2021 PODZIM

23.03.2022 09:57

 

29.SAISON

3.kolo

Anton aus Tirol - Bum bar 1:4 (0:1)

10.4.2018; 19:15 HRAB 2; UMT 3

Sestava: Kočka - Sváťa, Kopa, Mlaďas - Ríša, Tomáš, Meďák, Milánek

Branky: 26.min. 0:1; 36.min. 0:2; 38.min. 0:3; 45.min. 0:4; 46.min. Anton 7 Ríša 1:4

 

Do třetího kola jsme nastupovali sice doma, ale nezvykle v úterý a až ve čtvrt na osm. Na docházku nezvyklý čas vliv neměl, k dispozici byli všichni Antoni, které máme toto jaro v provozuschopném stavu. Větším problémem bylo, že na Hrabákově se nerozsvítil jeden ze čtyř stožárů a tudíž jsme zápas na prostřední dvojce dohrávali na hranici regulérnosti. Je třeba říci, že zápas se dohrál i na jedničce, kde na tom byli podstatně hůře, ovšem tam hrály podstatně mladší ročníky. Vzhledem k podmínkám by bylo záhodno začínat načas, leč v době oficiálního začátku měli Bumbarští k dispozici pouze pět kousků. Čekačka nakonec nevypršela úplně a dorazili jim dva hráči. Jak se posléze ukázalo, ti nejdůležitější. Výsledky našeho soupeře ve třetím kole vzbuzovaly respekt: dvě výhry, obě o pět branek a celkové skóre 11:1, to nevypadalo, že se potkáme s nějakými nazdárky.

Zápas začal opatrným oťukáváním. Borci z Bum baru sice neoplývali kdovíjakými zázračnými fotbalovými dovednostmi, ale hráli důrazně, důsledně a hodně se spoléhali na technicky zdatnější součástku s číslem 14 na zádech a malinkým culíkem na temeni. Právě ten se během první desetiminutovky dostal do největší šance, když se proháčkoval až před Kočku, položil si i jeho, ale z nulového úhlu zaťukal pouze na naší pravou tyč. Za nás se ze střední vzdálenosti dvakrát zastřeloval Tomáš, ale jeho přízemní rány spolehlivě vykopl soupeřovic brankář. Kočku stále zlobila culíkatá čtrnáctka, která se hned dvakrát protáhla naší obranou, ale pokaždé místo závěrečné kličky zkoušela našeho vybíhajícího gólmana prostřelit a to není zase tak jednoduché, zvláště když se Vám naše jednička vrhne pod nohy. Ve dvacáté minutě připravil krásný moment Anton 13 Tomáš, který se položil do vzduchu a vystřihl báječné nůžky, avšak jejich šmiknutí chyběla třešnička v podobě vstřelené branky – balón proletěl vysoko nad břevnem. Poslední desetiminutovka už se odehrávala výhradně před naší brankou. Antonům chyběl pohyb i kvalita na míči a tak jsme se ocitli pod tlakem. Série standardních situací vyvrcholila autovým vhazováním, které včas škrtl hlavou naběhnuvší útočník a Kočkovy pěsti mávly do prázdna – 0:1.

Druhá půle začala podobně, jako ta první skončila: soupeřovým tlakem, z něhož po pěti minutách rezultoval gól: soupeři celkem bez povšimnutí přešli půlku a protože nám vůbec neklaplo přebrání hráčů, zcela nekrytý frajer to z nějakých deseti metrů zkusil bodlem a rána prošla Kočkovi pod tělem – 0:2. Hned za dvě minuty se soupeřův šikula prosmýkl po naší levé straně a prudkým centrem mezi Kočkou a Kopou našel na zadní tyči nabíhajícího spoluhráče, který jenom nastavil hlavu – 0:3 a bylo po zápase.  Milánek, hrající se zánětem spojivek, nám zamával a odkvačil šířit slávu do superveteránské ligy v dresu Tučňáků a Antoni se i nadále topili v marnosti. Nedařilo se nám vůbec nic a naopak na druhé straně se čtvrthodinky před koncem dočkal i nelepší hráč na hřišti – 0:4. Hned po rozehrání jsme ukázali, že i my něco s míčem dovedeme: Sváťa roztáhl hru doprava na Kopu, ten hned předal balón na střed, Tomáš jej prodloužil doleva a rozeběhnutý Anton 7 Ríša zaznamenal náš čestný úspěch. Zápas hraný v pološeru se už pouze dohrával ve znamení souboje soupeřových střelců s Kočkou a ten si na svou pažbu připisoval jeden zářez za druhým. Bohužel na dělbě bodů jeho zákroky už nic změnit nemohly.  

Anton 1 Kočka si na svou hruď podruhé připíná hvězdu číslo jedna, ovšem hvězdy číslo dva a tři dnes zůstávají neuděleny.  



Více zde: https://antonaustirol.webnode.cz/news/start-jara/

1.kolo

Anton aus Tirol – Inter Lotyšák  3:8 (1:3)

Středa 08.09.2021; 18:00 hřiště HRAB; UMT3

Sestava: A1 Kočka - A9 Mlaďas, A2 Meďák, A11 Kuba - A13 Petr, A18 Zdenda, A15 Burgy

Branky: 3.´ 1:0 A18 Zdenda, 20.´1:1, 24.´1:2, 26.´1:3, 37.´1:4, 38.´1:5, 42.´1:6, 47.´1:7, 48.´2:7 A18 Zdenda, 53.´2:8, 54.´3:8 A11 Kuba.

Zápas začal sháněním náhrady za sudího, který se nedostavil. Nás se sešlo aspoň tak tak, posléze s jendím střídajícícm. Volno si vzali A3 Karel, A4 Vlasta, A8 Mojmír, A12 Milánek a pochopitelně i rekonvalescent A5 Kopa. Anton 10 po dvou kolečkách na tartanovém oválu vylovil z útrob tašky píšťalku, tužku, papír a mohli jsme začít. Neuběhlo ani 180s hry a Burgy přesně našel z autového vhazování hlavu Zdendy, který ze 2 kroků nezaváhal - 1:0. Následně dorazil i Kuba mohli jsme začít i střídat. V tu dobu už se měl co otáčet Kočka, který v úvodní čtvrthodině vykouzlil minimálně dva zákroky, které zabránily jistým gólům. Ve 20.minutě už jsme kapitulovali a za další 4 minuty prohrávali. Záhy jsme mohli srovnat Burgym, který svou individuální akci bohužel zakončil jen střelou do boční sítě. Škoda - to si branku / vyrovnání zasloužilo. Zato hosté nalezenou střeleckou mušku potvrdili ještě jednou a v přestávce jsme prohrávali o dva góly.

Po pauze se obraz hry příliš nezměnil. Soupeř působil mnohem živěji. My jsme se utápěli ve vlastních hrátkách s míčem většinou na místě. Skóre v poměrně pravidelných intervalech narůstalo v náš neprospěch, a to až do hrozivého stavu 1:7. Pak jsme dvěma odpověďmi aspoň kosmeticky korigovali. Zatímco hosté dosahovali svých branek s nebývalou lehkostí, my jsme působili v našem útočném snažení značně jalově, křečovitě. A když jsme pak "dokázali" hned 3x trefit asi z metru konstrukci prázdné branky, bylo jasné, že odejdeme s historickým debaklem ze všech úvodních zápasů.

Hvězdy si Antoni nezasloužili. V prvním poločase nás hodně podržel Kočka, rychlostně se hostům vyrovnal Kuba, technicky Burgy. Celkově toho ale Antoni předvedli opravdu málo. Příště musíme hodně přidat, budeme-li chtít uspět. A protože hrajeme na Děkance se zde silnou Starou Gardou, máme nad čím přemýšlet a hodně toho co změnit.

 

2.kolo

Anton aus Tirol – Stará Garda 4:2 (1:1)

Čtvrtek 16.09.2021; 17:00 hřiště DEKAN; UMT3

Sestava: A1 Kočka - A4 Vlasta, A2 Meďák, A3 Karel, A8 Mojmír - A12 Milánek, A15 Burgy

Branky: 16.min. Anton 12 Milánek 1:0, 29.min. 1:1, 37.Anton 4 Vlasta 2:1, 38.Anton 2 Meďák 3:1, 39.min. 3:2, 53.min. Anton 3 Karel 4:2

Do druhého zápasu se Antoni scházeli složitě, nezvyklý čtvrteční termín nevyhovoval Antonům 9, 13, ani 18, na poslední chvíli se musel omluvit i Anton 11. Trn z paty nám vytrhli Antoni 3 a 4 a hlavně osmička, která odložila oblek politika a vyrazila do boje. Začátek zápasu posunula průtrž mračen, hráči vyrazili do vodní lázně až když intenzita vody poněkud opadla, i tak byl každý během minuty promočený až na kost.

Antoni si byli vědomi toho, že Stará Garda je doma silná a tak vsadili na důslednou obranu, trpělivou rozehrávku a Burgyho na hrotu. Ten dělal, co se dalo, kličkoval, vymýšlel, vypracovával si příležitosti a pravidelně je zahazoval. Na vysokého gólmana soupeře to zkoušel nejprve po zemi, když zjistil, že ten se tam dokáže složit včas, začal to zkoušet technickými obloučky, ale snad i díky mokrému míči nikdo pořádný padáček vykouzlit nedokázal. Museli jsme na to jinak, Burgy hodil autové vhazování zprava za zadní tyč, Anton 3 na penaltě udělal basketbalovou clonu a Milánek na zadní trkl do míče přesně - 1:0. Soupeři samozřejmě také útočili, ale skrz naší zodpovědnou obranu se prokousávali těžce a co prošlo zlikvidoval Kočka. Těsně před půlí střelu z dálky obrana pouze zblokovala, míč vyplaval u pravé tyče před soupeřova hroťáka a ten jej z úhlu propasíroval do sítě - 1:1.

Ve druhé půli se obraz hry nezměnil, Antoni dobře bránili, Burgy čaroval a soupeři strašili Kočku. Ve 37.minutě rozhodčí nejprve pustil na obou stranách dva podezřelé zákroky, až odpískal faul na Burgyho cca ve třetině hřiště. K míči, který byl postaven trochu vlevo od osy hřiště, se našteloval Vlasta a vyslal bombu vstříc trojčlenné zdi, která se v pravý čas rozestoupila. Míč škrtl o toho prostředního a gólman mávl rukama do prázdna - 2:1. Hned za minutu se Antonu 15 podařilo zamotat dva obránce a vykouzlil krásnou přihrávku na Meďáka, který spolehlivě uklidil míč do sítě - 3:1. Snad abychom neztratili ostražitost, po rozehrání to zkusil soupeřův vousatý borec bodlem, Anton 3 míč nešťastně tečoval a bylo to jenom o gól. Garda kousala dál, ne nadarmo byla favoritem zápasu. Největší příležitost promarnil blonďatý střelec, na kterého obrana Antonů zapomněla u Kočkovy levé tyče. Dostal zcela přesný pas od pravé postranní lajny a asi i on sám ještě teď kroutí hlavou nad tím, jak mohl prázdnou branku minout. Sedm minut před koncem soupeřův zadák ve skluzu zasáhl míč rukou, soupeři se nad odpískáním hodně rozčilovali a ze svého pohledu alespoň ukecali sudího, že ke kontaktu paže s míčem  nedošlo ve vápně, takže se nekopala penalta, ale jenom trestný kop z pravé strany. K míči se překvapivě postavil Anton tři. Zkontroloval pohledem postavení opět trojčlenné zdi, naznačil přihrávku doleva a po vzoru svého kolegy narval míč na krajního borce ve zdi, ten v očekávání přihrávky uhnul a nešťastnému gólmanovi míč prošel mezi nohama - 4:2. Tahle branka hru uklidnila, Garda už na nějakou změnu skóre nenašla síly, Antoni si premiérovou výhru této sezóny zkušeně pohlídali.

Hvězdy si tentokrát Antoni zaslouží, ale těžko někoho vyzdvihovat. Kočka si odchytal své, Vlasta s Karlem drželi obranu, Milánek i Meďák vstřelili důležité branky a bez Burgyho, trápícího obranu soupeře, bychom těžko mohli hrát důsledného "zanďoura". Největší absolutrium zaslouží Anton 8 Mojmír, který se navlékl do dresu po dlouhé době, ale na hřišti to nebylo vůbec znát. Zkušenosti by mohl rozdávat, vždy přesně věděl, kdy míč podržet, kdy se pokusit o riskantní rozehrávku a kdy hru uklidnit - klobouček dolů před jeho výkonem...    

 

3.kolo

Anton aus Tirol – Kings of Kent 0:5 (0:3)

Středa 22.09.2021; 18:00 hřiště HRAB1; UMT3

Sestava: Anton 28 - A4 Vlasta, A2 Meďák, A3 Karel, A12 Milánek, A11 Kuba, A18 Zdenda, A13 Petr

Branky: 6.min. 0:1, 12.min. vlastní (A4) 0:2, 30.min. 0:3, 52.min. 0:4, 59.min 0:5

Ve třetím kole se Antonům nepovedlo navázat na minulé kolo nejenom výsledkem, ale hlavně zodpovědnou hrou. Antoni od začátku tahali za kratší konec, dopředu nebezpeční nebyli a ani vzadu příliš důslední. Hned v šesté minutě soupeři rozehráli rohový kop relativně jednoduchou přízemní přihrávkou na kraj vápna, tam se dva Antoni vrhli na jednoho útočníka, ovšem balón minuli všichni a třetí Anton vzadu jenom koukal jak další útočník z ideální pozice otevírá skóre. Když k tomu přidáme čtvrtého Antona, který clonil na brankové čáře, vyjde nám, že o moc defenzivnější postavení už jsme mít nemohli. Za chvíli soupeři předvedli jednoduchou narážečku, kterou přerušil Meďák tím, že zamířil na vlastní branku a jenom fantastický reflex gólmana zabránil druhé pohromě. Ovšem pouze na chvíli, to se situace opakovala do puntíku s tím rozdílem, že tentokrát vlastní branku atakoval Vlasta a už byl "úspěšný" - 0:2. Herně jsme se po těchto úderech trochu zvedli, zvláště dvojčata se snažila vepředu něco udělat. Největší šanci měl na kontě Petr, který trefil Zdendův roh a gólman vytahoval balón zpod břevna. V poslední minutě první půle vykouzli nejistý rozhodčí trestý kop pro soupeře z nejlepší možné pozice: z hranice vápna lehce zprava. Autor první branky si pohledem zkontroloval čtyřčlennou zeď a spolehlivě trefil k patce zadní tyče - 0:3.

Do druhé půle jsme šli s tím, že nemáme co ztratit, ale nebyl nám přán ani čestný úspěch. Všechny naše střely šly buď pánuboh do oken, nebo trefily chumel hráčů ve vápně, kam se králové z Kentu vždy stihli vrátit v hojném počtu. Navíc jsme přišli o Kubu, kterého gólman soupeře při výkopu trefil z bezprostřední blízkosti balónem do ucha. Co se dařilo soupeřům, to už příliš nešlo nám. V 52. minutě se na dva obránce valila hned čtveřice soupeřů a rozebrala je do posledního šroubku, takže zavalitý střelec zakončoval do odkryté branky elegantní patičkou. Tentýž hráč ještě v samotném závěru pečetil výsledek utěšenou ranou z pravé strany, když si předtím poněkud nešetrně odstavil Zdendu. To slabý sudí nepostřehl, ovšem na dělení bodů to nemělo vliv. Ty tentokrát visely pro Antony příliš vysoko. 

 

4.kolo

Anton aus Tirol – Flamengo 3:10 (2:5)

Středa 29.09.2021; 18:15 hřiště HANSP; UMT3

Sestava: A1 Kočka - A2 Meďák, A3 Karel, A8 Mojmír, A9 Mlaďas, A10 Sváťa, A15 Burgy

Branky: 7.min. 0:1; 9.min. 0:2; 15.min. 0:3; 16.min. Anton 3 Karel 1:3; 24.min. Anton 3 Karel 2:3; 29.min. 2:4; 30.min. 2:5; 34.min. Anton 3 Karel 3:5; 39.min. 3:6; 40.min. 3:7; 43.min 3:8; 48.min 3:9; 51.min 3:10

Zápas na hřišti dosud stoprocentního Flamenga se pro vedoucího mužstva pomalu měnil v noční můru. Od začátku hlásili absenci Antoni 4 a 13, den před zápasem se omluvil pro zranění Anton 12. Ještě třo hodiny před zápasem to vypadalo na celkem pohodové tři borce na střídání, potom se SMSkou omluvili z rodinných důvodů Antoni 11 a 18 a k dovršení všeho Anton 15 přikluhal na hřiště s tím, že od pondělního zápasu v superveteránské mu nečekaně a bez rozloučení odešlo koleno. Burgy to zkusil, během první půle naskočil na pár střídání, ale pohled na hráče, který víceméně skáče po jedné, trhal srdce. Je třeba říci, že soupeři byli féroví a patnáctku s balónem v podstatě neatakovali, podobně jako Českoslovenští reprezentanti zraněného Pelého na MS 1962 během utkání ve skupině. Když sečteme tyto ztráty, zjistíme, že na hřišti zůstali jenom služebně nejstarší Antoni. Anton 10 Sváťa se odhodlal na hřiště po 355 dnech a odehrál takřka celé utkání, klobouk je potřeba smeknout i před Mojmírem. Anton 9 Mlaďas byl v osmačtyřiceti letech opět dle své přezdívky nejmladším Antonem na place.

Flamengo ve svém středu nemělo slabší kousek. Snad jenom kapitán na hrotu měl trochu bříško, ale to mu nikterak nevadilo v pohybu. Soupeři od začátku začali vířit v našem obranném pásmu, přihrávky nakrátko, narážečky a střelba, obrana Antonů měla od začátku zamotanou hlavu, Kočka v ohni střel předváděl fantastické zákroky. Drželi jsme sedm minut, potom přišla rychlá přihrávka zprava k levé tyči a tu zavíral hbitý bek, který balón zatloukl pod víko - 0:1. Za dvě minuty přišel procítěný oblouček od pravé postranní lajny za obranu k levé tyči a nejlepší hráč na hřišti s číslem 20 míč ze vzduchu sklepl do branky. V patnácté minutě přišla rychlá narážečka a Anton 3 za svým hráčem vlál zcela zbytečně - 0:3. A pak se Antoni najednou vzbouřili. Minutu po třetím gólu v naší síti hodil Karel aut na Meďáka, ten mu na vápně přiťukl balón proti noze a Anton 3 ukázkovým volejem práskl do míče, který vymetl levou šibenici - 1:3. Ve 24.minutě se spolupráce dvojky s trojkou opakovala, Meďák udržel balón zády k brance soupeře, počkal až si Karel napravo poodstoupí od beka, přistrčil mu míč a rána trojky na zadní tyč prošla až do sítě - 2:3. Flamengo neznervóznělo, celou dobu i mezi Antonskými góly bylo nastěhováno před brankou Kočky, který předváděl jeden skvělý zákrok za druhým. Minutu před půlí mediální hvězda v dresu soupeře vyzpovídala na levé straně Meďáka a poslala svému kapitánovi na hranici vápna ideální pobídku ke skórování - 2:4. Krátce po rozehrání ještě přišla rána do tyče, která se odrazila do kroku dobíhajícímu střelci - 2:5.

Do druhé půle si Antoni nedělali velké iluze. Soupeři byli mladí, běhaví, hráli přesně a s chutí. S Burgym, Kubou, Vlastou a  třeba jedním z dvojčat bychom možná měli šanci, takhle bylo jasné, že s postupujícím časem odpadneme. Zvláště když souběžně s Burgyho odstoupením ze hry soupeřům dorazil jeden kousek na střídání. Přesto jsme do druhé půle vstoupili skvěle. Anton 2 prostrčil míč na Karla, ten si odstavil svého strážce a přízemní střelou nasadil gólmanovi Flamenga jesle - 3:5. A měli jsme další šance - Meďák opět vyzval ke skórování trojku, ale náš střelec místo koncovky ještě zpozoroval spoluhráčův pohyb a poslal mu přihrávku, ovšem s intenzitou střely. Další spolupráci trojky s dvojkou zakončoval Mojmír, bohužel na dlouhou nohu a nad. To však byly kapky v moři šancí Flamenga. Ti dál jeli svůj kolotoč přihrávek, které často zakončovali přihrávkou do prázdné, případně do balónu práskli jako borec s číslem 20, jenž si na hřišti dělal doslova, co chtěl a jednou takhle Kočku propálil z uctivé vzdálenosti. Počet míčů v naší síti se zastavil na čísle deset a drobnou kuriozitou bylo, že snad jediným, kdo neskóroval, byl jeden z nejlepších hráčů na hřišti - sportovní redaktor ČT David Kozohorský.

Největší hvězdou Antona byl Anton 1 Kočka, kterému po zápase k výkonu gratuloval i jediný divák v areálu. Ostatní hvězdy si rozděluje všech pět Antonů v poli rovným dílem.

 

5.kolo

Anton aus Tirol – STG Milovice 1:12 (0:9)

Středa 6.10.2021; 19:30 hřiště BECH; UMT3

Sestava: A1 Kočka - A2 Meďák, A3 Karel, A4 Vlasta, A10 Sváťa, A11 Kuba, A18 Zdenda

Branka AaT: 54.min. Anton 2 Meďák

V pátém kole Antoni opět sčítali absence: zranění patnáctky zřejmě bude vážnější, problémy hlásila i dvanáctka, neúčast naplánovali devítka s třináctkou a nakonec nedorazila ani politicky angažovaná osmička, která svůj příchod podmíňovala slibem, že jí ostatní Antoni ve víkendových volbách dají svůj hlas. Vedoucí mužstva nepochopil, že to nebyla legrace a pustil si písemně "papulu na špacír". I tak bylo k dispozici celkem slušné mužstvo, které do Běchovic jelo sebevědomě, vždyť soupeři měli dosud pouze dva body za dvě remízy. 

Čekalo se tedy vyrovnané utkání, leč toto očekávání nemohlo být od reality vzdálenější. Je otázkou, jsou-li Antoni tak slabí, nebo se soupeři opravdu výjimečně sešli v nejsilnější možné sestavě. Svou roli sehrálo i veliké hřiště v Běchovicích, které fotbaloví Milovičtí beze zbytku dokázali využít. Proti Antonům stálo šest borců do pole, kteří celý zápas běhali jako o život, s míčem si rozuměli a chyby v rozehrávce dělali minimálně. Za nimi gólman, jenž byl plnohodnotným dalším hráčem v poli a Antoni se ocitli na kolotoči. První střela na branku z relativně velké vzdálenosti se stala nechytatelnou po dvojité teči, druhá nechytatelně mířila přímo do šibenice a když v páté minutě byl u přízemního centru útočník soupeře dříve než Kočka, balón mu vypíchl a z otočky a nulového úhlu jej procedil do branky potřetí, marně jsme hledali ručník, který bychom hodili do ringu. Soupeři nabrali až obludné sebevědomí, vycházelo jim všechno a z každé akce hrozili. Něco proměnili bombou k tyči, několikrát rozebrali obranu, která prostě nestíhala, dvakrát zakončili elegantní patičkou, jednou si Karel přihrávku mířící na volného střelce srazil do branky sám a ještě se k autorství hrdě přihlásil, aby si přihrávající nemyslel, že nějak poskočí v tabulce střelců. Na druhé straně zahrozil Anton 18, když se vyhnul zadákovi, ale nájezd na gólmana zakončil ranou do přilehlého lesíka. V samotném závěru první půle dostal dobrou přihrávku od Kuby Meďák, leč místo střely do odkryté branky ještě hledal u druhé tyče Karla a gólman míč v pohodě zachytil. Poločasové skóre se zastavilo na hrozivých 0:9.

 

Do druhé půle šli Antoni demoralizovaní, zatímco soupeři stále neztráceli apetyt. Každopádně se brankostroj poněkud přibrzdil a i Antoni se podívali na půlku soupeře. Gólman soupeře několik střel ze střední vzdálenosti zastavil, sem tam mu pomohla i branková konstrukce - jednou míč sražený obranou po prudce rozehraném rohovém kopu sám natlačil bokem do tyče. Zdendovi se podařilo jej vysunutého na půlce obhodit, ale potom napálil pravou tyč branky, kterou promptně obsadil vracející se zadák a pro změnu levou tyč zase orazítkoval Meďák. Samozřejmě mezi tím si soupeři užívali převahu a přidali další tři branky. Anton 2 nakonec v samém závěru zaznamenal čestný úspěch po přihrávce Kuby. Krátce předtím se duel přiostřil, rozmíška nastala v momentě, kdy se Zdenda srazil s gólmanem, který před ním vyboxoval míč a začal nadávat. Ovšem srážce těžko mohl náš hráč zabránit - gólman šel do souboje s nejvyšší intenzitou. Vzápětí Zdendu sestřelil soupeřův zadák. Tady se mělo minimálně žlutit, dle striktních pravidel snad i červenat, protože náš útočník už byl sám před gólmanem. Tedy ne že by to na dělbě bodů mohlo něco změnit. Obecně jsme byli poněkud rozčarováni, jak ostře chodili Milovičtí do soubojů za jasně rozhodnutého stavu a jak se rozčilovali vždy, když jim byl odpískán faul. Byl to přeci jenom rozdíl oproti minulému zápasu, kdy Flamengo za jasného vedení přistoupilo k utkání poněkud džentlmenštěji.    

 

6.kolo

Anton aus Tirol – J.R.Club 3:6 (0:3)

Středa 13.10.2021; 18:00 hřiště HRAB1; UMT3

Sestava: A1 Kočka - A2 Meďák, A3 Karel, A14 Jarda, A13 Petr, A18 Zdenda (20.-46.min A11 Kuba)

Branky: 5.min. 0:1; 8.min. 0:2; 23.min 0:3; 32. min 0:4; 40.min Anton 14 1:4; 43. min Anton 2 Meďák 2:4; 53. min 2:5; 56. min Anton 3 Karel 3:5; 59.min. 3:6

 

Antoni i nadále prožívají špatnou sezónu se vším všudy. Zdravotní problémy na delší dobu paralyzovaly už tři Antony, absenci hlásili i Vlasta a Mlaďas, Mojmír se neozývá od volebního neúspěchu, na poslední chvíli pracovní problémy odvály Sváťu a nakonec i Kuba dorazil po dvaceti minutách hry a pakoval se ze hřiště čtvrt hodinky před koncem s tím, že se necítí úplně ideálně. Byl to tristní pohled na začátku zápasu - na jedné straně se rozkopávali soupeři natěšení na zápas, na druhé straně postávalo pět Antonů bez míče, což ještě opticky vylepšoval Kopa, který se poprvé po svém srdečním kolapsu přišel v civilu podívat, jak vypadá fotbalové hřiště. Když už byla čekačka v půlce, dorazil do areálu Anton 2 oblečený do klubové bundy AC Milán, ale to bylo to poslední, čím jsme mohli soupeře vyplašit. 

 

Čisté konto Antoni udrželi pouze pět minut. Potom vysoký forward vymotal na levé straně tři bránící hráče, našel na středu vápna svého spoluhráče a ten měl fůru času poslat Kočkovi rekomando s dotazem, u které tyče loví míč raději... a zřejmě stihl i počkat na odpověď - 0:1. Za tři minuty bylo ještě hůře, strůjce první branky napřáhl z poměrně velké dálky, Anton 3 se střelu pokusil zblokovat, ovšem míč jenom podrážkou škrtl a tím jej nasměroval Kočkovi přímo mezi nohy - 0:2. Po tomto KO jsme se zvedali těžce a nemusel to být konec: autor první branky šel z úhlu sám na Kočku, dvakrát naznačil střelu čímž si naší jedničku položil a potom napálil tyčku odkryté branky. Nějaké šance jsme měli i my. Zdenda se dostal až před gólmana, obešel jej a i on orazítkoval z úhlu bližší tyč prázdné branky. Soupeřův gólman nečekaně nechal bez povšimnutí Petrův aut mířící přímo na něj a balón proskákal i okolo překvapeného Karla u zadní tyče. Do půle jsme inkasovali ještě jednou, ztráta míče na půlce vyústila v přesilovou situaci, kdy bránící Antoni obsadili dva nabíhající před brankou a nevšímali si hráče s míčem na pravé straně hřiště. Borec z ostrého úhlu naznačil přihrávku a když Kočka zareagoval úkrokem, relativně jednoduše zasunul míč na bližší tyč - 0:3.

Začátek druhé půle přímo chrakterizoval rozpoložení obou týmů: Karel nasadil svému protihráči celkem povedené housle, ovšem své bodlo z pravé strany poslal metr vedle vzdálenější tyče. Soupeři rozehráli od branky a jejich bek se rychlým výpadem po lajně dostal do úplně stejné střelecké pozice jako Anton 3 a řešil jí také podobně, ovšem jeho bodlo skončilo přesně u Kočkovy pravé tyče - 0:4. Teprve teď se Antoni trochu vzbouřili, po první kombinaci, která byla dovedená až do konce, zasunul míč do odkryté branky Jarda. Za chvíli Zdenda z rohového kopu poslal přízemní centr do souboje, v němž se Meďák dokázal prosadit. Stav 2:4 nám přeci jenom dával naději na nějaký zvrat, leč na kontaktní gól jsme nedosáhli. Více šancí měl soupeř. Tu největší v momentě, kdy Anton 2 při pokusu o malou domu vybídl ke skórování hned dvojici osamocených útočníků soupeře a poté, co Anton 1 tisíciprocentní šanci zlikvidoval, promptně složil pro Kočku oslavnou zdravici. Necelých deset minut před koncem byl zápas rozlousknut, útočník J.R.Clubu udržel na zádech bránícího Antona a připravil koncovku pro rozeběhnutého spoluhráče - 2:5. Za tři minuty napřáhl z pravé strany Jarda, gólman soupeře jeho střelu jenom tečoval a důrazně dobíhající Karel, protečoval kulatý nesmysl stehnem do branky - 3:5. Ovšem i poslední slovo měli soupeři, rychlý brejk zakončili přihrávkou před prázdnou a nekompromisní bombou pod víko - 3:6.

Antoni opět předvedli celou škálu svých nectností: špatný začátek, vypývající z určité nesoustředěnosti a hlavně nerozehranosti (vždyť zápas začal v okamžiku, kdy Anton 2 došněroval druhou tkaničku), zoufalé bránění, zdlouhavá rozehrávka, kličkování v okamžicích, kdy by si situace zasluhovala spíše přihrávku, nesmyslná a nelogická řešení. Zápas, podobně jako mnoho předchozích v této sezóně, končili rozhádaní, frustrovaní a bez bojovnosti. Zatímco soupeři neměli problém snad každý druhý útok přerušit ostřejším zákrokem, Antoni soupeře pouze stínovali a nabízeli jednu šanci za druhou. Tady je tedy třeba vidět, že situace se vyvrbila tak, že Antonům nezbyl ve hře jediný obránce. V dalším kole čeká malostranský SK,což není soupeř z nejjednodušších, pokud tato sezóna nemá skončit sestupem, je třeba zmobilizovat všechny síly.

 

7.kolo

Anton aus Tirol – Malostranský SK 2:1 (2:1)

Středa 20.10.2021; 18:00 hřiště HRAB1; UMT3

Sestava: Anton 28 - A2 Meďák, A3 Karel, A14 Jarda, A13 Petr,  A11 Kuba, do 15. min A8 Mojmír 

Branky: 8.min. Anton 11 Kuba 1:0; 15.min. 1:1; 28.min Anton 14 2:1

Antoni i nadále prožívají špatnou sezónu se vším všudy. Zdravotní problémy na delší dobu paralyzovaly už tři Antony, absenci hlásili i Vlasta a Mlaďas, Mojmír se neozývá od volebního neúspěchu, na poslední chvíli pracovní problémy odvály Sváťu a nakonec i Kuba dorazil po dvaceti minutách hry a pakoval se ze hřiště čtvrt hodinky před koncem s tím, že se necítí úplně ideálně. Byl to tristní pohled na začátku zápasu - na jedné straně se rozkopávali soupeři natěšení na zápas, na druhé straně postávalo pět Antonů bez míče, což ještě opticky vylepšoval Kopa, který se poprvé po svém srdečním kolapsu přišel v civilu podívat, jak vypadá fotbalové hřiště. Když už byla čekačka v půlce, dorazil do areálu Anton 2 oblečený do klubové bundy AC Milán, ale to bylo to poslední, čím jsme mohli soupeře vyplašit. 
 
Čisté konto Antoni udrželi pouze pět minut. Potom vysoký forward vymotal na levé straně tři bránící hráče, našel na středu vápna svého spoluhráče a ten měl fůru času poslat Kočkovi rekomando s dotazem, u které tyče loví míč raději... a zřejmě stihl i počkat na odpověď - 0:1. Za tři minuty bylo ještě hůře, strůjce první branky napřáhl z poměrně velké dálky, Anton 3 se střelu pokusil zblokovat, ovšem míč jenom podrážkou škrtl a tím jej nasměroval Kočkovi přímo mezi nohy - 0:2. Po tomto KO jsme se zvedali těžce a nemusel to být konec: autor první branky šel z úhlu sám na Kočku, dvakrát naznačil střelu čímž si naší jedničku položil a potom napálil tyčku odkryté branky. Nějaké šance jsme měli i my. Zdenda se dostal až před gólmana, obešel jej a i on orazítkoval z úhlu bližší tyč prázdné branky. Soupeřův gólman nečekaně nechal bez povšimnutí Petrův aut mířící přímo na něj a balón proskákal i okolo překvapeného Karla okolo zadní tyče. Do půle jsme inkasovali ještě jednou, ztráta míče na půlce vyústila v přesilovou situaci, kdy bránící Antoni obsadili dva nabíhající před brankou a nevšímali si hráče s míčem na pravé straně hřiště. Borec z ostrého úhlu naznačil přihrávku a když Kočka zareagoval úkrokem, relativně jednoduše zasunul míč na bližší tyč - 0:3.
Začátek druhé půle přímo chrakterizoval rozpoložení obou týmů: Karel nasadil svému protihráči celkem povedené housle, ovšem své bodlo z pravé strany poslal metr vedle vzdálenější tyče. Soupeři rozehráli od branky a jejich bek se rychlým výpadem po lajně dostal do úplně stejné střelecké pozice jako Anton 3 a řešil jí také podobně, ovšem jeho bodlo skončilo přesně u Kočkovy pravé tyče - 0:4. Teprve teď se Antoni trochu vzbouřili, po první kombinaci, která byla dovedená až do konce, zasunul míč do odkryté branky Jarda. Za chvíli Zdenda z rohového kopu poslal přízemní centr do souboje, v němž se Meďák dokázal prosadit. Stav 2:4 nám přeci jenom dával naději na nějaký zvrat, leč na kontaktní gól jsme nedosáhli. Více šancí měl soupeř v jednom případě dokonce Anton 2 při pokusu o malou domu vybídl ke skórování hned dvojici útočníků soupeře a poté, co Kočka tisíciprocentní šanci zlikvidoval, promptně složil pro Kočku oslavnou zdravici. Necelých deset minut před koncem byl zápas rozlousknut, útočník J.R.Clubu udržel na zádech Antonského beka a připravil koncovku pro rozeběhnutého spoluhráče - 2:5. Za tři minuty napřáhl z pravé strany Jarda, gólman soupeře jeho střelu jenom tečoval a důrazně dobíhající Karel, protečoval kulatý nesmysl stehnem do branky - 3:5. Ovšem i poslední slovo měli soupeři, rychlý brejk zakončili přihrávkou před prázdnou a nekompromisní bombou pod víko - 3:6.
Antoni opět předvedli celou škálu svých nectností: špatný začátek, vypývající z určité nesoustředěnosti a hlavně nerozehranosti (vždyť zápas začal v okamžiku, kdy Anton 2 došněroval druhou tkaničku), zoufalé bránění, zdlouhavá rozehrávka, kličkování v okamžicích, kdy by si situace zasluhovala spíše přihrávku, nesmyslná a nelogická řešení. Zápas, podobně jako mnoho předchozích v této sezóně, končili rozhádaní, frustrovaní a bez bojovnosti. Zatímco soupeři neměli problém snad každý druhý útok přerušit ostřejším zákrokem, Antoni soupeře pouze stínovali a nabízeli jednu šanci za druhou. Tady je tedy třeba vidět, že situace se vyvrbila tak, že Antonům nezbyl ve hře jediný obránce. V dalším kole čeká malostranský SK,což není soupeř z nejjednodušších, pokud tato sezóna nemá skončit sestupem, je třeba zmobilizovat všechny síly.
 

Sedmé kolo přineslo Antonům druhou výhru v soutěži a to v momentě, kdy se to příliš neočekávalo. Malostranský SK nám v historii příliš bodů nenechal, o to je vybojovaná výhra cennější. Antonská docházka stále není ideální, marodku zdá se že nadlouho okupují Antoni 12 a 15, navíc Antona 10 odvelely pryč pracovní povinnosti. Naštěstí už byla k dispozici devítka, takže jsme dali dohromady na začátek dva kousky na střídání. Soupeři na tom byly o jednoho hráče lépe.

Zápas jsme začali opatrně, přesto jsme se relativně rychle dostali do vedení. Zdařilý protiútok potáhl Anton 13, posunul míč doleva na Antona 11 a Kuba polovysokou ranou rozvlnil síť – 1:0. Soupeři vyrovnali v minutě patnácté, fatálně vypadala ztráta míče na půlce, ale nájezd tří na jednoho vyřešil Anton 1 v brance. Soupeři však dokázali získat vyražený míč a pokračující akci vykombinovat až do prázdné, paradoxně ve chvíli, kdy už před naší brankou byly co do počtu hráčů síly vyrovnány – 1:1. Po této brance svou další účast v zápase odpískal Anton 8, který snad cítil vinu za obdrženou branku. Přejeme do příštích zápasů pevnější nervy, protože ostatní Antoni ani slůvkem nehledali viníka obdrženého gólu a neúčast zakladatele klubu v dalších minutách je značně zaskočila. Každopádně i bez osmičky si Antoni krátce před půlí vzali vedení zpět. Hradbu těl před sebou prostřelil Anton 14.

Do druhé půle byly karty jasně rozdány: Malostranští útočili, my bránili a podnikali rušové protiútoky. Většinou se stává, že bránící tým má při takovém průběhu zápasu více šancí než útočící, ale to nebyl tento případ. Malostranští se do koncovky tlačili fest a připravili si spoustu dobrých střeleckých pozic. Něco pochytal náš kočkodan v bráně, daleko více střel skončilo v síti za brankou a některé i u přilehlé hospody. My jsme se dostali do několika zajímavých brejků, ale gólmana hostí jsme vlastně neohrozili. Anton 3 trefil z otočky tyčku, leč ani případná branka by neplatila, neb rozhodčí již před Karlovým nápřahem odpískal faul. Posléze se za to omlouval, ale vzhledem k tomu, že náš forward stejně pálil do brankové konstrukce, brali jsme trestný kop jako dobrou možnost. Petrovu ránu z něj zlikvidoval gólman soupeře. Každopádně druhou výhru v soutěži Antoni ubránili.

U rozhodčích se trochu zastavme – je potřeba je pochválit, nejenom za přesvědčivý (a pohyblivý) výkon s píšťalkou, ale i za pracovní pomůcky. Hlavní byl nejen oděn do rozhodcovského dresu, ale i vybaven kartami a pomezní snad poprvé v Antonské historii disponoval slušivým, červenožlutým praporkem, který hojně používal. Předpokládám, že i desítka by si odpustila případné protesty. 

 

8.kolo

Anton aus Tirol – Vojenské Lesy 6:0k

Čtvrtek 4.11.2021; 20:15 hřiště MIKU1; UMT3

Sestava: A1 Kočka - A2 Meďák, A9 Mlaďas, A4 Vlasta, A18 Zdenda 

Soupeři se dostavili pouze ve dvou lidech, tudíž si Antoni připsali dva body bez boje.

 

 

9.kolo

Anton aus Tirol – Morová rána 2:1 (2:1)

Čtvrtek 11.11.2021; 20:15 hřiště PRAŽ3; UMT3

Sestava: A1 Kočka - A2 Meďák, A3 Karel, A10 Sváťa, A18 Zdenda,  A11 Kuba, A31 Zbóřa

Branky: 4.min. Anton 18 Zdenda 1:0; 10.min. 1:1; 25.min Anton 2 Meďák 2:1

Antoni i nadále prožívají špatnou sezónu se vším všudy. Zdravotní problémy na delší dobu paralyzovaly už tři Antony, absenci hlásili i Vlasta a Mlaďas, Mojmír se neozývá od volebního neúspěchu, na poslední chvíli pracovní problémy odvály Sváťu a nakonec i Kuba dorazil po dvaceti minutách hry a pakoval se ze hřiště čtvrt hodinky před koncem s tím, že se necítí úplně ideálně. Byl to tristní pohled na začátku zápasu - na jedné straně se rozkopávali soupeři natěšení na zápas, na druhé straně postávalo pět Antonů bez míče, což ještě opticky vylepšoval Kopa, který se poprvé po svém srdečním kolapsu přišel v civilu podívat, jak vypadá fotbalové hřiště. Když už byla čekačka v půlce, dorazil do areálu Anton 2 oblečený do klubové bundy AC Milán, ale to bylo to poslední, čím jsme mohli soupeře vyplašit. 
 
Čisté konto Antoni udrželi pouze pět minut. Potom vysoký forward vymotal na levé straně tři bránící hráče, našel na středu vápna svého spoluhráče a ten měl fůru času poslat Kočkovi rekomando s dotazem, u které tyče loví míč raději... a zřejmě stihl i počkat na odpověď - 0:1. Za tři minuty bylo ještě hůře, strůjce první branky napřáhl z poměrně velké dálky, Anton 3 se střelu pokusil zblokovat, ovšem míč jenom podrážkou škrtl a tím jej nasměroval Kočkovi přímo mezi nohy - 0:2. Po tomto KO jsme se zvedali těžce a nemusel to být konec: autor první branky šel z úhlu sám na Kočku, dvakrát naznačil střelu čímž si naší jedničku položil a potom napálil tyčku odkryté branky. Nějaké šance jsme měli i my. Zdenda se dostal až před gólmana, obešel jej a i on orazítkoval z úhlu bližší tyč prázdné branky. Soupeřův gólman nečekaně nechal bez povšimnutí Petrův aut mířící přímo na něj a balón proskákal i okolo překvapeného Karla okolo zadní tyče. Do půle jsme inkasovali ještě jednou, ztráta míče na půlce vyústila v přesilovou situaci, kdy bránící Antoni obsadili dva nabíhající před brankou a nevšímali si hráče s míčem na pravé straně hřiště. Borec z ostrého úhlu naznačil přihrávku a když Kočka zareagoval úkrokem, relativně jednoduše zasunul míč na bližší tyč - 0:3.
Začátek druhé půle přímo chrakterizoval rozpoložení obou týmů: Karel nasadil svému protihráči celkem povedené housle, ovšem své bodlo z pravé strany poslal metr vedle vzdálenější tyče. Soupeři rozehráli od branky a jejich bek se rychlým výpadem po lajně dostal do úplně stejné střelecké pozice jako Anton 3 a řešil jí také podobně, ovšem jeho bodlo skončilo přesně u Kočkovy pravé tyče - 0:4. Teprve teď se Antoni trochu vzbouřili, po první kombinaci, která byla dovedená až do konce, zasunul míč do odkryté branky Jarda. Za chvíli Zdenda z rohového kopu poslal přízemní centr do souboje, v němž se Meďák dokázal prosadit. Stav 2:4 nám přeci jenom dával naději na nějaký zvrat, leč na kontaktní gól jsme nedosáhli. Více šancí měl soupeř v jednom případě dokonce Anton 2 při pokusu o malou domu vybídl ke skórování hned dvojici útočníků soupeře a poté, co Kočka tisíciprocentní šanci zlikvidoval, promptně složil pro Kočku oslavnou zdravici. Necelých deset minut před koncem byl zápas rozlousknut, útočník J.R.Clubu udržel na zádech Antonského beka a připravil koncovku pro rozeběhnutého spoluhráče - 2:5. Za tři minuty napřáhl z pravé strany Jarda, gólman soupeře jeho střelu jenom tečoval a důrazně dobíhající Karel, protečoval kulatý nesmysl stehnem do branky - 3:5. Ovšem i poslední slovo měli soupeři, rychlý brejk zakončili přihrávkou před prázdnou a nekompromisní bombou pod víko - 3:6.
Antoni opět předvedli celou škálu svých nectností: špatný začátek, vypývající z určité nesoustředěnosti a hlavně nerozehranosti (vždyť zápas začal v okamžiku, kdy Anton 2 došněroval druhou tkaničku), zoufalé bránění, zdlouhavá rozehrávka, kličkování v okamžicích, kdy by si situace zasluhovala spíše přihrávku, nesmyslná a nelogická řešení. Zápas, podobně jako mnoho předchozích v této sezóně, končili rozhádaní, frustrovaní a bez bojovnosti. Zatímco soupeři neměli problém snad každý druhý útok přerušit ostřejším zákrokem, Antoni soupeře pouze stínovali a nabízeli jednu šanci za druhou. Tady je tedy třeba vidět, že situace se vyvrbila tak, že Antonům nezbyl ve hře jediný obránce. V dalším kole čeká malostranský SK,což není soupeř z nejjednodušších, pokud tato sezóna nemá skončit sestupem, je třeba zmobilizovat všechny síly.
 

Sychravý podzimní večer, či spíše noc a hřiště, u kterého se ve všední den dá zaparkovat pouze s rizikem odtahu. To byly scenérie zápasu, na který se v Antonských kronikách bude dlouho vzpomínat. Morová rána - tým plný mladých, běhavých a nepříjemně důrazných borců byl favoritem. Nejenom díky postavení v tabulce, ale i při pohledu na nabitou soupisku. I když tedy ve finále se v tomto počasí ukázalo, že čtyři kousky na střídání je opravdu moc. To Antoni stále řeší opačné problémy, vedle dlouhodobě zraněných hráčů hlásili absenci čtyřka, osmička a třináctka... a když ráno před zápasem odpadla s rýmičkou i devítka, zdálo se, že půjdeme do boje s šesticí statečných. Ovšem management klubu zapracoval na jedničku a během dopoledních hodin zvládl zaregistrovat novou posilu: Tímto tedy vítáme Zbóřu, kterému jsme zatím administrativně přidělili číslo 31, ale to se doladí :-)

Zápas jsme začali zostra, pár soubojů ve středu hřiště, jeden rohový kop a už jsme šli do vedení: Zbóřa si pokryl odražený míč, prostrčil jej do pravého křídla na Karla a jeho přihrávka na Antona 18 nemohla být přesnější. Zdenda míč z kroku zasunul do prázdné - 1:0! Soupeři se rychle oklepali a začali se tlačit dopředu. Na balónu byli šikovní, střelu měli všichni slušnou, ale obranná hráz Antonů povolila pouze v desáté minutě, když zadák Morové rány vykouzlil od levé postranní čáry milimetrový pas na útočníka, který na zadní tyči jenom nastavil hlavu - 1:1. Na hřišti se rozhořel ostrý souboj. My jsme poctivě bránili a posílali míče na Zdendu, který byl bráněn na hranici pravidel, často i daleko za ní. Soupeři se tlačili dopředu, ale jak už to tak bývá, více šancí jsme měli my. Zdendovu střelu gólman pouze vyrazil, Karel se prodral k dorážce, ale "béčkem" o chlup přestřelil. Za svou první brankou v dresu Antona se hnal i Zbóřa, tomu zase stálo v cestě břevno. Na druhé straně se do míče parádním volejem opřel soupeřův zadák a na čáře doslova čaroval Kočka. Pět minut před půlí jsme předvedli ukázkovou akci. Karel z pozice pravého beka našel Zdendu, ten si zády k bráně soupeře míč prvním dotykem posunul k pravé lajně a odtamtud narýsoval perfektní pas na Meďáka, který si nenápadně odskočil od svého strážce a zatloukl balón pod břevno odkryté branky - 2:1. Závěr první půle se přiostřil. Zadák Morové rány nesmyslně sestřelil na půlící čáře Zbóřu. Být na zápase VAR, musel by vyzvat sudího k udělení červené karty, delegovaný sudí by tasil alespoň žlutou, ovšem tady držel píšťalku nesmělý mladík, kterému utkání pomalu přerůstalo přes hlavu. Naše nová posila odkulhala za čáru, sundala kopačku, kterou mu soupeřův zákrok roztrhl po celé délce, takže byla k nepotřebě a zdálo se, že do druhé půle půjdeme bez střídání.

Bylo nám jasné, že zápas ve druhé půli bude drsný. Rozhořel se opravdu nepřátelský konflikt, za kterým nejistý sudí vlál jak třtina ve větru. Zvláště Zdendu na hrotu duel hodně bolel, ale náš forward nedal kůži lacino. Jak už výsledek napovídá, ve druhé půli gól nepadl. Na naší straně něco pochytal Kočka, ještě více střel dokázala odvrátit kompaktní obrana. Na druhé straně se Zbóřa obětavě do hry vrátil a jeho nabídku těsně před Karlem odvrátil gólman. Střely z trestných kopů mířily vedle a Karlův nástřel ze střední vzdálenosti před gólmanem přizvedl Zdenda hlavou příliš vysoko. Každopádně jsme další dva body do tabulky uhájili. Tým, který byl po šestém kole zralý na sestup, po třech výhrách počítá s tím, že i na jaře bude hrát druhou nejvyšší veteránskou soutěž.

 

Hvězdy dnes těžko oddělovat od zbytku týmu. Sváťa spolu s Karlem a Kubou zavřeli obrannou polovinu, Kočka za nimi zamkl a spolkl klíč. O ofenzívu se postarali Zdenda se Zbóřou a Meďák celou tuhle taškařici ozdobil rozhodujícím gólem.

 

10.kolo

Anton aus Tirol – Branický Tank 6:0k

Středa 17.11.2021; 18:00 hřiště HRAB1; UMT3

Sestava: A1 Kočka - A2 Meďák, A3 Karel, A4 Vlasta, A10 Sváťa, A18 Zdenda,  A11 Kuba, A31 Zbóřa

 

Na poslední celek tabulky jsme v sychravém svátečním večeru čekali marně. Pod dohledem Čaplíka, který měl utkání pískat, jsme si alespoň střihli malé utkání tři proti třem na jednu branku s Kočkou.

Každopádně nás další dva body katapultovaly až na čtvrtou příčku druholigové tabulky. Tu budeme hájit v posledním kole soubojem s Bum barem, aktuálně se nacházejícím o příčku výše. 

 

11.kolo

Anton aus Tirol – Bum bar 4:0 (3:0)

Čtvrtek 2.12.2021; 19:00 hřiště MIKU1; UMT3

Sestava: A1 Kočka - A2 Meďák, A3 Karel, A8 Mojmír, A10 Sváťa, A18 Zdenda,  A11 Kuba, A31 Zbóřa

Branky: 6.min. A18 Zdenda 1:0; 11. min A11 Kuba 2:0; 14.min. A18 Zdenda 3:0; 48.min A31 Zbóřa 4:0

 

Do posledního zápasu sezóny šli Antoni v dobrém rozpoložení. Čtyři výhry v řadě (z čehož dvě byly dokonce na hřišti!) dodaly nejenom sebevědomí, ale i jistotu záchrany. Ze stabilních hráčů hlásili absenci Mlaďas a Petr, s nervy vedení mužstva si trochu pohráli Antoni hlásící se do hry, kteří – jak se v průběhu dne ukázalo – původně chtěli dorazit dílem na Pražačku a dílem na Hrabákovu. Naštěstí bylo vše podchyceno včas a tým byl úderem sedmé na správném hřišti a v kompletním počtu.

Soupeřem nám byl Bum bar, celek pevně usazený na místě třetím, tedy bez starostí s postupem i se záchranou. To se patrně podepsalo na jejich docházce. V okamžiku oficiálního začátku zápasu natěšená squadra Antonů po očku sledovala druhou stranu hřiště, kde se hemžili tři hráči do pole a gólman. Během desetiminutové čekačky dorazil alespoň pátý Bumbarák a mohlo se začít.

Počet soupeřů samozřejmě zamával s předzápasovými předpoklady. Bum bar za deset zápasů nasbíral slušných patnáct bodů, což vzbuzovalo respekt, takže taktické plány zahrnovaly obětavé bránění a vyrážení do brejků – prostě to, co přinášelo úspěch v posledních odehraných zápasech. Tohle všechno jsme mohli zmačkat a hodit do koše, protože na bránění se musel soustředit soupeř. Chvilku nám trvalo, než jsme si v hlavách srovnali, že nemusíme chodit jeden na jednoho a nemusíme se pouštět do dvou a více kliček, že jeden Anton je vždycky volný, takže stačí klidně a rozvážně kombinovat a hledat skulinku. Ona se naštěstí objevila hned v šesté minutě, kdy byl po pravé straně vyslán Karel, ten našel na středu Zdendu a rána Antona 18 se zastavila u levé tyče – 1:0. Soupeři vsadili na jednoduché herní schéma: dlouhé balóny na blonďatého útočníka a pak taky na to, že když měli balón, zapojovali do hry gólmana, kterým tedy evidentně byl borec, hrající normálně v poli. Útočník Bum baru postupně vybojoval několik rohů, ty poněkud stereotypně byly rozehrávány právě na gólmana, který zdálky pálil, povětšinou nepřesně. To naše akce se postupně dostávaly tam, kde jsme je chtěli mít. V jedenácté minutě Zdenda zleva našel na středu Kubu, Anton 11 se bleskově otočil a přízemní ranou přidal druhý gól. Za pár minut si to Anton 18 namířil středem a povedenou pasáž korunoval třetím zásahem.  Krátce před půlí soupeřům dorazila šestá a fotbalově celkem slušně vybavená součástka, což zase zamíchalo kartami a slibovalo do druhé půle přeci jenom větší divočinu.

A ta také nastala. My jsme si sice hýčkali třígólový polštář, ale zvláště na začátku druhé půle to vypadalo, jako bychom moc nevzali na vědomí, že už nehrajeme přesilovku. Karel pozdě zareagoval na Kubův špatně hozený aut a soupeřův hroťák se rázem řítil sám na Kočku, ovšem branku minul. Tím jakoby předznamenal dění ve druhé půli. Bumbarští se tlačili dopředu a vytvářeli si šance, ovšem s neúprosnou dokonalostí je zahazovali. Když už odkrytou branku neminuli, tak trefili Kočku, nebo blokujícího obránce. My jsme se postupně zformovali a začali jednoduchými přihrávkami nacházet vepředu vířící Zdendu se Zbóřou. Tihle dva také druhou půli vyšperkovali čtvrtou branku, kdy si dvakrát na soupeřově polovině jednoduše narazili balón a Zbóřa si střelou z úhlu do odkryté branky otevřel Antonský účet. S ubíhajícím časem už bylo jasné, že výhru i čtvrté místo uhájíme a šlo pouze o to, jestli soupeři zaznamenají alespoň čestný úspěch, leč ani ten jim nebyl přán.

Sezónu, v jejímž průběhu už nejeden Anton propadal skepsi, nakonec tedy končíme velice optimisticky s bilancí 6-0-5 a ziskem dvanácti bodů, což stačí na krásné čtvrté místo. Za to se sice peněžní odměny, ani medaile nedávají, ale což! Bramboru si každý Anton může provrtat a pověsit na krk sám. Jubilejní třicátou sezónu vyhlížíme s optimismem!