters V 10:3 (5:0)

10.10.2018; 18:00 hřiště HRAB1; UMT3

Sestava: Kočka – Kopa, Milánek, Sváťa, Kuba - Meďák, Burgy, Petr, Zdenda

Branky: 4.min. Anton 10 Sváťa 1:0; 6.min. Anton 13 Zdenda 2:0; 18.min. Anton 2 Meďák 3:0; 21.min. Anton 15 Burgy 4:0; 24.min Anton 12 Milánek 5:0;  32.min. 5:1; 40.min. Anton 12 Milánek 6:1; 41.min Anton 18 Petr 7:1; 42.min 7:2; 45.min. vlastní 8:2; 47.min. 8:3; 56.min. Anton 15 Burgy 9:3; 60.min. Anton 11 Kuba 10:3

Do šestého kola se hlásil plný počet Antonů. Zní to hezky, ale ono to samozřejmě – zvláště uprostřed sezóny – není tak jednoduché. Kočka z těla vyhnal poslední příznaky chřipky až dopoledne před zápasem, Milánek váhal, jestli si místo fotbalu nejít raději zapískat, Kuba zase hlásil pozdní příchod kvůli beach volejbalu. Ovšem nakonec jediný, kdo dostal propustku, byl Mlaďas, šetřící koleno.

Soupeři nastoupili s jedním kouskem na střídání a šlo se na věc. Silná sestava, kde dvojčata doplňovala vepředu Burgyho, se do soupeře zakousla a nepustila, přestože nás tedy hned ze začátku postihla nečekaná ztráta. Ve 4.mintě dostal Sváťa nalitý balón z rohového kopu proti noze, ukázkově sklopil nárt a jeho přízemní rána si přes houštinu těl a dvě teče našla cestu do sítě. Střelec se místo oslavy chytil za hlavu a prohlásil: „Končím!“  Ukázalo se, že zranění, které náš borec utrpěl v zápase velkého fotbalu o víkendu a které ještě přiživil nepovedeným hlavičkovým soubojem v úvodních vteřinách, je více limitující, než se původně zdálo. Naštěstí u lajny už stál rozhýbaný Milánek a Kuba právě vcházel do brány areálu. Jinak povedený start do utkání ještě vyšperkovala Burgyho kličkovaná, po níž Zdenda zacílil zprava na zadní tyč – 2:0. Soupeři kontrovali rohovým kopem, po němž borec z osy hřiště napálil pravou tyč Kočkovy branky. Další střely už naší branku spolehlivě míjely. V 18.minutě Zdenda poslal míč doprava na Burgyho, ten mu jej narážečkou vrátil a Anton 13 z první servíroval loženku pro Meďáka, zašitého u levé tyče -  3:0. Další parádní akci jsme si schovali na 21.minutu, kdy Petrovu ukázkovou kolmici Anton 15 cizelérsky prodloužil okolo gólmana do sítě – 4:0. Ve 24.minutě dostal míč proti noze z rohového kopu Milánek, napřáhl k smrtící ráně … a vyslal na branku hodně nepovedenou šmudlu, kterou však před gólmanem usměrnil špičkou nešťastný obránce a učinil jí tak nechytatelnou – 5:0. Za minutu došlo k věci málo vídané: maličký brazilec v dresu soupeře nějak neunesl poznámku svého spoluhráče toho času na střídačce, zakopl míč, pozvedl oba prostředníčky a strhla se slovní přestřelka, jež vzápětí přerostla v regulérní pěstní souboj. Konsternovaný rozhodčí rozumně ukončil první poločas o pět minut dřív a nechal Masterské kohouty, ať si to nějak vyříkají. Do druhé půle jsme tedy šli nejenom s pětibrankovým náskokem v zádech, ale i s vědomím, že soupeř už nikoho na střídání nemá.

Ovšem to neznamenalo, že by soupeři neuměli kopnout do balónu. Hned ve 32 minutě to šikovný záložník zkusil z voleje a povedená rána se od břevna odrazila do sítě – 5:1. Naštěstí nás to nijak nerozhodilo. Milánek místo očekávané střely našel vlevo Burgyho, ten mu pozici včasnou narážečkou vylepšil a bylo to 6:1. Za minutu dvojčata pro akci na jeden dotek použila Burgyho a koncovka do prázdné vyšla na Petra – 7:1. Skóre se teď měnilo rychle a došlo i na Kočku – soupeřův zadák jej první ranou na bradu spolehlivě knokautoval a s dorážkou už potom neměl problémy – 7:2. Přesně v půlce druhého poločasu došlo k další kuriózní situaci. Petr se vydal napadat rozehrávku soupeřů. Dva beci si spolehlivě vyměnili balón a náš útočník mezi nimi běhal jako veverka v bubnu, když tu podsaditý frajer, vybavený ortézami na obou kolenou, poslal míč svému gólmanovi, ovšem ten to tak nějak nečekal a v klidu se opíral o opačnou tyč. Výsledkem byl vlastenec tak zapadlý, že i K.V.Rais by zbledl závistí. Soupeři ještě jednou zamířili do správné branky. Rohový kop zprava prošel celým pokutovým územím i mezi nohama překvapeného Kočky a za ním stojící střelec jenom nastavil nohu – 8:3. Závěr už ovšem patřil nám. Dvojčata připravila snadnou koncovku Burgymu a desítku dočepoval v poslední minutě Kuba přízemní bombou zleva na bližší tyč.

Hvězdy se dnes hledají snadno a zřejmě se i na někoho nedostane. č.1  Burgy: nekonečná studnice nápadů s míčem. Č.2. Petr, který zdatně sekundoval, balóny včas dával a konečně si i gól, č.3 Kuba, jehož klidná rozehrávka nám hodně pomohla. Zdenda i dvougólový Milánek snad prominou…

 

v zápase šestého kola byl 4.gól Antonů, který vstřelil A15 Petr Burget TISÍCÍM gólem klubu v mistrovských soutěžích!!!

Více zde: https://antonaustirol.webnode.cz/
v zápase šestého kola byl 4.gól Antonů, který vstřelil A15 Petr Burget TISÍCÍM gólem klubu v mistrovských soutěžích!!!

Více zde: https://antonaustirol.webnode.cz/
v zápase šestého kola byl 4.gól Antonů, který vstřelil A15 Petr Burget TISÍCÍM gólem klubu v mistrovských soutěžích!!!

Více zde: https://antonaustirol.webnode.cz/
v zápase šestého kola byl 4.gól Antonů, který vstřelil A15 Petr Burget TISÍCÍM gólem klubu v mistrovských soutěžích!!!

Více zde: https://antonaustirol.webnode.cz/

7.kolo

Anton aus Tirol – Notorkros 7:2 (3:1)

St.17.10.2018; 20:15; MIKU3

Sestava: Kočka – Kopa, Mlaďas, Kuba, Milánek – Meďák, Burgy, Petr, Zdenda

Branky: 12.min. 0:1; 14.min. Anton 18 Petr 1:1; 20.min. Anton 15 Burgy 2:1; 29.min. Anton 9 Mlaďas 3:1; 39.min. Anton 18 Petr  4:1; 43.min. Anton 15 Burgy 5:1; 44.min. 5:2; 50.min. Anton 18 Petr 6:2; 55.min. Anton 15 Burgy 7:2

Notorkros nepatří mezi naše oblíbené soupeře, alespoň tedy co se týče rozdělení bodů. Dosavadní dva naše zápasy tímto soupeřem vypadaly podobně: oboustranně útočný fotbal, hodně gólů… a naše prohra. Abychom dokázali tento běžný běh světa změnit, nasadili jsme to nejsilnější, co máme k dispozici. Jak výsledek napovídá, podařilo se.

Bohužel na zápase chyběl jak Anton 3, kterého porazila chřipka, tak alternativní dopisovatel Anton 10 a tak se v popisu musíme spolehnout na referát rozhodčího:

Anton aus Tirol zvládl těžký zápas s výborným soupeřem. Zejména ve druhém poločase, kdy se dařilo všem útočníkům, především vynikajícímu Burgetovi.

V zápase sedmého kola byl druhý ze tří gólů A15 Petr Burget jeho 150. v mistrovských zápasech!

 

Datum: 18.10.2018

Vložil: A15

Titulek: referat

Zejmena v prvnim polocase nam delal problemy urostly utocnik Notorkrosu, ktery se tezko oddeloval od mice a vstrelil nam prvni gol. Postupne jsme ovladli hru, protoze nas utok byl rychlejsi, pohyblivejsi a silnejsi na mici. Prvni hvezdou zapasu je podle me Zdenda, ktery asistoval u vetsiny golu a mnoha dalsich sanci. Druhou hvezdu si zaslouzi Medak, za nadherny centr, kterym si pripsal asistenci na vyrovnavaci gol. Takovou ranu jsem od A2 nevidel ani pri strele na branu. Dale vyrazne prispel k uspechu tymu pravidelnym a vcasnym stridanim :-). Treti hvezdu ode mne dostava Petr za tri goly a osobni statecnost, kdyz pri prvnim golu nastavil prsa do Medakova centru.

 

8.kolo

Anton aus Tirol – Bum Bar VET 5:3 (1:3)

Út.23.10.2018; 18:00; HRAB2

Sestava: Kočka – Kopa, Sváťa, Mojmír - Kuba, Milánek,Burgy, Petr

Branky: 7.min. 0:1; 8.min. Anton 15 Burgy 1:1; 16.min. 1:2; 26.min. 1:3; 38.min. Anton 12 Milánek 2:3; 45.min. Anton 11 Kuba 3:3; 54.min. Anton 15 Burgy 4:3; 55.min. Anton 15 Burgy 5:3

 

Osmé kolo jsme odehráli v obvyklý čas na našem domácím hřišti, ale již druhý den v týdnu. Nezvyklý úterní termín znamenal, že jsme neměli k dispozici Zdendu, sobotní zranění na velkém fotbale poslalo ze hry i Mlaďase a ruku v ruce s Meďákovou cestou do Dubaje jsme najednou měli personální problém. Když k tomu připočteme, že Milánek si vybral den blbec a natankoval do dieselového auta Natural, měli jsme co dělat, abychom dali dohromady základní šestku. V okamžiku, kdy si vedoucí mužstva s telefonem u ucha začínal zoufat, v branách areálu se jako blanický rytíř objevil Anton 8 na svém bicyklu a zaujal své místo v obraně.

Tři výhry v řadě nás na souboj s posledním celkem tabulky pozitivně naladily. Možná až moc, očekávali jsme podstatně menší odpor, než kladla velice slušně technicky vybavená základní pětka Bum Baru. Zápas jsme začali vlažně, soupeře jsme naháněli po celém hřišti a potom překvapeně koukali, jak nachází okénka v naší příliš vytažené obraně. V sedmé minutě se nám nepovedl útok a soupeři měli k dispozici autové vhazování na vlastní polovině. Zaujali jsme obranné postavení, při němž jsme obsadili všechny hráče na útočné polovině a na té naší nechali bez zajištění šikovného útočníka s jediným obráncem. Dlouhý balón skrz tuto dvojici propadl, borec s culíkem nasadil třetí kosmickou a samostatný nájezd na Kočku vyřešil spolehlivou koncovkou na zadní tyč – 0:1. Naštěstí hned za minutu jsme dokázali odpovědět. Petr krásnou kolmicí našel za obranou Burgyho, náš ostrostřelec si posunul míč doleva, napřáhl, zasekl, čímž vystavil jednosměrnou jízdenku k rohovému praporku nejenom gólmanovi, ale i skluzujícímu obránci a zasunutím do prázdné celou přidal na celou akci třešničku – 1:1. Pocit, že teď už se nemůže nic stát, nám nevydržel ani deset minut. Nedůsledný pokus o napadání rozehrávky vyústil v úprk volného frajera po naší levé straně a přesnou přihrávku na nabíhajícího střelce – 1:2. Znovu jsme se vrhli do útoku, Burgy svým kličkováním nabídl šanci hráčům nabíhajícím na pravou tyč. Mojmír na balón nedosáhl, Kopova rána z úhlu šla do boční sítě. Soupeři byli efektivnější. Zdálo se, že vysoký balón snášející se vlevo od naší branky máme pod kontrolou, ale nakonec přišel přízemní centr před naší branku a zakončení prostorově výraznějšího náhradníka – 1:3. Marně jsme u totálně zoufalého sudího reklamovali, že balón opustil vymezený prostor. Jeho odpověď: „Myslíte?“ se nejspíše zapíše do dějin sportovní konverzace mezi rozhodčím a jedním z týmů.

První půle se nám prostě nepovedla. Snažili jsme se být všude a nebyli nikde, zatímco soupeři zvládali být v pěti za míčem i v útoku. Čert ví, jak to dělali, ale naši tvůrci hry Petr, Burgy i Kuba měli neustále za zády minimálně dva „chrty“, naopak v útoku pravidelně odkudsi vyplouvali osamoceni. Do druhé půle jsme měli o čem přemýšlet.

Druhá půle začala hodně kuriózním momentem. Kuba přečetl soupeřovu rozehrávku a utěšenou bombou napálil pravou tyč. Na tom by nebylo nic divného, ale míč se od ní odrazil do sedacích partií překvapeného gólmana, odtamtud znovu putoval na pravou tyč a stále měl dost kinetické energie, aby pokračoval k druhé tyčce a teprve od ní se odkutálel do rukavic stále poněkud zkoprněného brankáře. Tzv. akce tři v jednom. Štísko se nás tedy v této chvíli nedrželo, ale to netrvalo dlouho, V osmé minutě druhé půle šel po pravé straně s míčem Milánek. Je třeba ocenit odvahu, s jakou zkusil vystřelit, protože ta věc, co měl u nohy, nebyl náš regulérně nafouklý míč, ale zoufale podhuštěná měchuřina, kterou přinesli soupeři a která se dostávala do hry zcela sporadicky. Je otázkou, jak by skončil pokus regulérním náčiním, tato parodie na balón nepříliš vysokou rychlostí proskotačila pod nohou překvapeného brankáře a my jsme byli na dostřel. Za sedm minut jsme stále velice nejistého rozhodčího přesvědčili, že zákrok na Petra těsně před vápnem přeci jenom stojí za odpískání. Kuba u balónu chvilku čekal jestli dostane pokyn k rozehrání a když se nedočkal, napálil spolehlivě mezeru mezi zdí a brankářem. Bylo to 3:3 a obraz hry byl najednou úplně jiný. Za chvíli jsme měli k dispozici trestný kop od levé postranní lajny. Tentokrát to zkusil Petr a jeho utaženou ránu na zadní tyč velmi dobrým zákrokem zlikvidoval brankář Bum Baru. Vzápětí Burgy udržel na hrací ploše relativně ztracený míč, nabídl koncovku Kubovi a jeho ránu u levé tyče likvidoval gólman s vypětím všech sil. Soupeřům docházely síly na nějaké brejky, naopak my jsme pílili za vítězstvím. Šest minut před koncem měl Anton 15 kupu štěstí. Nejprve mu prošel faul na obránce, který jej při přebírání kolmé přihrávky dokázal předskočit a vzápětí druhý bek místo pokojné rozehrávky napálil právě ležícího kolegu. Od něj se míč odrazil přesně do běhu našemu kanonýrovi a ten sám před gólmanem nezaváhal – 4:3. Hned za minutu jsme ještě jednu poslali našeho míčového kouzelníka vstříc osamocenému gólmanovi, tentokrát tedy regulérní kolmou přihrávkou. Anton 15 si zdánlivě jednoduchým blafákem strážce svatyně položil k nohám a do prázdné branky dovezl definitivní pojistku.

Hvězdou číslo jedna v dnešní přestřelce byl běhavý Anton 11 Kuba, který vedle precizní práce na velkém prostoru přidal skvěle proměněný trestný kop v té nejdůležitější chvíli. Hvězdou číslo dva nemůže být nikdo jiný, než třígólový Anton 15 Burgy. Hvězdu číslo tři si připíná neúnavný motor Anton 18 Petr.   

 

8.kolo

Anton aus Tirol – Bum Bar VET 5:3 (1:3)

Út.23.10.2018; 18:00; HRAB2

Sestava: Kočka – Kopa, Sváťa, Mojmír - Kuba, Milánek,Burgy, Petr

Branky: 7.min. 0:1; 8.min. Anton 15 Burgy 1:1; 16.min. 1:2; 26.min. 1:3; 38.min. Anton 12 Milánek 2:3; 45.min. Anton 11 Kuba 3:3; 54.min. Anton 15 Burgy 4:3; 55.min. Anton 15 Burgy 5:3

Osmé kolo jsme odehráli v obvyklý čas na našem domácím hřišti, ale již druhý den v týdnu. Nezvyklý úterní termín znamenal, že jsme neměli k dispozici Zdendu, sobotní zranění na velkém fotbale poslalo ze hry i Mlaďase a ruku v ruce s Meďákovou cestou do Dubaje jsme najednou měli personální problém. Když k tomu připočteme, že Milánek hlásil zpoždění, neboť si vybral den blbec a natankoval do dieselového auta Natural, měli jsme co dělat, abychom dali dohromady základní šestku. V okamžiku, kdy si vedoucí mužstva s telefonem u ucha začínal zoufat, se v branách areálu jako blanický rytíř objevil Anton 8 na svém bicyklu a zaujal místo v obraně.

Tři výhry v řadě nás na souboj s posledním celkem tabulky pozitivně naladily. Možná až moc, očekávali jsme podstatně menší odpor, než kladla velice slušně technicky vybavená základní pětka Bum Baru. Zápas jsme začali vlažně, soupeře jsme naháněli po celém hřišti a potom překvapeně koukali, jak nachází okénka v naší příliš vytažené obraně. V sedmé minutě se nám nepovedl útok a soupeři měli k dispozici autové vhazování na vlastní polovině. Zaujali jsme obranné postavení, při němž jsme obsadili všechny hráče na útočné polovině a na té naší nechali bez zajištění šikovného útočníka s jediným obráncem. Dlouhý balón skrz tuto dvojici propadl, borec s culíkem nasadil třetí kosmickou a samostatný nájezd na Kočku vyřešil spolehlivou koncovkou na zadní tyč – 0:1. Naštěstí hned za minutu jsme dokázali odpovědět. Petr krásnou kolmicí našel za obranou Burgyho, náš ostrostřelec si posunul míč doleva, napřáhl, zasekl, čímž vystavil jednosměrnou jízdenku k rohovému praporku nejenom gólmanovi, ale i skluzujícímu obránci a zasunutím do prázdné celou přidal na celou akci třešničku – 1:1. Pocit, že teď už se nemůže nic stát, nám nevydržel ani deset minut. Nedůsledný pokus o napadání rozehrávky vyústil v úprk volného frajera po naší levé straně a přesnou přihrávku na nabíhajícího střelce – 1:2. Znovu jsme se vrhli do útoku, Burgy svým kličkováním nabídl šanci hráčům nabíhajícím na pravou tyč. Mojmír na balón nedosáhl, Kopova rána z úhlu šla do boční sítě. Soupeři byli efektivnější. Zdálo se, že vysoký balón snášející se vlevo od naší branky máme pod kontrolou, ale nakonec přišel přízemní centr před naší branku a zakončení prostorově výraznějšího náhradníka – 1:3. Marně jsme u totálně zoufalého sudího reklamovali, že balón opustil vymezený prostor. Jeho odpověď: „Myslíte?“ se nejspíše zapíše do dějin sportovní konverzace mezi rozhodčím a jedním z týmů.

První půle se nám prostě nepovedla. Snažili jsme se být všude a nebyli nikde, zatímco soupeři zvládali být v pěti za míčem i v útoku. Čert ví, jak to dělali, ale naši tvůrci hry Petr, Burgy i Kuba měli neustále za zády minimálně dva „chrty“, naopak v útoku pravidelně odkudsi vyplouvali osamoceni. Do druhé půle jsme měli o čem přemýšlet.

Druhá půle začala hodně kuriózním momentem. Kuba přečetl soupeřovu rozehrávku a utěšenou bombou napálil pravou tyč. Na tom by nebylo nic divného, ale míč se od ní odrazil do sedacích partií překvapeného gólmana, odtamtud znovu putoval na pravou tyč a stále měl dost kinetické energie, aby pokračoval k druhé tyčce a teprve od ní se odkutálel do rukavic stále poněkud zkoprněného brankáře. Tzv. akce tři v jednom. Štísko se nás tedy v této chvíli nedrželo, ale to netrvalo dlouho, V osmé minutě druhé půle šel po pravé straně s míčem Milánek. Je třeba ocenit odvahu, s jakou zkusil vystřelit, protože ta věc, co měl u nohy, nebyl náš regulérně nafouklý míč, ale zoufale podhuštěná měchuřina, kterou přinesli soupeři a která se dostávala do hry zcela sporadicky. Je otázkou, jak by skončil pokus regulérním náčiním, tato parodie na balón nepříliš vysokou rychlostí proskotačila pod nohou překvapeného brankáře a my jsme byli na dostřel. Za sedm minut jsme stále velice nejistého rozhodčího přesvědčili, že zákrok na Petra těsně před vápnem přeci jenom stojí za odpískání. Kuba u balónu chvilku čekal jestli dostane pokyn k rozehrání a když se nedočkal, napálil spolehlivě mezeru mezi zdí a brankářem. Bylo to 3:3 a obraz hry byl najednou úplně jiný. Za chvíli jsme měli k dispozici trestný kop od levé postranní lajny. Tentokrát to zkusil Petr a jeho utaženou ránu na zadní tyč velmi dobrým zákrokem zlikvidoval brankář Bum Baru. Vzápětí Burgy udržel na hrací ploše relativně ztracený míč, nabídl koncovku Kubovi a jeho ránu u levé tyče likvidoval gólman s vypětím všech sil. Soupeřům docházely síly na nějaké brejky, naopak my jsme pílili za vítězstvím. Šest minut před koncem měl Anton 15 kupu štěstí. Nejprve mu prošel faul na obránce, který jej při přebírání kolmé přihrávky dokázal předskočit a vzápětí druhý bek místo pokojné rozehrávky napálil právě ležícího kolegu. Od něj se míč odrazil přesně do běhu našemu kanonýrovi a ten sám před gólmanem nezaváhal – 4:3. Hned za minutu jsme ještě jednu poslali našeho míčového kouzelníka vstříc osamocenému gólmanovi, tentokrát tedy regulérní kolmou přihrávkou. Anton 15 si zdánlivě jednoduchým blafákem strážce svatyně položil k nohám a do prázdné branky dovezl definitivní pojistku.

Hvězdou číslo jedna v dnešní přestřelce byl běhavý Anton 11 Kuba, který vedle precizní práce na velkém prostoru přidal skvěle proměněný trestný kop v té nejdůležitější chvíli. Hvězdou číslo dva nemůže být nikdo jiný, než třígólový Anton 15 Burgy. Hvězdu číslo tři si připíná neúnavný motor Anton 18 Petr.   

v zápase šestého kola byl 4.gól Antonů, který vstřelil A15 Petr Burget TISÍCÍM gólem klubu v mistrovských soutěžích!!!

Více zde: https://antonaustirol.webnode.cz/
v zápase šestého kola byl 4.gól Antonů, který vstřelil A15 Petr Burget TISÍCÍM gólem klubu v mistrovských soutěžích!!!

Více zde: https://antonaustirol.webnode.cz/
v zápase šestého kola byl 4.gól Antonů, který vstřelil A15 Petr Burget TISÍCÍM gólem klubu v mistrovských soutěžích!!!

Více zde: https://antonaustirol.webnode.cz/
v zápase šestého kola byl 4.gól Antonů, který vstřelil A15 Petr Burget TISÍCÍM gólem klubu v mistrovských soutěžích!!!

Více zde: https://antonaustirol.webnode.cz/
v zápase šestého kola byl 4.gól Antonů, který vstřelil A15 Petr Burget TISÍCÍM gólem klubu v mistrovských soutěžích!!!

Více zde: https://antonaustirol.webnode.cz/

A3

 

9.kolo

Anton aus Tirol – Santa Dominika 10:5 (4:5)

Út 6.11.2018; 17:45; ZABEH

Sestava: Kočka - Kopa, Sváťa, Mojmír, Milánek – Kuba, Meďák, Burgy, Petr

Branky:  5.min. Anton 11 vlastní 0:1; 7.min. 0:2; 11.min. 0:3; 15.min. 0:4; 17.min. 0:5; 20.min. Anton 10 – penalta 1:5; 26.min. Anton 12 Milánek 2:5; 28. Anton 15 Burgy 3:5; 29.min. Anton 5 Kopa 4:5; 44.min. Anton 5 Kopa 5:5; 47. Anton 18 Petr 6:5; 50.min. Anton 15 Burgy 7:5; 53.min. Anton 18 Petr 8:5; 55. Anton 8 Mojmír 9:5; 59.min. Anton 2 Meďák 10:5   

 

Na Záběhlické hřiště, kde hraje své domácí zápasy jeden z favoritů druhé veteránské ligy Santa Dominika, nemáme z jarního vzájemného zápasu dobré vzpomínky.  Do úterního termínu jsme šli opět bez Zdendy a zraněného Mlaďase. Jinak jsme tedy dohromady dali velice slušnou sestavu.

Začátek zápasu hodně připomínal jarní výprask. V páté minutě přišlo autové vhazování zprava, Kuba se poctivě vrátil se svým hráčem, k hlavičce se pořádně sklonil a bezpečně zamířil do Kočkovy levé šibenice – 0:1. Za dvě minuty si soupeřův útočník posunul míč na levačku a jeho přízemní bomba skončila u Kočkovy levé tyče – 0:2. Kontrovali jsme přízemně rozehraným trestným kopem, který Mojmír prodloužil špičkou kopačky a trefil rameno soupeřova gólmana. Ten vzápětí vyrazil střely Kuby i Burgyho a k dorážkám jsme se protlačit nedokázali. To soupeři si nás jednoduchou akcí od půlky rozebrali jako dědečkův budík se zakončením do prázdné – 0:3. Následovala opět jednoduchá předávka míče, nekrytý útočník a opět zakončení do prázdné – 0:4. Zatímco my jsme nechávali vyniknout brankáře, soupeři se kombinacemi dostávali až příliš jednoduše do střeleckých pozic a dokázali je až s děsivou lehkostí proměňovat. V sedmnácté minutě Kočka vyrazil ránu zprava, soupeřův vysoký útočník byl u balónu nejdříve a vedoucí mužstva u lajny byl přistižen, kterak se hrabe v jedné z tašek a hledá ručník – 0:5. Dříve než jej dokázal vrhnout na plac, ozvala se píšťalka hlavního rozhodčího. Autor dvou branek v naší síti si po našem autovém vhazování sáhnul na balón rukou a my jsme dostali k dispozici víceméně zadarmo pokutový kop. Anton 10 si nedělal žádné starosti a napálil balón pod břevno – 1:5. Za tohoto stavu se nenápadně k postranní čáře dostavil záložník AFK Záběhlice Jirka Pergl a vzal tak na sebe roli nečekaného talismanu. Ještě než si stačil potřást rukou s kompletní lavičkou, našel si v pokutovém území bezprizorní míč Milánek a umístil jej k soupeřově pravé tyči – 2:5. Za dvě minuty Petrův roh usměrnil do stejného místa Anton 15 Burgy – 3:5. Už za minutu udržel Petr míč na hřišti, dloubákem poslal dopředu Burgyho, ten se prosmýkl podél postranní lajny, jeho přihrávku napálil Milánek do gólmana, ale Kopa, zavírající celou akci na zadní tyči se parádně trefil pod břevno. Prohrávali jsme pouze o gól a druhá půle slibovala drama.

Začátek druhého dějství se nesl v opatrném duchu. My jsme se po neurovnaném začátku dokázali srovnat, každý si našel své místo na hřišti a Dominika se už nedostávala k jednoduchému ohrožení naší svatyně. Začaly se množit fauly, dokonce se i zažlutilo. Po deseti minutách zhasla světla v jednom rohu hřiště. Po chvíli nejistoty jsme se dohodli, že zápas i za těchto podmínek dokážeme odehrát. Ze druhé půle byla odehrána sotva čtvrthodinka, když Petr skvostně vysunul Burgyho, ten dal balón pod sebe a Anton 5 i přes zákrok vysokého brankáře protlačil svou střelu do levé šibenice – 5:5. Za tři minuty si Petr položil soupeřova gólmana k nohám a přesně zacílil k levé tyči odkryté branky, čímž definitivně překlopil misky vah na naši stranu. Ovšem náš gólostroj se nezastavil. Burgy dostal přesnou kolmou přihrávku a jeho lob přes vybíhajícího gólmana nemohl být přesnější – 7:5. Soupeřům trochu tekly nervy. Petr dostal kosu u pravého rohového praporku a pomstil se tím nejlepším způsobem: přesně si naběhl na Burgyho přízemní centr a zamířil neomylně – 8:5.Pět minut před koncem si Burgy vybojoval balón na posledním obránci soupeře, spolehlivě si položil i brankáře… a potom zaslechl volání rozeběhnutého Mojmírka. Náš kanonýr není žádný krkoun a tak otci zakladeli metr před brankovou čárou nechal královskou odměnu za dnešní výkon – 9:5. Minutu před koncem došlo na krásnou kombinační akci, Petr v ideální pozici místo zakončení ještě vykouzlil příhrávku doprava a Anton 2 střelou do odkryté branky dočepoval desítku.

Zápas se zapíše do análů a to zřejmě tedy nejenom Antona, ale i celé HL. Srovnání stavu 0:5, to už jsme zažili – i když tedy z pozice vedoucího celku, ale nasázet soupeřům deset gólů potom, co sami inkasujeme búra, to opravdu není všední záležitost.

Hledat hvězdy v dnešním zápase vůbec není jednoduchá věc. Zvednout se tahle z naprostého dna jsme dokázali díky všem hráčům a tudíž si hvězdu číslo jedna připisuje všech devět Antonů. Anton 1 Kočka v 17.minutě zavřel branku na devět západů a několikrát zlikvidoval i samostatný nájezd soupeřova útočníka. Anton 5 Kopa dvakrát dostal balón z prázdné branky a svými góly na 4:5 a 5:5 nasměroval zápas tím správným směrem. Milánek odkopal zápas na postu obránce a ještě zvládl skórovat, podobně na tom byl Anton 2 Meďák. Kuba se nevzdával ani za stavu 0:5, Sváťa nejenom skvěle rozehrával, ale hlavně celý obrat nastartoval proměněnou penaltou. Anton 8 Mojmír si zasloužil svůj střelecký zápis… a o dvojici Petr + Burgy, hlavním motoru naší ofenzívy ani nemá smysl mluvit.

 

10.kolo

Anton aus Tirol – Stará Garda 5:0 (2:0)

St 14.11.2018; 18:00; HRAB 1

Sestava: Kočka – Sváťa, Kopa, Mlaďas – Milánek, Burgy, Petr, Zdenda

Branky: 11.min. Anton 15 Burgy 1:0; 27.min. Anton 15 Burgy 2:0; 31.min. Anton 18 Zdenda 3:0; 42.min. Anton 15 Burgy 4:0; 56.min. Anton 12 Milánek 5:0

Tým Staré Gardy nás na jaře ošklivě vyučil, přišel čas odplaty. Zatímco na svém hřišti se Staří Gardisté dostavili ve vysokém počtu, mimo jiné i proto, že po našem vzájemném zápase je čekal ještě souboj v lize superveteránské, do našeho království dorazili v počtu podstatně skromnějším. My jsme do zápasu šli ve výborné kondici. Pět výher za sebou vyšperkovaných deseti brankami do sítě favorizované Santa Dominiky by naladilo i horší soubory, než je ten náš. Ani jsme nepostřehli, že nám chybí Anton 11 Kuba a hlavně Anton 2 Meďák.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně a začali ostřelovat vysokého gólmana Staré Gardy, kterého jsme si z předchozích zápasů pamatovali jako pana nepřekonatelného. Soupeři zalezli dozadu a pokoušeli se nás zaskočit z rušových protiútoků. To se jim příliš nedařilo, ale nebezpečně vypadaly jejich standardní situace. V té nejlépe zahrané nám hodně pomohlo, že vysoký útočník doslova vzal balón z hlavy lépe postaveného spoluhráče. Kočka tak vůbec nemusel zasahovat. V jedenácté minutě se nám útočná akce moc nepovedla, soupeři se pokusili vyvézt míč po naší pravé straně, ale ten se z prvního souboje odrazil k Antonovi 15 a náš hračička jej místo očekávaných kliček napálil na branku, čímž nepřipraveného gólmana pořádně zaskočil – 1:0. Obraz hry se tímto nikterak nezměnil. Soupeři se stále soustředili na bránění a my jsme těžce hledali v zatažené obraně skulinku. Sváťa to dvakrát zkusil z dálky a vyzkoušel postřeh soupeřova gólmana. Podobně do míče práskl Mlaďásek a jeho ránu vytahoval brankář z pravého horního rohu své branky. Milánek rozjel akci po levé straně, vysunul Burgyho, ten mu přihrávku mezi obráncem a gólmanem vrátil, ale Anton 12 svůj pokus mezi tři tyče zakroutit nedokázal. Pojistku jsme tak přidali až tři minuty před půlí. Opět tomu předcházela Sváťova rána zdálky, která těsně vedle levé tyčky zasáhla Antona 15. Takto sražený míč gólman v pohodě sebral, rozehrál, ale naše napadání vyústilo v zisk míče, Burgy si jej nechal jednou skočit, našteloval si jej na levou a jeho pokus ještě škrtl maličký obránce, čímž jej nasměroval nechytatelně pod břevno. První půli ukončil pokus Mlaďase „béčkem“, tj. pravou, na němž si brankář Gardy vysloveně pochutnal.

Hned na začátku druhé půle se Zdenda otočil okolo svého strážce a jeho rána zprava prošla gólmanovi mezi nohama. Vedli jsme 3:0 a bylo víceméně hotovo. Soupeři na nějaký zvrat neměli síly, Stále se soustředili na bránění, útočili maximálně ve dvou a Kočka si v podstatě sáhl na balón jenom při malých domů, nebo když se k nám kulatý nesmysl zatoulal z vedlejšího hřiště. Jinak se udržoval v provozní teplotě pobíháním od jednoho rohového praporku k druhému. Na druhé straně se rodila šance za šancí. Po ideálně zahraném rohovém kopu Milánek minul míč před prázdnou brankou. Burgy s Petrem a Zdendou se stále vymýšleli své kulisárny, které končily buď na nepřesnostech, nebo na gólmanovi, obránci pálili z dálky. Mezi řadu zahozených šancí se vtěsnala rána Burgyho, která zapadla k pravé tyči soupeřovy branky – 4:0. Búra mohl završit Anton 5, jehož ránu přizvedl obránce a balón tak skončil na břevně. S blížícím se závěrem se přeci jenom Gardisté osmělili a Anton 1 si tak připsal první a poslední zákrok proti ráně maličkého obránce od pravé postranní čáry. Čtyři minuty před koncem Vyslal Milánek na zteč Burgyho, ten se chvilku ohlížel, jestli mu Anton 12 půjde na pomoc a když viděl, že tam to na nějaký sprint nevypadá, sám se pokusil vybíhajícího gólmana nějak přelstít. To se mu nepovedlo, ale míč se odrazil k Milánkovi, který volným krokem přeci jenom došel až na dostřel a elegantním obloučkem uzavřel skóre – 5:0   

Hvězdou číslo jedna nemůže být nikdo jiný, než třígólový Anton 15 Burgy. Hvězdou číslo 2 Anton 10 Sváťa, který ofenzivu dirigoval z pozice obránce a ještě stíhal zaměstnávat gólmana ranami z dálky. Hvězdou číslo 3 potom Anton 13 Petr, neúnavný motor středu pole. 

 

11.kolo

Anton aus Tirol – MŠSK MFF UK VET 8:4 (7:1)

Út 27.11.2018; 17:45; MIKU

Sestava: Kočka – Kopa, Mlaďas, Kuba, Mojmír – Milánek, Burgy, Petr

Branky: 6.min. Anton 13 Petr 1:0; 9.min. Anton 11 Kuba 2:0; 13.min. Anton 15 Burgy 3:0; 13.min. Anton 11 Kuba 4:0; 16.min. 4:1; 17.min. Anton 15 Burgy 5:1; 19.min. Anton 15 Burgy 6:1; 27.min. Anton 13 Petr 7:1; 37.min. 7:2; 42.min 7:3; 46.min Anton 11 Kuba 8:3; 60.min. 8:4

 

Do posledního kola jsme šli víceméně bez nervů. Série šesti výher nás vynesla na medailové pozice, ale šance na postup nebyla ani teoretická. I kdybychom bodově dohnali vedoucí týmtabulky, měli jsme horší vzájemný zápas. Podobně by situace vypadala, kdybychom se na 14. bodech srovnali ve třech: stejně by v redukované tabulce měla nejvíce bodů vedoucí Vokra.

Vysokoškoláci nás čas od času v minulosti dokázali zaskočit, ale to nebyl tento případ. Antoni se během podzimu neskutečně sehráli. Do týmu úžasně zapadly nové tváře: dvojčata Petr a Zdenda, stejně tak Kuba.  Tahle mašina, která už 100 minut neinkasovala a naopak sama se trefila patnáctkát rozemlela Vysokoškoláky na padrť už během první půle.

Petr, Kuba, Burgy a znovu Kuba už po 13 minutách posunuli skóre do výšky 4:0. Kočka o dlouhou neprůstřelnost přišel v 16.minutě, ale to byla jenom drobná lapálie, poločasový výsledek 7:1 hovořil za vše.

Druhá půle už se nesla trochu v udržovacím módu. Vysokoškoláci snížili na 3:7, za Antony kontroval Kuba, který napodobil Burgyho a dovršil svůj první hattrick v dresu Antona. Záverečné snížení v poslední minutě už na vysokou výhru nemělo vliv.

Výhra nám s jistotou zaručila druhé místo a to o dva body za vítěznou Vokrou a se stejným bodovým ziskem jako třetí Santa Dominika. Právě Santa Dominika nás svým vítězstvím 12:5 připravila o pozici nejlépe střílejícího týmu soutěže a to o pouhý jeden gól. I tak je tento „návrat na bednu“ příjemným povzbuzením do bojů, které nás čekají na jaře 2019